Eğitim Teknolojileri

Pandemi Sonrasında Online Eğitim ve Dijital Sertifikaların Geleceği

Günümüz dünyasında pandemi etkisi ile birlikte her meslek dalı kendi içinde çok hızlı değişim göstermektedir. Dijital eğitim ve kişisel gelişim konuları, dijital sertifikalar ve dijital rozetler yardımıyla insanların mesleklerinde fark yaratabildikleri alanları onlara sunmaktadır. Pandemi sürecinde hayatımıza giren online eğitim sistemi ile birlikte çalışma ve okul hayatlarına evden devam eden öğrenciler, yeni mezun ve hali hazırda çalışan insanlar, evde bilgisayarları üzerinden süreci takip edip kolayca ilgi alanları üzerinden dijital sertifikalar ve dijital rozetler elde etmenin pratikliğini keşfettikten sonra bu konu üzerinde gerek şirketlerden gerekse insanlardan talep artmış böylece sektör genişlemiştir.

Günümüzde birden fazla şirketin İnsan Kaynakları pandemi sürecinde işe alım mülakatlarında adayların pandemi sürecini nasıl değerlendirdiğini ve bilgi dağarcıklarını ne tür eğitimler ile şekillendirdiklerini bilmek istiyorlar. Bu tür eğitimler çalışanların ilgi duydukları alanlarda daha derinleşmesini sağlarken aynı zamanda şirketler için de ilgili pozisyona ilişkin adayın sunabileceği somut bir materyal bulunmuş oluyor. Günümüzde dijital sertifikaların içerikleri ilgi duyulan konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan insanlardan tutun bu konu hakkında giriş, orta ya da üst düzey bilgi sahibi insanlara göre  değişim göstermektedir. Aynı zamanda sertifikalar ve rozetler ile birlikte daha prestijli bir LinkedIn profili sunabilir, gelişmek istediğiniz alanda daha uzman bir görünüm elde edebilirsiniz.

Pandemi sonrasında daha öncesinde kağıt kullanarak elde ettiğimiz sertifikalar ve rozetler daha dijital bir ortama taşınabilmiş böylece hızlı değişim gösteren günümüz teknoloji çağına uyum sağlayabilmişlerdir. İklim koşulları da düşünüldüğünde aslında bu durum öncesinde harcanan kağıt israfı ve maliyetine de bir son vererek daha çevreci bir politika benimsemiştir. Bunun üzerine sertifika ve rozet lisans süreçleri karekodlar yardımıyla artık daha güvenli ve hızlı kontrol edilebilir bir hal alarak daha verimli bir süreç işlenmiştir. Pandemi ile birlikte hayatımızda daha büyük yer alan kişisel gelişim konusu sektörde kendi içinde rekabet yaratarak insanların kendilerini geliştirmesinde ve olmak istedikleri insan olmalarına büyük önem arz etmiştir. Oluşan rekabet içinde kendi gelişim ve eğitimimize harcadığımız zaman düşünüldüğünde aslında kendimizle rakip olduğumuz ve aldığımız her eylemi kendimizi daha donanımlı ve prestijli hale getirmek olduğunu fark edebiliriz. Bütün bu gelişim sürecinde akademik anlamda en büyük yardımcılarımız sertifikasyon süreçleri olmuştur.

Dijital rozet ve sertifikalar online eğitim ve pandemi sürecinden de bağımsız ileriki günlerde bir insanın kendi oluşturduğu dijital kimlik ve profillerinin daha prestijli ve donanımlı gözükmesinde yardım ettiğinden ötürü bu süreçte gelişip büyüyen sektör ileriki zamanlarda daha da büyüyerek şüphesiz insanların ve şirketlerin ilgisini çekecektir. Pandemi sonrasındaki süreçte sertifikalar ve rozetler herkes tarafından bilinip kullanılabilir hale gelecek ilerisi için ise kullanıcı sayısı ve talebi artacaktır.

Ege Yalçınkaya

Hi there, this is Ege, I’m the GM of Sertifier Inc. where we are on a mission to make education accessible for all.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *