Çevrimiçi Eğitiminizi İyilşetirin

Dijital Sertifika Gereksinimlerinin İşletmeniz İçin Ne Anlama Geldiğini Öğrenin

  Dijital sertifika ve rozetler hayatımızın bir parçası olmaya  başladı. Pandemi süreci ile ivmesini arttırmaya devam eden dijitalleşme akımının önemli bir parçası da dijital rozet ve sertifikalar  oluyor. Bu akıllı belgeler hem şirketler hem de bireyler için birçok problemi çözmeye aday. Bu sertifikalar sizi fiziksel sertifikaların yarattığı problemlerden kurtarıyor. Sertifikalarınız artık kaybolmuyor, eskimiyor veya yırtılmıyor. Dijital sertifika ve rozet sahipleri her platformda sertifikalarını rahatça paylaşabiliyor. İnternetteki yetkinliklerini güçlendirip internet çağına uyum sağlıyorlar. Aynı zamanda belgelerinin kaybolması yıpranması gibi problemlerle uğraşmıyorlar ve dijital altyapılar sayesinde akıllı sertifikalarının orijinalliğini kolayca ispat edebiliyorlar. Saydığımız sebeplerden ve başka birçoklarından ötürü insanların dijital sertifika ve rozetlere yoğun bir talebi var. Peki sertifikaların dijitalleşme süreci şirketler için ne anlama geliyor? Teknoloji çağında neredeyse her alanda her gün önemli değişimler oluyor. Şirketlerin kullandığı teknolojiler değişip evriliyor. Bu değişime ayak uyduramayan şirketler pazarın dışına doğru itilirken, başarıyla adapte olanlar büyümeye devam ediyor. Bu sebeple şirketlerin çalışanlarını eğitmesi kaçınılmaz olarak görünüyor. Firmalar bunu başarabilmek için çalışanlarını sürekli eğitme ve geliştirme stratejisini benimsemiş durumdalar. Bu süreç hem firma hem de çalışanlar için zorlu bir süreç. Firmalar için verilen eğitimlerin düzenli ve işlevsel olması gerekirken, çalışanların da eğitim sürecini motive bir şekilde takip ederek eğitimden maksimum faydayı sağlaması bekleniyor. İşte bu noktada dijital sertifika ve rozetler devreye giriyor. Verilen eğitimlerin sonunda elde edilen bu akıllı belgeler firmalar için adeta bir eğitim kaydı oluştururken çalışanların da özgeçmişlerine güç katmaya devam ediyor. Çalışanları motive etme konusunda alınan eğitimin ispatlanması ve kişiye değer katması ciddi bir rol oynuyor. Eğitim sürecinin sonunda iş hayatı boyunca kendisine eşlik edecek bir sertifika sahibi olma fikri çalışanları da motive ediyor ve sürece olan inançlarını arttırıyor.

Dijital sertifika gereksinimleri günbegün artan firmaların aksiyona geçmeye başladığını söylemek yanlış olmaz.  IBM, Google gibi devasa şirketler artık kendi dijital sertifika programlarını yayınlamaya başladılar. Bu sayede hem çalışan memnuniyetini arttırıp hem de iş verimliliğini yükseltebiliyorlar. Verilen dijital belgeler sayesinde çalışanlar veya çalışan adayları, direkt olarak yapacakları iş ile ilgili eğitiliyor.  Bu da firmaların en büyük problemine çözüm sağlıyor.

Bu yazımızda firmaların dijital sertifika gereksinimlerinin neden artmaya devam ettiğinden ve bu sertifikaların hem firmalar hem de çalışanlar için ne gibi boşlukları doldurduğundan bahsettik. Fiziksel sertifikaların yerini almaya başlayan dijital sertifika ve rozetler henüz görece yeni bir teknoloji olsa da büyük bir potansiyel barındırıyor. Sektörlerin artan spesifik eğitim ihtiyacı göz önüne alındığında, birçok firmanın dijital rozet ve sertifika sistemine geçmesi olası görünüyor.

Ege Yalçınkaya

Hi there, this is Ege, I’m the GM of Sertifier Inc. where we are on a mission to make education accessible for all.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *