Öğrenciler & Kursiyerler

Dijital Sertifikalarla Yaşam Boyu Öğrenmenizi Nasıl Kalıcı Hale Getirebilirsiniz?

Yaşam boyu öğrenme son dönemlerde sıklıkla karşımıza çıkan bir kavram. Bireyin yaşamı boyunca, bilgisini ve yeteneklerini geliştirmeyi amaçlaması doğrultusunda yaptığı tüm etkinliklere bu ad veriliyor. Bu kavramın popülerliğini arttırması ise pek şaşırtıcı değil. Neredeyse her alanda hızla artan bilgi seviyesi bizim de bu artışa ayak uydurmamız için kendimizi düzenli olarak geliştirmemizi zorunlu kılıyor. Her geçen gün ihtiyaçlarımız değişiyor ve farklı uzmanlık alanları ortaya çıkıyor. Bu sebepler yaşam boyu öğrenmeyi artık bir tercih değil zorunluluk haline getiriyor. Peki yaşam boyu öğrenmeyi kalıcı hale getirmemizde dijital sertifikalar etkili olabilir mi ?


Dijital sertifikalar da yaşam boyu öğrenme gibi son yıllarda daha fazla konuşulur hale geldi. Fiziksel muadillerinin yerini almaya aday olan bu sertifikalar bizlere birçok kolaylık sunabiliyor. Dijital yapısı gereği çevrimiçi ortamlarda kolayca paylaşılabilir olan bu sertifikaların eğitim sürecimizin vazgeçilmez bir parçası olması öngörülüyor. Dijital sertifikalar sayesinde sertifikalarımızın doğruluğunu kanıtlamak için çaba harcamamıza ya da onu sertifikalarımızı kaybetmekten korkmamıza gerek kalmıyor. Sağladığı farklı faydaların yanında dijital sertifikaların en önemli özelliklerinden biri de yaşam boyu öğrenme sürecimizde bize kattıklarıdır.

Elde ettiğimiz dijital sertifikalar ilgili alanda harcadığımız emeğin bir karşılığı ve yeterliliğimizin göstergesidir. Bu belgelerin bireylerin ömürleri boyunca sürecek eğitim hayatına etkilerinden biri de insanların öğrenme motivasyonu üzerinde yarattığı pozitif etkidir. İş hayatımız süresince farkında olmaksızın bir sürü eğitimden geçmiş oluruz fakat aldığımız eğitimler genellikle elle tutulur bir forma dönüşmez. Becerilerimizin gelişmesine katkıda bulunsa da bu yeteneklere sahip olduğumuzu göstermek pek kolay değildir. Dijital sertifikalar burada devreye girer ve adayların uzun uğraşlar sonucu elde ettikleri yeterlilikleri somut bir belgeye dönüştürür. Bu şekilde hem insanların bir şeyi elde etme tutkusu sayesinde motivasyonları arttırılmış olur hem de kendilerine iş hayatları boyunca eşlik edecek dijital bir belgeye sahip olmuş olurlar. Dijital kimliklerimizi inşa ettiğimiz bu dönemde farklı dijital sertifikalar almak adaylar için eşsiz bir fırsat olacaktır. Dijital sertifikanın yaşam boyu eğitim sürecindeki boşlukları kapattığını görenler sadece bireyler değil. Aynı zamanda Google, IBM gibi dünyanın en büyük firmaları da bu eğitimleri sunarak çalışanlarını ve çalışan adaylarını eğitmektedir. Bu sayede hem çalışanlar yaşam boyu öğrenme süreçlerini takip edip kazandıkları yetenkleri gösterebilir hale gelirler hem de firmalar tam olarak aradıkları çalışanlara sahip olabilirler.


Eğitim süreçlerimize eşlik eden dijital sertifikalar kullandıkları teknolojilerle bu belgeleri kolaylıkla paylaşılabilir ve güvenli hale getirir. Bu belgeler aynı zamanda eğitim sürecimizi istediğimiz şekilde ilerletmemize olanak verir. Bu nedenlerden ötürü yaşam boyu eğitim sürecimizi kalıcı hale getirmedeki en büyük yardımcılarımızdan birisi dijital sertifikalar olacaktır.

Ege Yalçınkaya

Hi there, this is Ege, I’m the GM of Sertifier Inc. where we are on a mission to make education accessible for all.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *