Sertifikalar ve Rozetler

Dijital Sertifikanın Reklamını Yapmanın 5 Harika Yolu

Dijital Sertifika, internet tabanlı online işlemlerin güvenli olarak yapılabilmesi için kimlik doğrulamaya izin veren, bunun için üst düzey bir şifreleme kullanan sistemlerdir. 

Dijital Sertifika; sertifikanın sahibinin kimliği hakkındaki bilgilerle birlikte sertifikanın içeriğini doğrulayan dijital imzayı içerir. Dijital sertifikalar, sertifika sahibinin bir web sitesi ya da e-posta mesajı kimliğini doğrulayabilir ve ortaya çıkan bilgileri dijital olarak şifreleyebilir. 

Dijital Sertifika oluşturduktan sonra sertifikanızı kullanıcılarınıza duyurabilmeniz için yapmanız gereken bazı yöntemler mevcut. Dijital Sertifikanızın reklamını yapmanızın yöntemleri aşağıdaki şekilde açıklanabilir.

İşe öncelikle sertifika vereceğiniz kursu test etmekle ve teknik sorunları çözmekle başlayabilirsiniz. Sistemlerinizi test etmenin yanı sıra, kursunuzu ilk kez başlatırken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç önemli nokta şunlardır:

Kursunuz için bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Websitenizde kursunuzun ne hakkında olduğunu, hangi müşteri profiline uygun olduğunu, kursun tamamlanmasının ne kadar sürdüğünü ve kursun maliyetini açıkça belirtmeniz gerekir. Tüm bunları da kursunuza kaydolup sertifikanızı almaya odaklayan bir harekete geçirici mesaj ile destekleyebilirsiniz. 

Kurs hakkında ilgi çekmeye başlamak için ikinci olarak web siteniz için bir landing page oluşturabilirsiniz. Landing page oluştururken kullanıcılar ile e-mail marketing çalışmaları başlatın. Kursunuzun websitesine veya landing page’ine bir e-posta kayıt formu ekleyerek kullanıcılarınız ile iletişime geçebilirsiniz. Daha sonra da e-mail marketing çalışmalarınızı güçlendirip kullanıcılarınıza yaklaşan kursunuz hakkında e-posta göndererek haber verebilirsiniz.

Uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise kursunuzu beta testinde kullanıcılara denetmek ve bunu paylaşmaktır. Kullanıcılarınıza kurs beta testindeyken e-posta göndererek hedef kitlenizden kursta neye ihtiyaçları olduğuna dair geri bildirimler toplayarak iyileştirmeler yapabilirsiniz.

Kullanıcılarınıza bir teşvik paketi sunabilirsiniz. Kullanıcılarınızla indirim gibi özel bir anlaşma yapmak kursunuzun duyulması ve müşteri çekmesi için etkilidir. Bunu yapmak, daha fazla geri bildirim almaya ve kursunuzun görünürlüğüne katkı sağlayabilir.

Sertifika programınız iş odaklıysa, Linkedln platformunda paylaşılması avantaj sağlayabilir. Linkedln platformu, sertifikanız için ilgi alanı, konum, demografi ve mesleğe dayalı hedefli reklamcılık fırsatları sunar. Sertifikanızın reklamını yaparken özelliklerinin değil avantajlarının daha önemli olduğunu unutmayın. Dijital sertifikalar adayların işe alım süreçlerinde çok önemli bir rol oynar.

Sertifikanızın reklamını yapmanın bir diğer yöntemi ise blog gönderileridir. Blog gönderileri arama motoru kullanıcılarına ulaşma ve onları etkileme konusunda avantaj sağlar. Kursunuzdaki farklı alt konular hakkında bir dizi blog yazısı oluşturabilir ve ardından her yayında harekete geçirici mesaj olarak kursunuzda bağlantı verebilirsiniz. Bu sayede, potansiyel bir müşteri arama sorgusu sonucunda kursunuz ile karşılaştığında sertifikanız hakkında bilgi edinir.

Özetleİ tüm bunlar dijital sertifikanızın görünürlüğünü artırarak kursunuza katılım konusunda yarar sağlayabilir. 

Barış Bingöl

Barış Bingöl is the Chief Marketing Officer at Sertifier Inc. and works each day to build bridges between their products & services and the individuals & institutions that benefit from them.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *