Sertifier Hakkında

Akıllı Sertifika 101: Sertifika Yönetimi için Sertifier Nasıl Kullanılır

Akıllı sertifika oluşturup, sertifika yönetimi yaparak sertifikalarınızı kişiselleştirmek artık Sertifier ile çok kolay. Artık sertifika tasarlamak için tasarım programlarını bilmenize/ kullanmanıza gerek yok. Hızlı bir şekilde kendi sertifikanızı tasarlayabilirsiniz. Bu tasarımı yaparken birçok şablona erişebilirsiniz. Bu şablonları farklı kombinasyonlarda kullanarak birçok sertifika elde edebilirsiniz. Eğer kendi tasarımlarınız varsa eğer bunları da sisteme yükleyerek kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda öncesinde tasarladığınız sertifika tasarımlarına Sertifier hesabınızdan erişebilirsiniz ve bu sertifikaları tekrar kullanabilirsiniz. Önceden tasarladığınız ve ya gönderdiğiniz sertifikalar üzerinde değişiklikler yaparak da tekrar gönderebilirsiniz. Detaylar kısmında sertifikanızda bulunmasını istediğiniz ilgili bilgileri girerek kendi sertifika oluşturma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Gönderdiğiniz sertifikayla beraber giden e-postayı da kendiniz oluşturabilirsiniz. E-posta oluştururken daha önceden eklediğiniz değişkenleri seçerek, tekrardan yazmanıza gerek kalmadan ekleyebilirsiniz. Sertifika yönetimi sizde olduğu için sertifikanızı kime göndereceğinizi hızlı bir şekilde seçebilirsiniz. Son kontrollerinizi de yaptıktan sonra oluşturduğunuz akıllı sertifika sahiplerine gönderilebilir.

Şimdide detaylı bir şekilde sertifika yönetimi ile akıllı sertifika nasıl oluşturulur adım adım onlara bakalım.

https://sertifier.com/tr ‘e giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede bulunan Ücretsiz Kayıt Ol seçeneğine tıklayıp üyelik oluşturma sayfasına gidebilirsiniz. Kişisel bilgilerinizi doldurduktan sonra hesabınıza entegre edilmiş 1 haftalık Premium üyeliğinizi kullanmaya başlayabilirsiniz.

metin içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Sertifika oluşturmak için dashboard’da bulunan Sertfika& Rozet Gönder seçeneğine gidiniz.

Sertifikanızı oluşturmak için İlk gönderimini oluştur seçeneğini seçiniz. Göndermek istediğiniz sertifikanın adını giriniz.

metin içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Oluşturacağınız sertifikanın bilgilerini girmek için Detaylar seçeneğini seçiniz. Detaylar kısmına eğer daha öncesinde detay girişi yaptıysanız burada bulabilirsiniz. İlk kez detay girişi yapacaksanız, ilk detay yarat seçeneğini seçiniz. Burada ilk önce sertifikanızı hangi etkinlik türü için oluşturmak istediğinizi seçiniz. Daha sonra etkinliğinizle ilgili bilgileri giriniz. 3. kısımda ise sertifikanızla ilgili bilgileri giriniz. Son kısımda, sertifikayı göndereceğiniz kişilerin bu etkinlikten neler öğrendiklerini beceriler kısmından bularak ekleyiniz. Eğer öncesinde beceri eklemişseniz onları da aşağısında bularak tekrar kullanabilirsiniz.

Sertifikanızın detaylarını tamamladıktan sonra tasarımını oluşturmanız için tasarım seç seçeneğine gidiniz. Tasarımınızı oluşturmak için Bir sertifika tasarımı seçin seçeneğine tıklayınız. 

Daha önce oluşturduğunuz tasarımları burada bulabilir ve tekrar kullanabilirsiniz. İlk kez tasarım yaratacaksanız ilk tasarımını oluştur seçeneğini seçiniz. Burada bulunan şablonları kullanbilirsiniz ve ya kendi tasarımlarınızı yükleyebilirsiniz.

metin içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Oluşturduğunuz sertifikayı göndereceğiniz mail bilgilerinizi düzenlemek için düzenle seçeneğini seçiniz. Daha önce e-posta oluşturduysanız tekrar kullanabilirsiniz ya da ilk epostanı oluştur seçeneğini seçiniz. Buradan göndereceğiniz e-postanın içeriğini detaylı bir şekilde düzenleyebilirsiniz. Daha önce eklediğiniz değişkenleri seçerek mailinize de ekleyebilirsiniz ve save seçeneğini seçerek mailinizi kaydedebilirsiniz.

E-post içeriğinizi kaydettikten sonra aşağıda bulunan bilgileri doldurunuz.

Sertifikanızı kime göndereceğinizi belirlemek için alıcı listesini seç butonunu seçiniz. İlk kez oluşturacaksanız ilk alıcı ekle seçeneğini seçiniz. Alıcı bilgilerini giriniz eğer elinizde alıcı bilgilerinden oluşan bir Excel dosyası mevcut ise bunu direkt olarak içeriye aktarabilirsiniz.

Oluşturduğunuz e-postayı ve sertifikayı son kez gözden geçirmek için düzenle seçeneğini seçiniz ve özeti ve ön izlemeyi kontrol et butonuna tıklayınız. E-postayı ve sertifikayı inceledikten sonra göndereceğiniz e-postanın ve sertifikanın nasıl gözükeceğini görmek için test sertifikası gönderebilirsiniz veya gönderim özetini onayla seçeneğini seçerek direkt olarak gönderebilirsiniz. Oluşturduğunuz e-posta ve sertifikayı göndermek için sağ üstte bulunan gönder seçeneğini seçiniz.

Gönderiminizi gerçekleştirmek için onayla seçeneğini seçiniz.

Bu adımlar sayesinde Sertifier ile sadece sertifika yaratmayıp sertifika yönetimi yaparak akıllı sertifika oluşturabilirsiniz.

Barış Bingöl

Barış Bingöl is the Chief Marketing Officer at Sertifier Inc. and works each day to build bridges between their products & services and the individuals & institutions that benefit from them.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *