Sertifier Hakkında

Doğru Sertifika Ve Rozet Yetkilisini Nasıl Seçeceksiniz?

  Dijital sertifikalar ve rozetler sağladığı kullanım kolaylıklarıyla hayatlarımızı değiştiriyor. Getirdikleri yenilikler sayesinde sorunların büyük bir kısmına çözüm bulmayı başardılar. Artık belgelerimizi internet üzerinden kolayca paylaşabiliyoruz. Sunduğumuz bilgi ve belgeler onaylatılmaya ihtiyaç duymuyor. Bu kolaylıklardan dolayı hepimiz dijital sertifika ve rozetlere yöneldik. Peki tercih ettiğimiz sertifika ve rozet yetkililerinin önemi var mı?

  Sertifika yetkilisinin bu süreçte önemli bir rol oynadığını söylemek yanlış olmaz. Uzun uğraşlar sonucu edindiğimiz sertifikaların güvenilir yetkililer aracılığıyla sunulması mühim. Güvenilir olmayan kurumlar tarafından paylaşılan sertifikalarınız muhataplarınızın gözünde de saygınlığınızı yitirmenize sebep olabilir.  Bu sebeple işini iyi yapan bir sertifika sağlayıcısı ile çalıştığınızdan emin olmalısınız. Peki doğru sertifika ve rozet yetkilisini nasıl seçeceksiniz?

  Sertifika sağlayıcıları ile ilgili araştırma yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç husus var. Bunlardan ilki bilgilerinizin sizin isteğiniz dışındaki insanlarla paylaşılmamasından emin olabilmeniz. Bu noktada yetkili olan kurumun gizlilik politikası önem arz ediyor. Çalıştığınız yetkilinin rızanızın dışında bilgileriniz paylaşmaması gerekir. Gizlilik politikaları aracılığıyla bunu garanti edebilmelidirler.

  Sertifika yetkilinizi bilgilerinizi başkalarıyla paylaşmasa bile bu bilgilerin çalınması riski de vardır. Hackleme ve kullanıcı bilgilerinin başkalarıyla paylaşılması gibi suçların giderek arttığı bu dönemde bilgilerinizin güvenli bir şekilde saklandığından emin olmalısınız. Bu yüzden tercih ettiğiniz yetkilinin gerekli güvenlik önlemlerini aldığına güvenebilmeniz gerekmektedir. Çalışmayı tercih ettiğiniz yetkililerin kullandıkları sertifikasyon yöntemleri yüksek standartlarda olmalı ve olası en yüksek teknolojiyi içermelidir. Güvenlik önlemleri sertifikasyon sürecinin her aşamasında aktif olarak kullanılmadır.

  Dijital sertifika ve rozetlere sahip olmak istemenizin sebeplerinden biri de kolay paylaşılabilir olmalarıdır. Bu konuda da sertifika yetkilinizin gerekli çalışmaları yaptığından emin olmalısınız. Sundukları sertifikasyon işlemi farklı ortamlara entegre olmalıdır. Bu şekilde siz de elde ettiğiniz sertifikaları istediğiniz ortamda paylaşabilir ve bu hizmetten en iyi şekilde faydalanabilirsiniz. Paylaşım kolaylığı sağlayan bu belgeler aldığımız eğitime dair detaylı bilgileri de içermelidir. Böylece dijital belge ve rozetlerin sunduğu teknolojilerden tam anlamıyla faydalanmış olurlar.

  Fiziksel sertifikaların aksine dijital olanlar uzun yıllar boyunca hatta sonsuza kadar,ideal olarak, kullanılabilme imkanı sağlayabilir. Eskimezler, yırtılmazlar veya kaybolmazlar. Bu özellikleri dijital sertifikaları ve rozetleri eşsiz yapar. Fakat bu özelliklerden faydalanabilmek için iyi bir yetkili seçmeniz gerekmektedir. Dijital sertifika sistemleri bir süreliğine ulaşılamaz olsa bile sertifiklarınız güvende olmalıdır. Bu noktada seçtiğiniz yetkilinin iyi bir backup sistemi kurması ve her durumda verilerinizi saklanabileceğinin garantisini vermesi gerekmektedir.

  Bu yazımızda dijital sertifika ve rozet yetkilinizi seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsettik. Siz de bu hususlara dikkat ederek sizin için en doğru dijital sertifika ve rozet yetkilinizi seçebilirsiniz.

Ege Yalçınkaya

Hi there, this is Ege, I’m the GM of Sertifier Inc. where we are on a mission to make education accessible for all.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *