Sertifikalar ve Rozetler

Çevrimiçi Eğitimlerde Dijital Sertifikaların Kullanımının Geleneksel Sertifikaların Kullanımından Farkı Nedir?

Günümüzde Covid süreci ile birlikte çoğu eğitim veren kurumlar bütün eğitim süreçlerini online bir hale getirmiş ve çevirimiçi eğitim sistemlerini entegre ederek bu süreci dijital sertifika ve dijital rozet teşvikleri ile başarı ile hayata geçirmiştir. Geleneksel eğitim yöntemlerinde eğitim sonunda her bilginin sosyal medyada ya Linked-In gibi iş hayatında önemli platformlarda paylaşılabilir olmaması bütün bu sürecin dijital halini çok daha kolay bir hale getirmiştir. Dijitalleşen sertifikasyon süreçleri dijital rozet ve dijital sertifikalar ile bu sorunu çok rahat çözebilmekte ve paylaşılabilmektedirler. Paylaşılabilen bu sertifika ve rozetler ile dijital kimliğimizi güçlendirmek daha kolay bir hale gelmiştir.

Sosyal medya ve LinkedIn gibi iş hayatında önem arz eden ve dijital kimliklerimizi yaratabildiğimiz platformlar için ne tür paylaşımlar yaptığımız bizim için çok önemlidir. Yaptığımız paylaşımlar üzerinden kendimize ait bir marka algısı oluşturmakta ve işe alımlarda ya da günlük hayatta insanların aklında bir imaj bırakmaktayız. İşte tam da bu sebepten ötürü çevrimiçi eğitimlerde dijital sertifikaların kullanımının geleneksel sertifikaların kullanımından farkı yani çok daha rahat ve kolay bir şekilde paylaşılabilir olmaları büyük önem içermektedir. Kendi içinde farklılıklar bulunduran bu süreçler artık dijitalleşen dünyamızın önemli bir parçası haline gelmiştir. Ayrıca dünyaca içinde bulunduğumuz iklim sorunlarına da bir noktada destekçi olup geleneksel sertifikasyon süreçlerinde harcadığımız kağıt, ve elektrik israfından kaçınmamıza da fayda sağlamaktadır. Bu duruma ek olarak dijital sertifikalar geleneksel sertifikalardan farklı olarak sürekli taşınabilen ve ihtiyaç dahilinde telefon, tablet, bilgisayar herhangi bir araç yardımıyla erişilebilir olmaktadır. Değişen çağ ve dijitalleşen yeni nesil takibinin sağlanması da halihazırda geleneksel devam eden bu süreçlerin dijitalleşmesinden ve çağın yakalanmasından geçer. Aynı zamanda dijital sertifikalar üzerindeki barkodlar sayesinde bu süreçlerin güvenirliğinin kontrolünün daha hızlı ve pratik bir şekilde yapılabilmesi geleneksel sertifikalardaki zor imza sürecini ortadan kaldırmakta ve günümüz için en önemli şeylerden birini yani zamanı tasarruf etmekte önceli eder. Bu barkodlar aynı şekilde internet üzerinden hayatımıza giren ve bilgi kirliliği çıkaran ve güvensizliğe yol açan süreci de elimine ederek kullanıcıların ve sertifika paylaşımı ile şahit olan insanların güvenlerini kazanmakta mantıklı bir süreçtir.

Çevrimiçi eğitimlerde dijital sertifikaların kullanımının geleneksel sertifikaların kullanımından farklarını yukarıdaki gibi sayabiliriz. Saydığımız bu çeşitli farklardan yani tablet telefon ya da bilgisayar üzerinden kısacası herhangi bir teknolojik alet üzerinden erişilebilir olmak, daha çevreci bir politika ile sürecin yürütülebilmesi ve aynı zamanda dijital sertifikalarda kullanılan akıllı barkodlar ile süreçlerin doğruluğunun kontrol edilerek güvenirliğinin sağlanması bizi çevrimiçi eğitimlerde dijital sertifika kullanımının artırılmasına itecektir. Çevrimiçi eğitim süreçlerinde dijital rozet ve dijital sertifikaların kullanımı gün geçtikçe artacak ve süreçler daha kolay bir hale gelecektir.

Arda Helvacılar

Greetings, this is Arda. I am the founder of Sertifier and a devoted edtech enthusiast.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *