Öğrenciler & Kursiyerler

Dijital Sertifika Ve Rozetler İş Başvurularında Ne Sıklıkta Kullanılıyor?

Günümüz teknolojik ve günden güne değişim gösteren dünyasında işe başvurularda teknolojik değişmelerin adayların CV’lerine nasıl yansıdığı, hangi eğitimleri aldığı, bu eğitimleri hangi Dijital Sertifika ve Dijital Rozet’ler ile desteklediği kariyerleri ve CV değerlendirmeleri açısından çok büyük önem taşıyor. Taşınan önemin kendi içinde adayın kendini nasıl geliştirdiği işe alım sırasında hem dijitalde hem de mülakatta nasıl bir imaj izlediği de bulunuyor. Genellikle CV incelemeleri yapan işe alım uzmanlarının kısıtlı zamanları olduğundan ötürü CV’nizde kendinizi nasıl tanıttığınız ve nasıl bir imaj çizdiğiniz çok büyük derecede önem taşımakta. Belli bir yerde dijital iş kimliğimiz haline gelen bu belgelerde Dijital Sertifika ve Dijital Rozetler gibi yenilikçi ve dijital destekli eğitim süreçleri gösterebilmek hem aday adına iyi bir prestij sağlıyor hem de işe alım uzmanının zamanını çok daha efektif değerlendirerek doğru işi doğru aday ile buluşturmasını sağlıyor.


Teknoloji artık hayatımızın kaçınılmaz bir gerçeği olduğu için, hayatımızda bulunan etmenler de eğitim gibi teknoloji ile birlikte evrilerek daha da farklı boyutlar kazanmaya başlıyor. Öğrenmek istediğiniz herhangi bir kursa, yetkinlik kazanmak istediğiniz bir yeteneğe ulaşmanız da bu açıdan çok daha kolay bir hale geliyor. Kazandığınız bu yetkinlikleri ve bilgileri de kendiniz için nasıl pazarladığınızın çok büyük bir önemi var. CV’nize koyacağınız ve tamamen kendi gelişiminiz için ya da işinizde daha iyi olmak üzerine aldığınız bir eğitim sertifikası bir dijital rozet ya da dijital sertifika sizi başvuran diğer adaylar arasından daha farklı bir klasmana sokup işe alım yapan çalışan tarafından farkedilmenizi büyük bir oranda artıracaktır.

Hayatımız ilerledikçe işsizlik ve işe başvuran oranları da yüksek derecede artıyor. İşte tam olarak bu noktada diğer insanlarla yaptığınız ortak şeyler dışnıda (üniversite eğitimi ya da ön-lisans diploması) dışında koyacağınız en ufak fark dahi farkedilmeniz için inanılmaz derecede önemli olacaktır. Özellikle hayatımıza 2020 itibariyle giriş yapmış olan Covid-19 sürecinden sonra işe alım yapan çalışanların çoğunun mülakatlarda sorduğu sorular arasında bütün bu karantina sürecinde adayların kendilerini nasıl geliştirdiği, hangi konularda yetkinlik kazandığı ve süreci ne derecede efektif geçirebildiği üzerine oluyor.
Bahsi geçen işe alım süreçlerini istinaden eğer alanınız dışında ve sizin deneyimleriniz tabiriyle yeni bir iş alanında somut bir deneyim elde edebilmek için de Dijital Sertifika ve Dijital Rozetler yardımınıza koşuyor. Yeni bir alanda iş başvurusu yaptığınızda deneyimlerinizin belki başvuruda bulunduğunuz pozisyon üzerinden gerçekleşmediğini fakat bu konu üzerinde öğrenmeye hevesli olduğunuzu yine bu eğitim, Dijital Sertifika ve Dijital Rozetler üzerinden gerçekleştirdiğinizi gösterek, CV’nizde daha ilgi çekici bir dijital kimlik yaratabilir böylece işe alım süreçlerinde diğer adaylardan ön plana çıkabilirsiniz.

Arda Helvacılar

Greetings, this is Arda. I am the founder of Sertifier and a devoted edtech enthusiast.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *