Öğrenciler & Kursiyerler

“İlk dijital sertifikamı ve rozetimi aldım”. Şimdi ne olacak?

Eğitim belgelerinin geleceğini tam olarak anlamak için, önce bu belgelerin şimdi ne anlama geldiğini ve insan ihtiyaçlarının ne olduğunu anlamalıyız. Eğitim kayıtları, en geniş anlamıyla, bireylerin bir işlemi, kursu, lisansı veya diğer ilgili müfredatı tamamladığını doğrulayan ve gösteren araçlardır. Basılı veya elektronik olarak sertifikalar, madalyalar ve diplomalar örnektir. Peki;

Dijital Rozet Nedir?

İşgücü piyasaları önemli ölçüde değişti. İşletmeler, işçileri yeniden eğitmenin önemli bir maliyetiyle karşı karşıya kalsa da, uzmanlar sürdürülebilir bir işgücünü sürdürmek için kaliteli büyüme için çabalıyor. Bu koşul, olası işverenlerin kolayca tanıyabileceği yeni yetenekleri ve yetkinlikleri vurgulamak için yeni ve özelleştirilmiş bir konsept gerektirdi. Açık kaynak kodlu dijital rozetler olarak da bilinen Açık Rozetler böyle bir çözümden ortaya çıkmıştır.

Dijital Sertifika Nedir?

Devlet veya özel kurumlar için dijital sertifikalar, güvenli bir bağlantı aracılığıyla Web üzerinden işlemlere izin verir. Dijital sertifikanın temel amacı, sertifikadaki açık anahtarın sertifika verene ait olmasını sağlamaktır. İşlemler sırasında verileri şifrelemek için sayısal bir değer veya şifreleme anahtarı görevi görür.

Peki Gelecekte Ne Olacak?

Gelecekte ne olacağını tahmin edebilmek için dijital yaka kartları ve sertifikalar hakkında yeterli bilgiye sahip olmak gerekiyor. Sonuç olarak teknoloji, insanların kabul edebileceği alanlarda ilerliyor. Yani çoğunluğun normalleştirmediği hiçbir teknolojik süreç kısa sürede gelişemiyor.

Bir felsefenin geleceğini görmek için, daha önce söylediğimiz gibi, insan ihtiyaçlarını dikkate almak önemlidir. Bununla birlikte, blokzincir teknolojisinin gelişimi ve insanlar tarafından kabul edilebilir hale gelmesi de dijital sertifika ve dijital rozetlerin hayatımızın merkezine entegre olmasını hızlandırmaktadır. Son yıllarda, öğretim belgelerindeki gelişmeler ve ihtiyaçlar bunun gibi bir entegrasyonu zorunlu kılmıştır. Kayıtları daha kullanışlı ve hassas hale getirmek için çözümler oluşturulmuştur. Sonuç olarak, kayıtlar bağlı oldukları hazırlık hakkında daha fazla ayrıntı sağlar. 

Eğitim kayıtları, eğitim materyali, öğrenilen beceriler, eğitmen, harcanan saatler ve çeşitli diğer bilgileri içeren nitelikler, tüm bunları kapsayan, saklayan ve korunaklı bir teknoloji ortaya çıktı. Bunun sonucunda insanlar çok niş alanlardaki uzmanlıklarını takdir edebilecek hale geldi ve bu da öyle gözüküyor ki insan kaynakları yöneticilerine çok faydalı olabilecek bir hale geldi. İş dünyasının en başından beri tanımlamak istediği şey budur. 

Dijitalleşme ile bu adım kaçınılmaz olacaktır. Bu kadar veriyi kağıt üzerinde tutmak her zaman geçerli bir değerle sonuçlanmazken, izlenebilir ve kolayca elde edilebilen dijital formatta olasılıklar dünyasının kapılarını açan bir durum vardır. Bu, geleceğe dair kısa bir bakış olarak düşünülebilir. Üniversite diplomanız, gelecekte tüm üniversite kariyerinizi, niteliklerinizi ve deneyiminizi kapsayan dijital bir kayıt olarak size verilecektir. 

Sonuç olarak, kim olduğunuzu ve neler yapabileceğinizi haklı çıkarmaya çalışmak zorunda değilsiniz çünkü bunu sizin için yapabilecek kolay bir teknoloji var!

Ege Yalçınkaya

Hi there, this is Ege, I’m the GM of Sertifier Inc. where we are on a mission to make education accessible for all.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *