Çevrimiçi Eğitiminizi İyilşetirin

Kuruluşlarda Neden Dijital Sertifikalar Ve Rozetler Kullanmalıdır?

Dijital sertifikalar ve rozetler hayatımıza çok hızlı bir şekilde dahil oldu. İnsanlık tarihinde çok eskilere dayanan sertifikasyon sürecinin günümüzdeki yansıması olan akıllı belgeler birçok problemi çözer hale geldi. Peki bu akıllı belgeler kuruluşlar tarafından da kullanılabilir mi ?
Sürekli öğrenme kavramı hayatımızda çok önemli bir yer edindi. Her gün her alanda çeşitli buluşlar ve gelişmeler yaşanıyor. Lise ve üniversitede aldığımız eğitimlerin neredeyse hiçbir işi için yeterli gelmiyor. Bireylerin kendini eğitmeye devam etmesi ve yeni beceriler kazanması gerekiyor. Bu ihtiyaç her yerde karşımıza çıktığı gibi kuruluşlar için de çıkıyor. Kuruluşlar üyelerine veya çalışanlarına farklı eğitimler vermek durumunda kalabiliyor. Bu durumlarda bu eğitimleri dijital sertifikalar ile desteklemek hem kuruluşlara hem de dijital sertifika ve rozet sahiplerine bir çok avantaj sağlıyor.

Kuruluşların düzenlediği etkinliklerde dijital sertifika veya rozet kullanması etkinliği daha anlamlı kılıyor. Belki saatler boyunca sürecek olan bir etkinlik göz korkutucu olabilir. Fakat etkinliğin sonunda verilen akıllı bir belge adayların eğitime sıcak bakmasını sağlayabiliyor. Çünkü verilen bu akıllı belgeler adayların iş hayatları boyunca kullanabileceği ve CV’lerin güç katacak belgeler. Aynı zamanda fiziksel muadillerinin aksine bu belgeler kaybolmuyor veya yıpranmıyor. Bu belgeler sayesinde adaylar kazandıkları yetenekleri istedikleri kişiyle kolayca paylaşabiliyorlar. Yine fiziksel muadillerine kıyasla dijital sertifika ve rozetler çok daha güvenilir. Çünkü bu belgeler Blockchain ve Cloud gibi en yeni teknolojileri kullanıyor. Bu sayede akıllı belgeler üzerinde herhangi bir manipülasyon yapılamıyor. Akıllı belgelerin bu özelliği yalnızca belge sahiplerine fayda sağlamıyor. Kurumlar da bu özellikten ciddi oranda faydalanıyor. Kurumlar fiziksel bir belgenin doğruluğunun onaylanması için ayırılacak zaman ve kaynaktan tasarruf edilmiş olunuyor. Bu tarz eğitimler düzenlemek üyelerin ve çalışanların gözünde kurumun cazibeisini arttırıyor. Eğitimi veren kurum insanların gözünde aynı zamanda bir kendini geliştirme merkezine dönüşebiliyor.


Dijital sertifikalar ve rozetler verilen eğitimin metodik bir hal almasına da katkıda bulunuyor. Çalışanların aynı kalitede eğitim almaları sağlanıyor. Aynı zamanda devam sertifikaları sayesinde eğitimde süreklilik sağlanabiliyor ve hangi çalışanın hangi seviyede olduğu görülebiliyor. Bu sertifikalara sahip olan çalışanlar, elde ettikleri sertifikaları ömürleri boyunca herhangi bir işleme ihtiyaç duymaksızın kullanabiliyor.


Saydığımız sebepler dijital sertifika ve rozetleri hem birey hem de kurumlar için öne çıkartıyor. Dijital kimlik inşa etmenin giderek önem kazandığı bu dönemde kimliğimizi akıllı sertifika ve rozetlerle güçlendirmek çok önemli. Bu trendi yakalamakta geç kalmak istemeyen kuruluşlar da bir an önce dijital sertifika ve rozetleri sistemlerine entegre etmeli.

Barış Bingöl

Barış Bingöl is the Chief Marketing Officer at Sertifier Inc. and works each day to build bridges between their products & services and the individuals & institutions that benefit from them.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *