Eğitim Teknolojileri

2021’de Personellerinizin Edinmesi Gereken En Önemli Beceriler

Dünya internet ile tanıştığı günden beri çok daha hızlı değişmeye başladı. Bu hız trendleri de beraberinde getiriyor. Bu trendleri yakalamak her konuda çok önemli olabiliyor. Özellikle iş dünyası rekabetin çok olduğu bir sektör. Bu rekabeti kimin kazanacağını belirleyen ise trendleri önce yakalayan ve bu trendlere daha önce kimin ayak uyduracağı oluyor. Bu nedenle şirketler kendileri gibi çalışanlarının da bu trendleri yakından takip etmelerini ve trendlerin beraberinde getirdiği becerilere de sahip olmasını bekliyor.

2021 yılı çoğu şirket için uzaktan çalışma yılı oldu. Bu çalışma modeli çalışanlar için yeni beceriler kazanma gerekliliğini de beraberinde getirdi. Bu becerileri şunlar olabilir.

Problem Çözme Becerisi

Bu beceri artık günümüzün en olmazsa olmaz beceriler arasında yer alıyor. Özellikle 2020 yılı ile birlikte uzaktan çalışma sistemine geçilmesi birçok yeni problemi beraberinde getirdi bu nedenle çalışanlarınızın problemlere bakış açısı ve çözüm becerisi oldukça önemli bir beceri haline geldi. İş ortamında görev tanımından bağımsız olarak problemleri etkili bir biçimde çözebildiğini gösteren bir çalışan hemen göze çarpar ve öne çıkar. Bunun gibi tüm çalışanların problem çözme becerileri geliştirildiğinde ise işletme, potansiyel sorun olarak görülen işlerin analiz ve çözüm üretme aşamasında daha hızlı ve doğru eylem alabilecektir. İşgücünün, yönlendirilmeye fazla ihtiyaç duymayan, inisiyatif alabilen, kişiler ile birlikte çalışabilmek birçok işletme için büyük bir verimlilik sağlar.

Takım Çalışmasına Yatkınlık

Bir işletmede olmazsa olmazlardan biri takım çalışmasıdır. Bunun nedeni çoğu işletmenin iş yükünün ağır olması tek başına kimsenin üstesinden gelemeyeceği bir yoğunluk anlamına gelecektir. Bu nedenle takım çalışması yaparak ağır iş yükünün altından kalkabilen işletmeler her zaman başarılı olma potansiyeli yüksek işletmelerdir. Özellikle uzaktan çalışmanın oldukça yaygınlaştığı bu zamanlarda takım çalışmasına yatkın kişiler ile çalışmak uzaktan çalışmanın dezavantajlarını olabildiğince azaltabilecektir.

Yazılı İletişim

Uzaktan çalışma ile birlikte çevrimiçi konferanslar dışında iletişimin büyük çoğunluğu yazılı hale gelmiş bulunuyor. Bu nedenle konuşur gibi yazma eğilimi, ana akım iletişim kanallarına ve hatta iş yazışmalarına kadar sızdı. Oysa gündelik dile ait sözcükler ve yazım hataları ile dolu bir e-posta hem kişiyi hem kurumu oldukça kötü bir duruma sokacaktır. Bu durum, alıcı tarafından yetersiz profesyonellik ve saygısızlık olarak algılanır ve şirketin imajı zedelenir. İş iletişimi her zaman jargondan arındırılmış, açık, kısa ve net olmalıdır. Bu beceriye sahip olmayan çalışanlar şirketlerine istemeden zarar verirler. Doğru yazılı iletişim kurabilmek, her çalışanın mutlaka sahip olması gereken bir beceridir.

Yaratıcılık

Şirketler, mülakatlarda yaratıcı, dinamik ve yenilikçi çalışanları işe alır. Çoğu zaman böyle gözükmese de çalışanlarının yeni fikirleri uygulamalarını ve kalıpların dışında düşünmelerini isterler. Verileri bilgiye dönüştürme konusunda bir çalışan olarak kurumunuza yardımcı olmanız gerekir. Özellikle uzaktan çalışmaya geçilmesi ile birlikte firmalar bir kez daha yaratıcı çözümlerin önemini kavramış durumda.

Arda Helvacılar

Greetings, this is Arda. I am the founder of Sertifier and a devoted edtech enthusiast.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *