Eğitim Teknolojileri

Dijital Kimlik Bilgileri Oyununda Organizasyonlar İçin İzlenecek Temel Metrikler

Hayatımızın her alanında dijital kimlik bilgilerimiz artık bizimle. İş hayatında da özellikle artık sıklıkla kullanılmaktadır. İş verenler için en önemli şeylerden biri çalışanlarının her geçen gün kendini geliştirmesi. Aslında çalışanların da istedikleri budur. Birçok çalışan kişi, işte öğrenme ve gelişme fırsatını takdir eder. Çalışanlara, beceri geliştirme fırsatları sunmak ve aynı derecede önemli olan bu becerileri kimlik bilgileriyle doğrulama şansı, kişileri işe alma ve elde tutma araç setinizdeki en güçlü avantajlardan biridir. Beceriye dayalı iş almanın artmasıyla beraber günümüzde veriye dayalı yetenek stratejilerini güçlendirmek gerekir. Kimlik bilgilerinin dijitalleşmesinin benimsenmesi hızlandıkça, şirketlerin daha etkili, veri açısından zengin kimlik bilgileri programları oluşturmaları gerekiyor. Pazarlamanın dijital bir yeterlilik programının hem ilk başarısında hem de uzun vadeli sağlığında önemli bir rol oynadığını gösteriyor. Tüm bu ince ayarlanmış program yönetimi süreçleri ve içgörüler, insanların kararlarına yardımcı olmak için daha fazla veri sağlayan başarılı kimlik bilgisi programları oluşturmaya yardımcı oluyor.

  • Dijital kimlik bilgileri, ekibinizin performansını nasıl bir üst seviyeye çıkarabilir?

Çalışanların gelişimleri için onlara bir kimlik doğrulama programı sunarak ve onları becerilerini geliştirmek ve artırmak için kullanmaya teşvik ederek, onların büyümesine ve gelişmesine bağlılık göstermiş olabilirsiniz. Kimlik bilgilerini kullanan yöneticiler, ekiplerinin sahip olduğu becerilerin net bir görüntüsüne erişebilir. Böylelikle kolay bir şekilde ekip içindeki potansiyeli öğrenebilirsiniz. İş verenler kursu bitiren çalışanın kimlik bilgilerine dijital ortamda rahatça bakabilir ve işe almayı düşündükleri pozisyon için uygun olup olmadığına karar verir. 

Aynı zamanda kimlik bilgileri oyunu takımlar ve meslektaşlar arasında da güçlendirmek için kullanılır.

  • Kimlik bilgilerinin dijital halini oyun esnasında ekip arasında paylaşım yaparak ekip içi rekabeti arttırıp dinamikliği sağlayabilirsiniz.  Kazananlarının yaptığı sosyal medya platformlarındaki paylaşımlar, şirketlerin dışarıdan gözüken ekip ilişkileri izlenimini güçlendirir
  • Takımın performansını, sıkı çalışmasını ve rozet kazanma ve hedeflere ulaşma veya aşma gibi başarılarını kutlamak için üç ayda bir bir araya gelebilirsiniz.
  • Ekip üyelerinin, aldığı eğitimler sonucunda kazandığı rozetleri nasıl kazandıklarını ekip arkadaşlarına aktarabileceği toplantılar düzenleyebilirsiniz. Böylece diğer ekip üyeleri de bundan yararlanabilir.
  • Ekip üyelerinden birkaçı aynı yeni beceri için bir rozet kazandıysa, bu çalışanlara bu yeni beceriyi tüm ekibinizin oyununu, performansını ve çıktısını geliştirmek için beyin fırtınası yapma yollarıyla görevlendirebilirsiniz.

Çalışanların sahip olduğu sertifika ve rozetler sadece bir belge değil aynı zamanda başarılarının sonunda verilmiş bir ödüldür.

İşyeri oyunlaştırmayı şirketlerinden kullanırken, çalışan katılımını artırmak için oyun benzeri uygulamaları kullanma kavramıdır. Şirketler bu oyunlaştırmayı kendi şirketlerine uygun hale getirmiştir. Belirli sayıda satış görüşmesi yapmayı tamamlayan ekip arkadaşları dijital bir puan tablosunda seviye atlar. İş arkadaşları birbirlerine karşı da yarışarak ödüller kazanabilir. Tüm fikir, çalışanları işlerini yaptıkları için ödüllendirmektir. Dijital kimliklerin sıkça kullanılmasıyla beraber şirketlerdeki oyunlaştırma da daha çok kullanılmaya başlanacaktır.

Ege Yalçınkaya

Hi there, this is Ege, I’m the GM of Sertifier Inc. where we are on a mission to make education accessible for all.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *