Çevrimiçi Eğitiminizi İyilşetirin

E-Öğrenme Kurslarımı Tanıtmak İçin Dijital Pazarlama Araçlarını Nasıl Kullanabilirim?

Harika bir içerik pazarlama stratejiniz ve müşteri incelemeleriniz olabilir ama yine de kurslarınızdaki katılımdan memnun kalmayabilirsiniz. Her şeyi doğru yapıyorsanız, e-öğrenme işletmenizin hak ettiği sonuçları neden alamıyorsunuz? Bunun nedeni, muhtemelen, ulaşmaya çalıştığınız potansiyel müşteriye ulaşmak için savaşan birçok başka e-öğrenme sitesi olmasıdır. Endişelenmeyin, rekabette öne geçmenizin bir yolu var ve adı PPC(tıklama başına ödeme) Pazarlama. Bugün size, Facebook / Google / Linkedin / Twitter Ads gibi dijital pazarlama araçlarını kullanarak başarılı PPC Kampanyaları oluşturma konusunda bazı ipuçları vereceğiz.

Geo-Bidding(Coğrafik Teklif Verme) PPC Pazarlaması Hakkında Bilmeniz Gereken 8 Şey

PPC (veya tıklama başına ödeme) reklamları, ziyaretçilerin coğrafi konumu veya anahtar kelime aramaları gibi farklı parametrelere göre harcama sınırları belirlemenize olanak sağlayarak pazarlama bütçeniz üzerinde tam kontrol sahibi olmanızı sağlar. Diğer reklamcılık yöntemlerinin çoğu gibi, yalnızca biri reklamı tıkladığında ödeme yaparsınız. Yani yalnızca e-öğrenme kurslarınızla zaten ilgilenen ve bir müşteriye dönüştürülmesi muhtemel biri reklamınıza tıkladığında ödeme yapmış olursunuz. Ayrıca, coğrafi teklif verme, farklı yerlerde teklif vermenize yardımcı olur, böylece en iyi reklam oranını elde edebilirsiniz. Coğrafi teklif veren PPC’ler için verimli bir pazarlama planı oluşturmak için ne öğrenmeniz gerektiğine ve bu uygun maliyetli tanıtım tekniğinin e-öğrenme şirketlerine getireceği dikkate değer faydalara daha yakından bakalım.

PPC Pazarlamanın E-Öğrenme Şirketiniz İçin Faydaları

Minimum Pazarlama Gideri, Maksimum Geri Dönüş

Geleneksel pazarlama taktiklerinin çoğu ön ödeme içerir, böylece E-Öğrenim ürünü çok daha kullanılabilir hale gelir. Ancak, PPC pazarlamacılığı coğrafi teklifi, yalnızca tıklamalar için ödeme yapmanızı gerektirir. Ve her anahtar kelime için kendi tekliflerinizi oluşturabilirsiniz. Ayrıca, bütçeyi aşmamak için belirli bir süre için sabit bir harcama limiti belirleyebilirsiniz. Sonuç olarak, zaten satmanız gereken kursu aktif olarak arayan müşterileri hedefleyerek daha az maliyetle daha iyi sonuçlar elde edersiniz.

Çevrimiçi Görünürlüğünüzü ve SEO’nuzu Geliştirin

PPC reklamcılığının en gözden kaçan avantajlarından biri, arama motorlarındaki sıralamanızı artırmasıdır. Özellikle de reklamlarınıza hedeflenmiş anahtar kelimeler eklediğinizde. Bu şekilde, e-öğrenim şirketinizin çevrimiçi görünürlüğünü iyileştirir ve rekabette bir adım önde olursunuz. PPC geo-bidding ayrıca, belirli lokasyonlarda anahtar kelime aramaları temel alınarak potansiyel müşterileri çekmenize olanak tanır. Örneğin, belirli bir bölgedeki kendini geliştirme etkinliklerine veya konferanslara katılanlar.

Dönüşüm Oranlarını Yükseltin

Daha önce de belirtildiği gibi, reklamınızı tıklayan ziyaretçilerin müşterilerinize dönüşme olasılığı daha yüksektir. Aksi takdirde, e-öğrenme sitelerini bulmak veya reklamınızdaki bağlantıya tıklamak için zaman ayırmazlardı. Bu nedenle, PPC pazarlama, e-öğrenme sayfanız için dönüşüm ve tıklama oranlarını artırmanıza yardımcı olabilir ve bu da pazarlama YG’nizi (Yatırım Getirisi) artırır.

Değerli Büyük Veri Toplayın

Geo-bidding(Coğrafi teklif veren) PPC(Tıklama Başına Ödeme) pazarlaması, e-öğrenim işiniz için pazarlama planınıza ince ayar yapmak için kullanılabilecek faydalı kullanıcı ve site verilerine erişmenizi sağlar. Örneğin, çoğu kullanıcının demografik profillerini ve reklama ne zaman tıkladığını, hangi anahtar kelimeleri aradıklarını ve nerede bulunduklarını belirleyebilirsiniz. Verileri, davranışlarını ve tercihlerini analiz etmek için kullanabilir ve ardından açılış sayfasını uygun şekilde ayarlayabilirsiniz.

Bir PPC Coğrafi Teklif Kampanyası Başlatma İpuçları

  1. Harcama Sınırlarını Performansa Göre Ayarlayın

    Yalnızca harcama sınırlarının nasıl ayarlanacağını ve performansı etkin bir şekilde nasıl izleyeceğinizi biliyorsanız, PPC reklamcılığının bütçe avantajlarından yararlanabilirsiniz. Bu, KPI’ların ve reklam metriklerinin devreye girdiği yerdir. Her bir reklamın, gösterildiği yer, anahtar kelimeler ve rekabet düzeyi temelinde nasıl performans gösterdiğini analiz etmeniz gerekir. Örneğin, ABD’nin New York bölgesinde yüksek dönüşüm oranları üreten bir E-Öğrenim reklamı yayınlıyorsunuz. Tıklamalar İngiltere’nin Bristol kentindeki reklam kampanyanızdan daha pahalıdır, ancak geri dönüşler çok daha yüksektir. Bu nedenle, pazarlama odağınızı NY alanına kaydırmak ve düşük performans gösteren bölgeler için harcama sınırınızı düşürmek isteyebilirsiniz.

  2. E-Öğrenme Sitenizin Varış Sayfalarınızı Reklamlarınıza Göre Özelleştirin

    PPC pazarlaması için oluşturduğunuz her coğrafi teklif reklamı, ziyaretçileri ürününüz hakkında daha fazla bilgi edinebilecekleri bir varış sayfasına yönlendirir. Bu sayfa, kurslarınızı ortaya çıkarma ve kurslarınızı öne çıkaran şeyleri vurgulama şansınızdır. Bununla birlikte, klişe olan ve sık karşılaşılan sorunlarını ele almayan genel siteler yerine, hedef kitleyle rezonans yapan açılış sayfaları oluşturmanız gerekir. Her demografi için grafik, USP (Özel Satış Önerileri) ve kendileriyle kişisel düzeyde konuşan harekete geçirici mesaj içeren özel açılış sayfaları oluşturun.

  3. Hedeflenmiş Anahtar Kelimeler = Doğru Hedeflenmiş Kitle

    Lokasyon, PPC pazarlamada önemli bir faktördür ancak anahtar kelimeler hala şovun yıldızıdır. Hatta doğru gruplara hitap edebilmeniz için anahtar kelimelerin hedeflediğiniz bölgedeki adları ile reklamlar oluşturmak akıllıca olacaktır. İdeal rekabet düzeyine sahip terimleri veya kelime öbeklerini bulmak için bir anahtar kelime araçlarını kullanın ve bunları şehrin adıyla eşleştirmeye çalışın. SEO çabalarınızı en üst düzeye çıkarmak için bu anahtar kelimeleri açılış sayfanıza da eklemeniz yararlı olacaktır. Ancak anahtar kelimeleri sitenize organik olarak dahil etmeyi ve aşırılıkta kaçınmayı unutmayın.

  4. Müşterinin İlgisini Çekecek, Clickbait(Tıklama Yemlemek) İçermeyen Başlıklar Oluşturun

    PPC reklamları, yanlış vaatlerde bulunmadan potansiyel müşterinin dikkatini çekecek bir başlık içermelidir. Unutmayın, bağlantıyı tıklamak için bir “Harekete Geçirici Mesaj” olmalıdır, abartılı veya yapay görünen klişe satış repliği değil. Hangisinin en iyi sonucu verdiğini görmek için birkaç farklı başlık yazın, ardından reklam metriklerine göre başlıkları yeniden çalışın. Reklamın kim için olduğu ve açılış sayfanızı ziyaret etmenin neden zamanlarını ayırmaya değer olduğu konusunda net olun. Örneğin, potansiyel müşterilerinizin en yaygın sorunlarından birini ele alan bir soru sorun. Ardından, kurslarınızın bu sorunlarını nasıl çözebileceğini öğrenmek için web sitenize tıklamaya davet edin.

Şimdilik hepsi bu kadar. Bir PPC Pazarlama Stratejisi oluşturmaya ve dijital pazarlama araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya hazır mısınız? Dijital pazarlamaya yabancıysanız, e-öğrenme şirketinizi nasıl öne çıkarabileceğinizle ilgili blogumuza göz atabilirsiniz. Kurslarınıza katılımı artırmanın  kanıtlanmış başka yollarını(sertifika gibi dijital belgeler kullanma gibi) da öğrenmek isterseniz bu konuyla ilgili en son blogumuza göz atmanızı öneririz. Hadi şimdi PPC reklamlarınızı başlatın e-öğrenim kurslarınıza katılımınızı artırın! Bir sorunuz varsa yorumlara bırakabilirsiniz veya bize sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Barış Bingöl

Barış Bingöl is the Chief Marketing Officer at Sertifier Inc. and works each day to build bridges between their products & services and the individuals & institutions that benefit from them.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *