Sertifikalar ve Rozetler

Düzenlediğiniz Etkinliği Pazarlamanın En Kolay Yolu- Dijital Sertifikalar

Şirketler her yıl çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Bunlar çalışanların motivasyonlarını arttırmak, iletişimlerini güçlendirmek, aidiyet hissiyatı oluşturmak veya çalışanların farklı alanlarda becerilerini geliştirmek gibi farklı amaçlar doğrultusunda yapılıyor. Fakat her yıl düzenlenen etkinlikler giderek birbirine benzemeye başladı. Bu da insanların düzenlenen organizasyonlara katılma motivasyonunu ciddi oranda etkiler hale geldi. Peki diğer organizasyonlardan farklılaşmanın ve düzenlenen etkinliği pazarlamanın bir yolu var mı ?

İşte dijital sertifikalar bu soruna çözüm getiriyor. Organizasyonunuzu bir dijital sertifika etkinliği haline getirmek birçok fayda sağlıyor ve gözleri etkinliğinizin üzerine çekiyor. Organizasyonun sonunda bir akıllı sertifika sahibi olacağını bilen katılımcıların ilgisi artıyor. Bu sayede hem etkinlikten sağladıkları faydayı arttırıyorlar hem de kendilerine çalışma hayatları boyuna eşlik edecek dijital bir belge edinmiş oluyorlar. Bu sebeple dijital sertifikalar düzenlenen organizasyonun pazarlamasını da çok kolay kılıyor. Pazarlama süreci boyunca akıllı sertifika sahibi olmanın getirdiği avantajlar üzerinde durarak etkinliğin cazibesini arttırmak mümkün oluyor. Peki akıllı sertifikaları arzu edilir kılan nedir ?

İçinde bulunduğumuz dijitalleşme çağına kalan her şey gibi sertifikalar da ayak uydurdu. Bunun sonucunda bugün kullandığımız dijital sertifikalar ortaya çıktı. Bu sertifikalar fiziksel versiyonlarının yerini almaya başladı çünkü birçok problemi çözüyor ve hayatımızı kolaylaştırıyordu. Bu akıllı belgeler fiziksel muadilleri gibi kaybolmuyor yıpranmıyor veya eskimiyor. Çalışma hayatınız boyunca kullanabileceğiniz bu belgeler size dair bir sürü bilgiyi de içeriyor. Dijital sertifikalar sayesinde eğitimi aldığınız derslerden size eğitim veren kişilerin cvlerine kadar birçok bilgi şeffaf bir şekilde ulaşılabilir oluyor. Akıllı belgelerin özellikleri gereği bu belgelerin orijinalliğini kanıtlama ihtiyacınız da ortadan kalkıyor. Bir kağıt parçası üzerine basılı olarak gelen fiziksel sertifikalarda sahtecilik oldukça sık karşılaşılan bir problem. Sadece bu sebepten ötürü bile sahip olduğunuz sertifikanın gerçekliği sorgulanabilir. Dijital sertifikalar ise belgenizin gerçek olduğunu kanıtlarken blockchain teknolojisi dahil olmak üzere birçok yöntem kullanır. Bu da belgeyi paylaştığımız insandaki soru işaretlerini kaldırır ve süreci iki taraf için de kolaylaştırır.
Dijital sertifikalar aynı zamanda büyük bir paylaşım kolaylığı da getiriyor. Elde ettiğiniz dijital sertifikaları dünyanın her köşesinden insanlar ile istediğiniz şekilde paylaşmanız mümkün. Herkesin dijital kimliğini inşa ettiği bu dönemde akıllı belge ve sertifikalar da kimliğinizin olmazsa olmazlarından. İnsanlar da kimliklerini güçlendirme fırsatlarını kaçırmak istememeleri bu etkinlikleri ilgi çekici kılmaya devam ediyor. Dijital belge ve akıllı sertifikaların dahil olduğu etkinliklerin pazarlaması da bu sebeple diğer etkinliklere kıyasla çok daha kolay olabiliyor.


Saydığımız sebeplerden ötürü düzenlediğiniz etkinlikleri pazarlamanın en basit yolu dijital sertifikaları etkinliğinize entegre etmektir. Bu sayede hem sertifika adayları hem de etkinlikleri düzenleyen kurum, etkinliklerden maksimum faydayı sağlayabilecektir.

Arda Helvacılar

Greetings, this is Arda. I am the founder of Sertifier and a devoted edtech enthusiast.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *