Öğrenciler & Kursiyerler

Kanıtlayın: Dijital Sertifikalar Etkili Kılar

Sertifikalar uzun zamandır bireylerin yetkinliklerini kanıtlamalarının aracı olarak kullanılmıştır. Sertifikayı alırken kazanılan bilgi ve birikim insanların kendilerini ilgili alanda geliştirmelerini,  daha fazla iş imkanı bulmalarını, daha yüksek ücretler kazanmalarını sağlamıştır. Sertifikalar aynı yere başvuru yapan yüzlerce aday arasından sıyrılmanızı sağlayabilir. Bu sebeplerden dolayı sertifika sahibi olmak her zaman aranılan bir özellik olmuş, sertifikalar yıllar boyunca sahiplerine değer katmaya devam etmiştir. Bundan yıllar önce iş başvurunuzu işyerine gidip teslim ettiğinizde sertifikanızı da göstermenizin işi elde etme şansınızı ne kadar arttırabileceğini hayal edebilirsiniz. Peki ya bugün internet üzerinden başvurunuzu yaparken sertifikalarınızı nasıl gösterebiliriz? İşte tam bu noktada devreye dijital sertifikalar ve dijital rozetler giriyor. Dijitalleşen dünyaya kalan her şey gibi sertifikalar da değişerek ayak uydurabildi. Dijital sertifikalar ve dijital rozetler sayesinde aldığınız eğitimleri kanıtlamak her zamankinden daha kolay. Bu sertifikalar dijital devrimin imkanlarından sonuna kadar faydalanıyor. Kazanılan yetenekleri ve elde edilen tecrübeleri şüpheye yer bırakmadan ispatlamaya olanak sağlıyor. Bu sertifikaları fiziksel sertifikalara kıyasla daha güvenilir ve kullanışlı yapan özellikler bulunuyor. Dijital sertifikalar ve rozetlerde kullanılan teknolojiler sayesinde kazanılan yetenekler herkes tarafından kolayca onaylanabilir hale geliyor. Sertifikanızın yıpranması, eskimesi veya kaybolması gibi problemleri de ortadan kaldıran dijital sertifikalar aldığınız eğitimi her platformda gösterebilmenize olanak veriyor.

  Dijital sertifikalar aynı zamanda aldığınız eğitime veya yeterliliğinize dair içerdiği çeşitli bilgilerle size ve aldığınız eğitime dair daha fazla şey anlatacaktır. Sertifikayı aldığınız tarih, sertifikayı edinmek için aldığınız dersler veya hocalarınız gibi çok farklı bilgileri dijital sertifikalar ile onaylı bir şekilde istediğiniz kişiye sunabilirsiniz. Bu da saatler süren kurslar ve ciddi eğitimler sonucunda ulaştığınız sertifikanın kalitesi hakkında karşı tarafa bilgi verecektir.

Sertifikaların en büyük problemlerinden biri de kanıtlanmaya muhtaç olmaları. Kağıtlara basılmış sertifikaları kopyalamanın çok basit olduğunun herkes farkındadır. Aynı şekilde bilgisayarda bir dosya açıp hiç gitmediğiniz bir kursla alakalı sertifika oluşturmak da hiç zor değil. Dijital sertifikalar ve rozetler ise kullandığı teknolojiyle birlikte bu problemi ortadan kaldırıyor. Dijital sertifikalar kullandıkları doğrulama teknikleri ile sertifakınızın orijinalliğini net bir şekilde ortaya koyar. Sertifikanız üzerinde yapılan işlemlerin kayıt altında olması sebebiyle de katıldığınız kurs ve etkinlikler hakkında yanlış bir bilgi verme imkanınız yoktur. Bu sayede sertifikanızın gerçek olduğunu kanıtlamak için başka bir otoriteye ihtiyaç duymazsınız.

  İnsanların kendilerini geliştirmeleri her zaman kendilerine ciddi avantajlar sağlamıştır. Bugün de kurslar, etkinlikler ve aldığımız dersler gelişimimizde büyük pay sahibi olmaya devam etmektedir. Fakat unutulmamalıdır ki bu yetkinliklerimiz karşı tarafla şeffaf bir şekilde paylaşılıp kanıtlanmadığı sürece bizim faydamıza olmayacaktır. Dijital rozet ve sertifikalar sayesinde yetkinliklerimizi kanıtlayabilir ve elde ettiğimiz tecrübeleri insanlarla kolay bir şekilde paylaşabiliriz.

Arda Helvacılar

Greetings, this is Arda. I am the founder of Sertifier and a devoted edtech enthusiast.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *