Sertifier Hakkında

Sertifier ve JotForm Zapier ile Nasıl Bağlanır?

JotForm webinar kayıt süreçlerinde kullanılabilecek hızlı bir form uygulamasıdır. Kolay bir kullanıcı arayüzüne sahip olan JotForm’u Sertifier’ın Zapier entegrasyonu aracılığıyla kullanabilir ve bütün katılımcılarınıza değerli sertifikalar gönderebilirsiniz.

Öncelikle Sertifier, Jotform ve Zapier üzerinden hesap açmanız gerekiyor.

1. Adım : Sertifier

Hesabınızı açtıktan sonra, API Key talebinde bulunmanız gerekiyor. Bunun için entegrasyon talep formunu doldurmalısınız. Ekibimiz size en kısa sürede e-posta aracılığıyla dönecektir. 

Şimdi Sertifier’dan bir sertifika taslağı oluşturabilirsiniz. Bu konuda yardıma ihtiyacınız olursa bu kılavuzu kontrol edebilirsiniz.

Sertifier hesabınızda yapmanız gereken son işlem bir alıcı listesi oluşturmak. Bu listeyi şimdilik boş bırakabilirsiniz, Jotform’dan gelen kayıtlar buraya otomatik olarak iletilecek.

2. Adım : JotForm

Jotform profilinize gidin ve “form oluştur” butonuna basın. Karşınıza çıkan 3 opsiyondan birini kullanabilirsiniz, biz hazır bir taslak kullanmanızı öneriyoruz.

Formun ad ve soyad bilgilerini aynı soruda topladığına ve e-posta adresi aldığınızdan emin olun. Ad-soyad bilgilerini aynı alanda toplamak için soldaki menüden “Short Text” seçeneğini seçebilirsiniz. Sağdaki menüden isim ve e-posta alanlarını zorunlu seçenek olarak işaretlemeyi unutmayın.

3. Adım : Zapier

Zapier hesabınızı açın. Zapier ana sayfasında sol üstte yer alan işaretli “+” işaretinin üzerine geldiğinizde gözüken  “Make a Zap” butonuna tıklayın.

Karşınıza gelen “Choose App & Event” başlıklı arama kutucuğuna “Jotform” yazın ve çıkan simgenin üzerine tıklayın.

“Choose Trigger Event” kısmındaki listeye tıklayarak seçenekleri görün ve “New Submission” opsiyonunu seçin ve “Continue” butonuna tıklayın.

“Sign in to Jotform” yazılı mavi kutucuğu göreceksiniz. Buna tıklayın ve Zapier’ın çıkardığı pencerede Jotform hesabınızı aktive edin. Zapier’ın bağlantıyı kurabilmesi için bu önemli bir adım.

Test kısmını atlamak için sağ köşedeki “Skip Test” yazısına tıklayabilirsiniz.

“Do This..” kısmında “Choose App & Event” bölümündeki arama kısmına “Sertifier” yazıp altta beliren logomuza tıklayın.

“Choose Action Event” bölümündeki listeyi açarak “Create Credential” opsiyonunu seçin.

Şimdi Sertifier hesabınızı tanımlamanız gerekiyor. “Choose Account”a tıkladıktan sonra açılan pencerede istenen yere size daha önce sağlamış olduğumuz API Key’i girin.

“Customize Credential” bölümünde sertifikamızla alakalı detayları sağlıyor olacağız.

Group ID: İşlemin başında oluşturduğunuz Alıcı Grubu’nun adı.
Name: Sertifika alıcılarının adını istediğiniz form sorusu. (Show More Option tuşuna tıkladıktan sonra görebilirsiniz.)
Email:  Sertifika alıcılarının e-posta adresini istediğiniz form sorusu. (Show More Option tuşuna tıkladıktan sonra görebilirsiniz.)
Issue Date: Sertifikaların yayımlanma tarihi.
Expire Date: Sertifikaların geçerliliğini yitirme tarihi.
Quick Publish: Listeye tıklayarak “Yes (true)” opsiyonunu seçin.
Attributes: Sertifika tasarımınıda yerleştirdiğiniz, her kullancıya ayrı tanımlanmasını istediğiniz bir değişken varsa burada tanımlayıp, Forms üzerinden alakalı soruyu seçebilirsiniz.

Devam tuşuna tıklayın ve testi atlayın. 

Artık Zap’inizi kurdunuz! Şimdi aktifleştirmek için aşağıda veya sağ üst köşede gördüğünüz On-Off tuşuna tıklayın.

Oluşturduğunuz forma yanıt veren herkese sertifika göndereceğiniz otomatik sistemi oluşturmuş oldunuz. 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *