Sertifier Hakkında

Sertifika ve Rozet Tasarlama, Gönderme ve Analiz Etme Süreci

Sertifika ve rozette tasarım, kuruluşunuzun bıraktığı izlenim için önemli bir etkendir. Eğer yenilikçi olabilmek isteyenlerdenseniz mutlaka tasarım ve özgünlük içeren ürünler kullanmalı, kendinizi bu şekilde tanıtmalısınız. Eğer sadece bir kopya olarak kalırsanız, hiç bir kurumun ya da kuruluşun önüne geçemezsiniz. Kendinizi ayrıştırılabilecek tasarımlara ve yenilikçi tutumlara sahip olabilmek için çok çabalamalı ve kendi yaratıcılığınızı da ortaya çıkarmalısınız.

Dijitalleşen ve dönüşen dünyada kurumların kendilerini geliştirebileceği alanlardan biri de dijital sertifika ve rozet tasarımıdır. Bu gelişim ile birlikte kurumlar sertifika ve rozetlere süre,etkinlik türü, yeterlilik düzeyi, geçerlilik tarihi gibi detayları ekleyerek belgeyi özelleştirebilmektedir. Böylelikle bilgilerin daha iyi sunulmasına ve görülmesi sağlanmaktadır. Ayrıca etkinliğin geçerliliğini desteklemek için eğitmen profilleri ve kullanılan eğitim materyali gibi kanıt linkleri de eklenebilmekedir.

Sertifika ve Rozet Gönderme Süreci

Ülkemizde herhangi bir eğitimi tamamlayıp sertifika alma aşamasına geldikten sonra alınan sertifikanın kişi ve kurum açısından gerekli yerlerle paylaşılmasında sorunlar olduğu gözlemlenmektedir. Belge veren kurum açısından ise oldukça maliyetli ve uzun bir süreçtir. Çünkü verilecek sertifikanın ulaştırılması kağıt, kargolama, mürekkep gibi maliyetleri ortaya çıkarmaktadır. Tüm bu sayılan olumsuz koşullara ek olarak sertifikanın kaybolması ve/veya aldatıcı olması muhtemeldir. Kısacası sistem de ayrıca güvenlik açığı da bulunmaktadır. Dijital sertifika sayesinde QR kod ve seri numarası ile sertifika dijital ortama taşınmaktadır. Böylelikle istenilen zaman diliminde, onlarca kişiyle paylaşılması kolaylaşmaktadır. Ayrıca belgenin kaybolması veya aldatıcı belge düzenlenme ihtimali ortadan kalkmaktadır. Tüm bunlara ek olarak kişilerin sertifikalarını, rozetlerini tek bir yerden görmelerine de yardımcı olmaktadır. Zaman ve maliyet açısından tasarruf sağlanmaktadır. Aynı zamanda kağıt kullanımını asgari düzeye indirerek doğanın zarar görmesini önlemektedir.

Sertifika ve Rozet Analiz Süreci

Tasarımını özgünleştirip,özelleştirebildiğiniz ve gönderme sürecinde de onlarca kişiyle kolayca paylaşabileceğiniz bir dijital sertifikanın faydaları arasında analiz kolaylığı da bulunmaktadır.Kurumların sektörlerindeki diğer firmaların yetkinlik durumlarını görebilmesine, kurumlarındaki yaygın yetkinlikleri öğrenmesine olanak tanımaktadır. Paylaşılan belgelerin her sosyal medya platformuna özel paylaşım sayıları ve ulaşılan kitleye dair detaylı bir raporu da bulunmaktadır. Hedef kitle ve endüstrinin trend becerilerinin analizleriyle birlikte veriye dayalı hareket edebilme imkanı sağlamaktadır. Bu imkan ile birlikte geleceğin öngörülebilmesini ve eksikliklerin belirlenebilmesini kolaylaştırmaktadır. Ayrıca bu sertifikalar kurumlar için bir pazarlama aracı olmaktadır. 

Sonuç olarak dijitalleşme yaşamımızın her yerindedir. Olumsuz tarafları olsa bile insan yaşamını kolaylaştırdığı ve zamanın daha verimli kullanılmasına olanak sağladığı kaçınılmaz bir gerçektir. Dijital sertifika alanındaki bu dönüşüm ile kurumlar süreçleri daha hızlı ve güvenli bir şekilde yürütülmektedir. Ulaşılan veriler ile daha sağlıklı adımlar alınabilmektedir. 

Barış Bingöl

Barış Bingöl is the Chief Marketing Officer at Sertifier Inc. and works each day to build bridges between their products & services and the individuals & institutions that benefit from them.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *