Çevrimiçi Eğitiminizi İyilşetirin

Marka Kimliğine Uygun Özelleştirmeler Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Hangi Faydaları Sağlar?

Günümüz dünyasında çok yüksek sayıda firma kendi içinde pazarlarında birbirleri ile rekabet etmektedir. Dijitalleşen günümüz çağı ile birlikte bütün sertifikasyon süreçleri artık dijital rozet ve dijital sertifikalar ile birlikte desteklenebilme aynı zamanda pazarlama işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Bunun yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmeler beyaz etiketleme dediğimiz şirket tarafından marka adı ile tasarlanan ürünler ile,  markanın aslında gerçek üreticilerinin bilmeden pazara sunulmasına ve satılmasına izin vermektedir. Aynı zamanda bu süreçte parekendeci özel markalı ürünün her türkü geliştirme süreçlerinin ve buna ek olarak pazarlama süreçlerinin hepsini idare edebilir. Kısacası örnek vermek gerekirse sıklıkla uğradığımız berberler kuaförlerin kendi içerikleri özel markalı şampuanlar ve kişisel bakım ürünleri çıkarması, çevremizdeki marketlerin markaları adı altında sos, yiyecek vb içerikler satabilmesi ya da giyim mağazalarının kendi özel markalı ürünlerini satmalarını örnek olarak gösterebiliriz. Bütün bu sürecin marka kimliğine uygun olması aynı zamanda sözü geçen özelleştirmeler için büyük önem taşımaktadır.

Teknolojik olarak günden güne değişen dünyamızda marka kimliklerine uygun özelleştirme yapmayan markaların çoğunun kullanıcı yorumları üzerinden negatif yorumlar aldığına hepimiz şahit oluyoruz. Müşteri memnuniyeti bu konuda şirketlerin bir numaralı önceliği olmalı ve aynı zamanda kendi marka kimliklerine parallel özelleştirmeler gerçekleştirmelidirler. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin kendi süreçlerinde dijital sertifika ve dijital rozet kullanımı onları gelişen ve günden güne değişim gösteren dünyamızda bir adım daha öne çıkararak kendi marka kimliklerini oluşturmalarında yardım etmektedir. Bu sürecin tamamen dijital oluşu ve aynı zamanda üzerlerinde bulunan barkodlar ile güvenirliklerinin takip edilmesi küçük ve orta ölçekli işletmeler için inanılmaz büyük önem taşır. Dijitalleşen bu süreçlerin aynı zamanda çalışanlar ve şirket tarafından pazarlamasının yapılması da sosyal medya ve dijital paylaşım platformlarında daha prestijli bir marka algısı yaratmalarında yardımcı olur. Dijital rozet ve dijital sertifikalar ile birlikte küçük ve orta ölçekli işletmeler kendi marka kimliklerine daha uygun özelleştirmelerini yapabilmekte ve yapılan özelleştirmelerin pazarlamasını çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Bütün bu dijitalleşme sürecinde öcelikli olarak marka kimliği unutulmamalı hayata ya da dijitale geçirilen her iş marka kimliği ile parallel bir şekilde ilerlemelidir. Böylece marka kullanıcılarının aklında daha iyi yer ederek çok daha güçlü bir marka algısı elde eder.

Günümüzde dijitale taşınan neredeyse her süreç gibi sertifikasyon süreçleri ile birlikte de dijital sertifika ve dijital rozetler yardımıyla küçük ve orta ölçekli işletmeler kendi markalarına uygun özelleştirmeler gerçekleştirerek marka algılarını artılabilirler. Beyaz etiketleme ile kendilerine ait markaları özelleştirebilirler ve böylece kendi pazar paylarını büyüterek daha fazla müşteriye ulaşım sağlayabilirler. Bu durum şirketlerin karını artırarak çok daha fazla büyümelerine de yol açabilir.

Arda Helvacılar

Greetings, this is Arda. I am the founder of Sertifier and a devoted edtech enthusiast.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *