Öğrenciler & Kursiyerler

Akıllı Sertifikanızı Kullanabileceğiniz Alanlar


Akıllı sertifika ve rozetler, dijitalleşmenin giderek hızlanmasıyla hayatımızdaki varlığını arttırıyor. Bu belgeler fiziksel sertifikaların yarattığı problemleri ortadan kaldırmakla kalmıyor aynı zamanda sahiplerine birçok kolaylık sağlıyor. Örneğin bir dijital sertifika eskimez veya kaybolmaz. Ömrünüz boyunca size eşlik edecek bu sertifikalar fiziksel muadillerinin aksine kopyalanamaz. Dijital sertifikaların güvenilirlik açısından da birçok problemi çözdüğünü biliyoruz. Peki edindiğimiz akıllı sertifikaları nerelerde kullanabiliriz ?
Her gün hızla değişen profesyonel dünyada sadece belirli özelliklere sahip olmak yeterli olmayabilir. Aynı zamanda bu özelliklerinizi ve yeterliliklerinizi başarılı bir şekilde gösterebilmelisiniz. Bu gösterim ikna edici olmalı ve sizinle ilgili bir hikaye yaratmalı. Nasıl iş hayatınızda kendi kimliğinizi oluşturmak için çabalıyorsanız dijital dünyada kendi kimliğinizi oluşturmak için de aynı şekilde çabalamanız gerekiyor.

Elde ettiğimiz dijital sertifikalarımızı ilk olarak Linkedin gibi iş dünyasına özel sosyal ağlarda paylaşabiliriz. Bu sayede yeterliliklerimiz net bir şekilde görülebilir. Dijital sertifikaların yapısı sayesinde sahibi olduğumuz sertifikaya dair birçok detay da sosyal ağ kullanıcıları ile paylaşılacaktır. Sadece adınızın yazdığı sertifikaların aksine bu sertifikalar aldığınız eğitime dair birçok bilgiyi barındırırken dijital kimliğinizi inşa etmenize katkıda bulunur.
Kazanılan sertifikalar üniversite veya yüksek lisans başvurularında da rahatlıkla kullanılabilir. Kabul almak istediğiniz okula başvuru yaparken ilgili alanda çalışmayı ne kadar istediğinizi göstermek amacıyla paylaştığınız bir sertifika işleri sizin için olumlu anlamda değiştirecektir. Akıllı sertifikalarınızı okul başvuruları döneminde mail yoluyla rahatlıkla gönderebilirsiniz. Sertifikaların kullandığı Blockchain ve Cloud altyapısı sayesinde paylaştığınız sertifikadaki bilgilerin doğruluğu kolaylıkla teyit edilebilir. Aynı zamanda bu sertifikalar yıllarca korunaklı bir şekilde saklanacaktır.


Aynı şekilde iş başvuruları da çevrimiçi dünyaya kaymış durumda. Akıllı sertifikalarınızı kullanarak gördüğünüz eğitimleri ve edindiğiniz becerileri kolaylıkla paylaşabilirsiniz. Mail üzerinden yapacağınız iş başvurularına dijital sertifika ve rozetlerinizi ekleyerek istediğiniz işe girme şansınızı artırabilirsiniz. Göndereceğiniz akıllı belgelerin etkisi fiziksel muadillerinden çok daha farklı olacaktır. Çünkü bu belgeler size birçok bilgiyi içermektedir. Aldığınız eğitimin derslerinin içeriğinden eğitimi aldığınız hocaların CV’lerine kadar birçok bilgi bu dökümanlar üzerinden erişilebilir hale gelir. Bu sayede sadece bir belge göndermiş olmaz aynı zamanda karşı tarafın sizi tanımasına da yardımcı olmuş olursunuz.
Fiziksel iş başvurularınızda dahi dijital belgelerinizi kullanmanız mümkün. Aldığınız dijital belgenin QR kod içeren bir çıktısını aldığınızda bu belge fiziksel olarak teslim edilmiş olsa dahi belgeyi alan kişi bir telefon yardımıyla belgeye dair tüm bilgilere ulaşacaktır.


Bu akıllı belgeleri halihazırda çalışmakta olduğunuz işte yükselmek için kullanmanız da mümkün. Kendinizi geliştirmek istediğiniz alanda aldığınız akıllı belgeler sayesinde şirket içerisinde daha yüksek bir pozisyona geçebilirsiniz veya kazandığınız ücrette bir artış yakalayabilirsiniz.

Ege Yalçınkaya

Hi there, this is Ege, I’m the GM of Sertifier Inc. where we are on a mission to make education accessible for all.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *