Sertifikalar ve Rozetler

Akıllı Sertifikanın Doğuşu

Akıllı sertifika, insanın becerilerini sunmasının en iyi yolu olan sertifikasyon sisteminin 21. yüzyılda evrilmiş olduğu noktadır. Baskı sertifikaya göre pek çok avantajı bulunan akıllı sertifika sistemi, gittikçe artan bir hızda dijitalleşen dünyada bir gereklilik haline gelmiş ve sosyal becerileri belgeleme amacıyla bir çok yerde kullanılmaya başlanmıştır.

Baskı Sertifikadan Farkları

Akıllı sertifika, üzerinde bulundurduğu seri numara ve zaman damgası özellikleriyle sahtesi üretilemeyen ve her istendiği an doğrulanabilen, dijital yollarla üretilip alıcılarına yollanmış ve bu sayede bulutta ve blockchain sisteminde depolanıp korunulabilen sertifikalardır. Sertifikaların bu şekilde dağıtımı, dağıtan taraflar için kurumsal kimliğin korunması, zaman ve para tasarrufu, eğitimlerin şeffaflığı ve takip edilebilirliğini sağlarken; alıcı taraf adına ise kolayca düzenlenebilir bir özgeçmiş ve dijital kimlik oluşturması gibi yüksek katma değerler getirmektedir.

Akıllı Sertifikanın Kariyerinize Katkısı

Akıllı sertifika sistemi eğitim ve iş dünyası adına devrimsel nitelikte olup öneminin gerçekten kavranması gerekmektedir. “Sertifika nedir ve nasıl kullanılmalıdır?” adlı yazımızda belirttiğimiz üzere doğru kullanılan sertifika doğru iş arayan ve işverenleri doğru zamanda birleştirip kaynakların boşa harcanmasının önüne geçilmesi açısından kritik rol oynayacak bir araçken bu özelliği akıllı sertifika çok daha ileri bir seviyeye taşımaktadır.

Sertifier olarak biz de bu gerekliliğin farkında olarak kullanıcılarımıza akıllı sertifika hizmeti sunuyoruz. Aldığınız ve dağıttığınız sertifikanın gerçek değerine ulaşabilmesi için akıllı sertifikaya geçin!

Barış Bingöl

Barış Bingöl is the Chief Marketing Officer at Sertifier Inc. and works each day to build bridges between their products & services and the individuals & institutions that benefit from them.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *