Eğitim Teknolojileri

Başarılı Teknoloji Girişimcisi Olmanın Sırrı

Günümüz dünyasında gelişen teknoloji ile iş dünyası da değişiyor. İş ve teknoloji dünyası her geçen gün daha da birbirine yaklaşıyor. Gelişen iş dünyası sayesinde birçok alanda yeni girişimler ortaya çıkıyor. Teknoloji ve iş dünyası birbirine bu kadar yakınken teknoloji alanındaki girişimcilikte her geçen gün artışa geçmektedir. Teknoloji alanındaki girişimcilik teknoparklar, teknokentler gibi destekleyici kurumlar ile oluşmaktadır. Bu kurumlar aynı zamanda melek yatırımcılar ve risk sermayesi grupları tarafından da sürekli destek görmektedirler. 

Peki teknolojisi girişimcisi olmanın sırrı nedir?

Teknoloji girişimcisinin bir diğer adı Techpreneurs olarak bilinir. Girişimcilerin alt kümesinde yer alırlar ve teknoloji üzerinden görünüşte küçük olan her fırsatı başarılı bir gerçekliğe dönüştürmeyi hedeflerler. Tek şart, teknolojinin makul kullanımı ve rafine iş zekası ile gerçek sorunları tespit edip çözümler ile ilerleyerek iş uygulamalarında başarıya gitmeyi hedeflemektir.

Başalarılı bir teknoloji girişimcisi, teknoloji yaratıcı, anlayışlı, yenilikçi, farklı olmaya ve keşfedilmemiş yolu izlemeye cesaret eden, dinamik ve çalışmaları konusunda çok tutkulu bir girişimcidir. Zorlukları üstlenirler ve hayatlarını daha büyük bir başarı ile sürdürmeye çalışırlar. Başarısız olmaktan korkmazlar. Başarısızlığı bir öğrenme deneyimi, bir şeyleri belirgin bir şekilde bakmak ve bir sonraki meydan okuma için adım atmak için bir uyarıcı olarak algılarlar. Teknoprenörler sürekli olarak organik bir sürekli iyileştirme sürecinden geçerler ve her zaman dinamik dijital ekonomiyi yeniden tanımlamaya çalışırlar.

Başarılı bir teknoloji girişimcisi olmak için neler gereklidir?

  1. Teknoloji Meraklısı

İyi techpreneurs ilgili ürün derin teknik kavramak ve temel teknoloji olmalı. Ürün için teknolojiyi geliştirecek olan çoğu zaman konu uzmanları olsa da, günün sonunda vizyon ve anlayış her zaman rehberlik edecek en önemli iki karakteristik özelliklerdendir.

  1. Sezgisel

Başarılı bir teknoloji girişimcisinin sezgileri çok kuvvetli olmalıdır. Her ne kadar bilgili de olsa başarılı olabilmek için gizli fırsatları sezgisel olarak görselleştirebilmeli ve toplayabilmelidir.

  1. İnanç

Bir ürüne inanarak yola çıkmak başarının anahtarıdır. Hangi karşılanmamış ihtiyacı karşılamaya çalışıldığını bilen ve buna inanarak ilerleyen bir girişimci başarıya ulaşmakta zorlanmaz. Ayrıca, ürünü hayata geçirmek ve büyümesini sağlamak için keşfedilmemiş bölgelere adım atmaya hazır olurlar. 

  1. İletişim

Bir teknoloji girişimcisinin amaçlanan değer önerilerini tüm paydaşlara (hedef müşteriler, firmanın yatırımcıları ve ekip üyeleri ve çalışanlar) açık ve doğru bir şekilde iletmesi çok önemlidir.

  1. Doğru Takım

Bir teknoloji girişimcisi her zaman tamamlayıcı becerilere sahip yetenekli ve çalışkan insanlardan oluşan bir ekip oluşturmaya odaklanmalıdır. Ekip üyeleri, teknoloji girişimcisinin vizyonuna ve yeteneklerine inanmalı ve daha fazla iyilik için tutarlı bir şekilde çalışmaya istekli olmalıdır. Bütün, parçalarının toplamından daha büyük olmalıdır.

Arda Helvacılar

Greetings, this is Arda. I am the founder of Sertifier and a devoted edtech enthusiast.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *