Sertifikalar ve Rozetler

Sertifika Online Nasıl Oluşturulur?

 

Sertifika Online Nasıl Oluşturulur?

Birine sertifika vermenizin birçok nedeni olabilir: öğrencilerin bir beceri veya başarısının kazanımını göstermek, bir çalışanı belirli bir eğitimi başarıyla tamamladığı için ödüllendirmek, bir web seminerine katılım için teşekkür etmek veya bir yardım etkinliğinin katılımcılarını onurlandırmak.

Sertifikanızı hazırlamak için sıfırdan bir tasarım oluşturabilir veya doğrudan çevrimiçi araçları kullanarak markanızı yahut sizi ön plana çıkartacak hazır bir şablonu düzenleyebilirsiniz. Bu konuya hızlı bir başlangıç yapmanıza adına, size internette bulabileceğiniz birkaç tasarlayıcı aracı listeleyeceğim.

Konuyla ilgili daha önce yayınlamış olduğumuz “Sertifika Nasıl Tasarlanır?” yazımızı okumadıysanız farklı sertifika tasarlama araçları hakkında bilgi edinmek için içeriğe göz atabilirsiniz.

Sertifika Oluşturmanız İçin En İyi 5 Online Araç – Sertifika Online Nasıl Oluşturulur?

1. Crello

Crello, özel Instagram gönderilerinden posterlere kadar farklı tasarımlar oluşturabileceğiniz en popüler web tasarımcılarından biridir. Ayrıca kolayca kullanabileceğiniz çok çeşitli sertifika şablonları sunar. Crello kullanmanın dezavantajı, diğer içerik türleri için çok sayıda ücretsiz şablon seçeneği bulunurken, tüm sertifika şablonları sadece premium hesaplar için erişilebilir. Premium hesap ise aylık 7,99$. Ancak yine de hazır şablonları kullanmadan sıfırdan ücretsiz bir sertifika tasarlayabilirsiniz!

2. Bannersnack

Crello gibi, Bannersnack de popüler bir web tasarım aracıdır. Kullanımları açısından pek bir fark bulunmamaklar beraber, kullanım açısından hem basit hem de güvenilirdirler. Crello’nun aksine, Bannersnack, premium kullanıma açık şablonların yanı sıra, ücretsiz olarak kullanabileceğiniz birkaç sertifika şablonu da sunar. Sertifika tasarımınızı doğrudan PNG ve JPG formatlarında indirebiliyorsunuz, ancak PDF gibi diğer dosya formatları yalnızca premium kullanıcılar için kullanıma açık. Ücretsiz hesapla en fazla 10 tasarım hakkınız bulunuyor ve premium planlar aylık 7 ila 36 dolar arasında ihtiyaca göre değişiklik gösteriyor.

3. Visme

Visme, Bannersnack ve Crello’nun aksine, sertifikanızı düzenlerken kullanabileceğiniz daha fazla ücretsiz tasarım öğesi sağlıyor. Ayrıca, diğer web tasarım araçları gibi sertifikalar dışında çok çeşitli tasarım şablonları sunuyor. Maalesef kullanıma hazır çok fazla sertifika şablonu yok. Bununla birlikte yüksek çözünürlükte ve PDF formatında indirme yalnızca premium hesapların kullanımı için mevcut, ancak yine de tasarımınızı PNG ve JPG formatlarında indirebilirsiniz. Farklı olarak Visme, ücretsiz üyelikte tasarımınızı indirirken marka filigranını tasarımlarınıza ekliyor. Bireyler ve işletmeler için aylık kullanım başına 14 ila 75 dolar arasında farklı fiyatlara sahip hesap seçenekleri bulunuyor.

4. Venngage

Diğer seçenekleden farklı olarak, Venngage kullanımınız için çok daha fazla ücretsiz sertifika şablonu bulunduruyor. Venngage, sadece sertifika değil, farklı içerikler de tasarlayabileceğiniz bir web tasarımcısıdır. Venngage’in diğer araçlardan en önemli farkı, oluşturduğunuz tasarımı doğrudan PDF formatında indirebilmenizdir. Business ve premium planlar, aylık $49 ve $19 karşılığında daha fazla şablon ve tasarım elementini kullanımınıza sunuyor.

5. Designer by Sertifier

Sertifier Designer, profesyonel görünümlü sertifikalar tasarlayabileceğiniz, tamamen ücretsiz bir araçtır. Hepsi ücretsiz olan çok sayıda kullanıma hazır sertifika şablonu uygulama üzerinden doğrudan kullanılabiliyor, bunun yanında tercih ettiğiniz herhangi bir görseli de kolaylıkla tasarımınıza yükleyebiliyorsunuz. Diğer tüm seçeneklerden farklı olarak, sertifika üzerine yerleştirmek istediğiniz alıcı isimleri için değişken isim alanını ekleyebilir ve bir Excel listesi yükleyerek saniyeler içinde farklı isim alanlarına sahip birden çok sertifika oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz sertifikaları, baskıya hazır kalitede PNG ve PDF formatında indirebiliyorsunuz. Sertifier Designer ile ilgili daha fazla detaya sahip önceki gönderimize bakmadıysanız bu linkten doğrudan göz atabilirsiniz.

6. Ekstra içerik: Sertifier

Hiç sertifika gönderme sürecinizi otomasyona bağlamayı düşündünüz mü? Ya da herhangi bir sertifikanın aslında üzerinde yazılanlar dışında çok daha fazla detayı ifade ettiğini fark ettiniz mi?

Sertifier, sertifika gönderim sürecinizi otomasyona bağlayabileceğiniz ve sertifikalara ekleyebileceğiniz bilgi  ve detaylar ile onları akıllı sertifikalar haline getirebileceğiniz uçtan uca bir eğitim veri toplama aracıdır.

Sertifier ile hazır şablonlar aracılığıyla profesyonel görünüme sahip sertifikalar tasarlayabilir, sertifika vermenizle sonuçlanan etkinlikle ilgili  detayları ekleyebilir, becerileri ilişkilendirebilir, katılımcı Excel listenizi yükledikten sonra oluşturduğunuz sertifikaları doğrudan alıcılarınızın gelen kutularına gönderebilirsiniz.

Üstelik sertifikalar artık uzayda kaybolmuyor. Sosyal medyada paylaşılan yahut farklı yerlerde kullanılan tüm sertifikalarınızı raporlarınızda takip edebilirsiniz; paylaşımlarla dünyaya adınızı ne kadar duyurduğunuzu ve sertifikaların sizi ne miktarda pazarlama harcamasından kurtardığını görüntüleyin. Eğer ilginizi çektiyse, Sertifier’ı şimdi deneyin!

Ege Yalçınkaya

Hi there, this is Ege, I’m the GM of Sertifier Inc. where we are on a mission to make education accessible for all.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *