Çevrimiçi Eğitim Verin

Etkinlik Katılımcılarına Neden Dijital Sertifika Vermeliyim?

Online eğitim sayesinde 21. yüzyılda eğitim daha önce hiç olmadığı kadar demokratikleşti. Neredeyse akla gelebilecek her alanda eğitim içerikleri bulmak insanların sadece bir tık uzağında. Bu fırsatların bollaşması bir yandan insanların ortalama eğitim düzeylerinin artmasına katkıda bulunurken bir yandan da eğitimler arasında tercih yapmayı zorlaştırıyor. İnternet üzerinde milyonlarca eğitim içeriği gören katılımcılar hangisine zaman ayırması gerektiğini seçmekte zorlanıyor. Eğitimden aldığı faydayı maksimize etmek isteyen bireyler bu eğitimlerin ileride işlerine yaramasını bekliyorlar. Verdiğimiz eğitimi farklılaştırmak konusunda ise yapabileceğimiz şeyler var. Bu yöntemlerden biri de dijital sertifika ve rozetleri etkinliğimize entegre etmek. Peki etkinlik katılımcılarına akıllı sertifikalar vermek gerçekten işe yarıyor mu ?

  Akıllı sertifikaları etkinlik sürecimizin içerisine yerleştirmenin çeşitli faydaları mevcut. Bunlardan ilki sertifika sahibi adaylarının motivasyonu üzerindeki etki. Bir şeye sahip olma tutkusu insanlar için her zaman büyük bir tutku olmuştur. Aldığımız eğitimler ise çoğu zaman soyuttur. Becerilerimizin gelişmesine katkıda bulunsalar da elle tutulur bir halde değillerdir. Dijital sertifikalar bu noktada devreye girerek hem adayları motive ediyor hem de elde edindikleri edinimleri elle tutulur bir hale dönüştürüyor. Saatler süren online etkinlikler sonucunda katılımcıların bu online etkinliğe dair bir belge almaları katılımcıların memnuniyetlerini ciddi oranda arttırıyor. Üstelik bu belgenin dijital olması da birçok avantajı beraberinde getiriyor. Dijital sertifikalar fiziksel muadillerinin yarattığı birçok sorunu çözüyor. Fiziksel sertifikaların eskimesi yıpranması ve yırtılması gibi problemleri ortadan kaldıran dijital sertifikalar bireylere iş hayatları boyunca eşlik edebiliyor.  Fiziksel sertifikalarda sahtecilik ve manipülasyon da sık karşılaşılan problemlerden biri. Bu sorun hem bir güvenilirlik problemi yaratarak bireyin sunduğu sertifikaları değersiz kılıyor hem de firmaları belgeleri onaylatma sürecinde vakit ve para kaybına uğratıyor. Dijital sertifikalar bu problemi de kullandığı teknolojik altyapı sayesinde çözüyor. Blockhain gibi ileri düzey kriptografi teknolojileri kullanan akıllı belgeler iki taraf için de güven ortamını tesis ediyor.  Bu sayede dijital sertifikaların orijinalliğini kanıtlamak çok daha kolay oluyor.

  Akıllı belgeler elde ettiğiniz eğitimi her alanda daha kolay gösterebilmenize de olanak sağlıyor. Her şeyin dijital ortamda gerçekleştiği bir dönemde fiziksel belgelerin kullanım alanları da giderek daralıyor. Dijital sertifikalar sayesinde belgelerinizi dünyanın her yanına kolaylıkla gönderebilirsiniz. Bu sayede iş başvurularınızı da online ortama taşıyabilirsiniz.

  Dijital sertifikaların avantajlarını gören katılımcılar doğal olarak tercihlerini bu yönde kullanıyorlar. Dijital dünyanın artan cazibesinin yanında getirdiği kullanım kolaylıkları insanların ikna ediyor. Bu sayede bu belgelere atfedilen değer artıyor. Hem online etkinlikler hem de diğerleri akıllı belgeleri işin içine dahil ettiği anda katılımcıların ilgisi artıyor. Bu sebeplerden ötürü katılımcılarına dijital sertifika veren etkinliklerin hem başarısı hem de katılımcı sayıları artıyor.

Barış Bingöl

Barış Bingöl is the Chief Marketing Officer at Sertifier Inc. and works each day to build bridges between their products & services and the individuals & institutions that benefit from them.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *