Eğitim Teknolojileri

Offline Etkinliklerinizi Online Görünür Kılın!

Dijitalleşen ve sürekli değişim göstermekte olan dünyamızda artık geleneksel pazarlaması yapılan offline etkinliklerin online platformlarda dijital pazarlama yardımı ile var etmek, onların dijital kimliklerini oluşturabilmek dijital sertifikalar dijital rozetler ile artık  mümkün bir halde. Bu etkinlikleri var etmenin yanı sıra dijital ortamlarda bu tür etkinlikleri tanıtabilmek, onlara olan talebi de artırmaktadır. Örneğin yüz yüze verdiğini bir eğitim bir kurs içeriğini online a taşımak ve süreç içinde online eğitim gerçekleştirebilir hale gelmek hem sizin bir eğitimci olarak tanınmanızı sağlar hem de eğitimci kişiliğinizi dijital ortamlarda daha da pekiştirerek daha fazla insana ulaşmanıza yardım eder.

Günümüzde online olmayan çoğu etkinliği takip etmek çok daha zor bir hale gelmekte. Değişen ve sürekli gelişen dünyamızda çoğu insanın takviminin çok sıkışık olmasından ötürü çoğu takibini online şekilde gerçekleştirmekte. Bu durumda katılacağımız bir etkinlik offline olsa dahi hayatımızdakini takibini online şekilde yapmış oluyoruz. Tam da bu sebepten ötürü değişen ve dijitalleşen süreçleri takip etmeli ve doğru şartları sağlayarak kendimizi yeni koşullara entegre etmeliyiz. Entegre ettiğimiz koşullar ile birlikte artık etkinliğimiz daha ulaşılabilir ve takip edilebilir bir hal alıp çok daha fazla ilgi çekebilir hale gelir. Sosyal medyada ve dijital platformlarda ulaşılabilir olmak günümüz için kritik bir hal almaktadır. Öyle bir hal ki artık sosyal medya ya da herhangi bir dijital platform üzerinde kendi kimliğini oluşturmayan markalar unutulabilir hale gelmekte. Tercih edilen çoğu kurumlar, şirketler daha çok sosyal medyada kendilerine iyi bir imaj yaratabilmiş şirketlerdir.Tüm bu süreç bu haldeyken offline etkinlikleri de online bir hale getirmek zorunlu bir durum haline gelmiştir. Online hale getirmek offline bir etkinliği çok daha fazla görünür ve ulaşılabilir kıldığından ötürü etkinliğe yapılan başvurular artış gösterebilir ayrıca bundan sonraki yapacağınız etkinliklerin de bilinirliklerini artırarak daha güvenli ve bilinir bir marka imajı elde edebilirsiniz.

Geleneksel pazarlama ile belli bir noktaya gelebilmiş offline bir etkinliği dijital pazarlama yardımı ile online bir hale getirmek dijitalleşen ve eğitim süreçlerinin bile online eğitim haline gelen dünyamızda çok daha doğru ve akıllıca bir seçim olacaktır. Etkinlik sürecini sonlandırırken insanların dijital kimliklerini geliştirmekte yardımcı olan dijital sertifika ve dijital rozetlerden yardım almak da bu süreci çok daha efektif bir hale getirir. Dijitalleşen bu süreçle birlikte katılımcı elde ettiği sertifikayı sosyal medya ya da Linked-In gibi iş platformlarında paylaşarak hem etkinliğin hem de etkinliği düzenleyen insanların dolaylı yoldan pazarlamasını yapmış olacaktır. Bu duruma ek olarak da kendini geliştirerek bilgi seviyesini artırmış olacak ve çevresindekilere katıldığı etkinlikleri önererek önderlik etmiş olacaktır böylece etkinlik çok daha fazla insan tarafından duyulmuş ve ulaşılmış olacaktır.

Barış Bingöl

Barış Bingöl is the Chief Marketing Officer at Sertifier Inc. and works each day to build bridges between their products & services and the individuals & institutions that benefit from them.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *