Sertifikalar ve Rozetler

İlk Dijital Rozetinizi Kazanın, Nasıl?

Günümüzde çoğumuz online eğitimler arttıkça yeni kavramları hayatımıza entegre ettik. Bunlar dijital sertifika ve dijital rozet. Teknoloji ile birlikte geleneksel sertifika ve rozet görünümü yerini dijital sertifika ve rozetlere bırakmaktadır.

Dijital rozet, çevrimiçi olarak görüntülenebilen, erişilebilen ve doğrulanabilen bir başarı ve göstergesidir. Dijital rozet kazanılan bir becereninin, başarının veya edinilen bilginin doğrulanmış kanıtıdır. Bu rozetler, çevrimiçi çeşitli ortamlarda kazanılabiliyor. Çeşitli ortamlarda kazanılabildiği gibi aslında yayınlanabiliyor. Dijital rozetler, Linkedin gibi sosyal medya ortamları, bloglar gibi çeşitli platformlarda çevrimiçi görüntülenebilir veya paylaşılabilir. Bundan dolayı dijital rozetler işverenlere, kuruluşlara ve diğer taraflara öğrenme ve baları kanıtı sunmak için kullanılabilir. Gelenekselleşmiş diploma veya sertifikaların tamamlayıcısı olarak dijital rozetler öne çıkmaktadır.

Rozetler sahaya özgü kişisel eğitim, bir yazılım çözümünde çeviklik vb kanıtlar sağlar. 

Dijital rozetler aynı zamanda kendi içlerinde dijital kimlikleri de taşır. Bu sayede içeride kişisel bilgiler, başarılar hep toplanmaktadır. Dijital rozetler insanların yeterliliğini kanıtlamakla kalmıyor aynı zamanda eğitimlere dair bilgileri içerisinde bulundurmasıyla dijital kimlikleri güçlendirmektedir. Dijital kimlikler ve sertifikalar fiziksel görünüşlerine benzeyecek şekilde tasarlanırken dijital rozetler daha benzersiz bir görünüme sahiptir. 

Dijital rozetler iş hayatında dijital kimliğin çok önemli bir parçasıdır. Başarıları ve yetkinlikler tanınmasını sağlar ve bu başarının dijital kanıtı olarak kalıcı bir şekilde devam etmektedir.

Dijital rozetler çalışanların kariyer hayatında profesyonelliğini belli eden ve belge içeriği taşıyan bir göstergedir.

Dijital rozet kazanmanın birçok yolu vardır. Çevrimiçi olarak başarılar için resmi dijital rozetler veya sertifikalar sunan birçok kuruluş vardır ve rozetleri ve gereksinimleri değişecektir. Dijital rozetler alınırken dikkat edilmesi gerekenler vardır.

  • Tanınmayı kazanmak için ne kadar çaba harcanıyor?
  • İşin karşılığında ne alacaksın?
  • Ne tür bir dosya alacaksınız? Ya da başka bir deyişle, dijital rozet nedir?
  • Diğerleri dijital rozetin resmi olduğunu nasıl bilecek?
  • Dijital rozet dosyasını indirebilir misiniz yoksa kuruluşun web sitesinde kilitli kalır mı?

Bu soruların cevabına göre alınan bir dijital eğitim sonrasındaki dijital rozet her zaman iş hayatındaki profesyonelliği karşılar ve CV’yi geliştirmekte fayda sağlar. Bu şartlarla ve dikkat edilmesi gerekenlerle beraber rozet ekosisteminde dört ana oyuncu vardır: Kazananlar , Veren Kuruluşlar, Göstericiler ve Kabul Edenler. Bu oyuncuların dijital bir rozet kazanma, verme, istek etme, paylaşma ve tanıma periyodu bu halde ilerlerken bu süreçler Sertifier ile tek adım haline gelmektedir.

Barış Bingöl

Barış Bingöl is the Chief Marketing Officer at Sertifier Inc. and works each day to build bridges between their products & services and the individuals & institutions that benefit from them.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *