Eğitim Teknolojileri

Pandemi Sonrası Dijital Sertifikalara Uyum Sağlamak

Pandemi sürecinde online eğitim ve şirketlerin online çalışma sistemine geçmesi ile birlikte hayatımızda birden fazla konu kendi içinde şekil değiştirmiştir. Buna örnek olarak çoğu şirket ya da okul artık kendi sertifikasyon süreçlerini yönetmek istemiş ve sertifikalarını tasarlayarak akıllı ve online sertifika sistemine geçiş yapmıştır.

Sertifikasyon süreçlerini online ve akıllı sertifikalar ile yapmak online süreçlerde çok olumlu etkiler göstermiştir. İnsanlar gelişmek istedikleri konularda pandemi sürecinde bolca zaman ayırıp online eğitimler üzerinden gerçekleştirebilmiştir. Aynı zamanda bitirdikleri eğitimleri ve kazandıkları yetenekleri de sosyal medya üzerinden paylaşabilmiş böylece dijital kimliklerinde de prestijli bir hale gelmişlerdir. Çoğumuz kişisel gelişim üzerine okuyup kendimizi geliştirip süreçlerimizi daha kaliteli ve efektif hale getirmek istediğimiz için pandemi sonrasında da bu süreç aynı şekilde devam edecektir. Pandemi sonrası için kişisel gelişim konusunda hali hazırda geçirilen pandemi sürecinin getirdiği koşullar devam edecek belki de online süreçte alınan verim üzerinden beklentiler bir tık daha üst seviyeye çıkacaktır.

Akıllı sertifikaları ve rozetleri daha çevreci bir bakış açısından ele alırsak eğer pandemiden sonra daha öncesinde kağıt kullanarak elde ettiğimiz sertifikalar ve rozetler daha dijital bir ortama taşınabilmiş böylece hızlı değişim gösteren günümüz teknoloji çağına uyum sağlayabilmişlerdir. Günümüz iklim sorunlarını el aldığımızda aslında bu durum öncesinde harcanan kağıt israfı ve maliyetine de bir son vererek daha çevreci bir politika benimsenmiştir. Ayrıca sertifikasyon süreçleri de dijital bir hal aldığından ötürü hem sertifika ve rozet elde etmek hem de elde edilen belgelerin validasyonu daha kolay bir hal almıştır. Pandemi ile birlikte hayatımızda daha büyük yer alan kişisel gelişim konusu sektörde kendi içinde rekabet yaratarak insanların kendilerini geliştirmesinde ve olmak istedikleri insan olmalarına büyük önem arz etmiştir. Oluşan rekabet içinde kendi gelişim ve eğitimimize harcadığımız zaman düşünüldüğünde aslında kendimizle rakip olduğumuz ve aldığımız her eylemi kendimizi daha donanımlı ve prestijli hale getirmek olduğunu fark edebiliriz. Bütün bu gelişim sürecinde akademik anlamda en büyük yardımcılarımız sertifikasyon süreçleri olmuştur.

Dijital Rozet ve Sertifikalar online eğitim ve pandemi sürecinden de bağımsız ileriki günlerde bir insanın kendi oluşturduğu dijital kimlik ve profillerinin daha prestijli ve donanımlı gözükmesinde yardım ettiğinden ötürü bu süreçte gelişip büyüyen sektör ileriki zamanlarda daha da büyüyerek şüphesiz insanların ve şirketlerin ilgisini çekecektir. Pandemi sonrasındaki süreçte sertifikalar ve rozetler herkes tarafından bilinip kullanılabilir hale gelecek ilerisi için ise kullanıcı sayısı ve talebi artacaktır. Akıllı sertifikalar ve online süreçler pandemi sonrasında da devam edecek ve böylece insanlar kendi sertifikasyon süreçlerini tasarlayabilecek aynı zamanda da ilgi duydukları alanlarda eğitim almaya bilgilenmeye ve dijital kimliklerini daha prestijli hale getirmeye devam edeceklerdir.

Arda Helvacılar

Greetings, this is Arda. I am the founder of Sertifier and a devoted edtech enthusiast.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *