Sertifikalar ve Rozetler

Dijital Sertifikaların Online Görünürlüğü Size Ve Kurumunuza Neler Katacak?

Her geçen gün daha fazla dijitalleşen dünyada online görünümlerimiz de giderek önemli hale gelmeye başladı. Çevrimiçi dünyada oluşturduğumuz kimlikler hayatımızın her noktasında önemli bir rol oynuyor. İş ararken de durum farklı değil. Artık LinkedIn gibi platformlara CV’lerimizi online bir şekilde yüklüyoruz ve dijital dünyada yaratmış olduğumuz kimlikleri kullanıyoruz. Bu kimlikler ne kadar güçlü ise istediğimiz işlerde çalışma olasılığımız da o kadar kuvvetleniyor. Online kimliğimizi oluşturmada en önemli rollerden biri de dijital sertifika ve rozetlere düşüyor. Bu akıllı belgeler bizim hakkımızda bir sürü bilgi verirken sürecin tamamını da kolay kılıyor. Dijital sertifika ve belgeler sayesinde fiziksel sertifikaların yaratmış olduğu kaybolma eskime gibi problemlerden kurtulan sertifika sahipleri aynı zamanda bir çok kolaylığa da kavuşmuş oluyor. Uzun uğraşlar sonucu elde edilen sertifikaların çevrimiçi ortamlarda sergilenemeyecek formatlarda olmaları değerlerini ciddi şekilde azaltıyor. Dijital sertifika ve rozetler ise istediğiniz platformda paylaşılmaya hazır. Bu sertifilar aldığınız eğitimleri ve yeterlilikleriniz online ortamlarda görünür kılmakla kalmıyor aynı zamanda sertifika paylaşımındaki güven problemini de ortadan kaldırıyor. Bilindiği üzere dijital olayan sertifikaları kopyalamak ve insanları dolandırmak çok basit. Dijital sertifikalar ise kullandıkları teknolojiler sayesinde paylaştığınız bilgilerin güvenilirliğini garanti altına alıyor. Bu sayede dijital kimliğinizle ilgili şüphelerin tamamı ortadan kalkıyor. Paylaştığınız belgelerin orijinalliği online ortamlarda kolayca kontrol edilebilir hale gelmesi online kimliğinizi güvenli ve şeffaf hale getiriyor. Dijital sertifika ve rozetler aldığınız eğitime dair tüm detayları da bünyesinde saklayabiliyor. Bu sayede sadece aldığınız eğitimin adı değil, aldığınız derslerden bu dersleri veren hocaların CV’lerine kadar tüm belgeler erişilebilir oluyor. Bu da online görünürlüğünüzü arttırırken size ve aldığınız eğitime dair detayları öne çıkartıyor.

Aynı şekilde kurumlar da dijital sertifika ve rozetlerin sunduğu imkanlardan çeşitli şekillerde faydalanabilir. Eğitim programlarına akıllı belgeleri entegre eden kurumlar, eğitim süreçlerinden maksimum faydayı almak konusunda önemli bir adım atmış oluyorlar. Eğitimlerin sonunda iş yaşamları boyunca kendilerine eşlik edecek bir dijital sertifika edinecek olan adayların motivasyonu önemli derecede artış gösteriyor. Aynı zamanda verilen akıllı belgeler sayesinde kurumların online görünürlükleri de artıyor. Bu belgeler sayesinde kurum içindeki eğitim kültürü güçlenirken belge sahipleri de dijital kimliklerini güçlendiriyor. Çalışanların CV’lerine ekledikleri bu belgeler çalıştıkları kurumu da daha görünür kılıyor. Aynı zamanda dijital belgeler sayesinde bireylerin bu kurumlarda çalıştıkları süreç boyunca kendilerini geliştirdiği tasdik ediliyor. Bu da bu kurumları çalışanlar gözünde birer okul ve cazibe merkezi haline getiriyor.


Saydığımız sebeplerden ötürü akıllı belgeler hem bireyleri hem de kurumları olumlu etkiliyor. Bu belgeler online görünürlüğünüz arttırırken kurumlara ve bireylere dair bilgileri güvenilir bir şekilde sunuyor. Pandemi süreci ile hızlanan dijitalleşme trendi göz önüne alındığında dijital sertifika ve rozetler iş dünyasının her bir aktörü için önemini arttıracak gibi görünüyor.

Ege Yalçınkaya

Hi there, this is Ege, I’m the GM of Sertifier Inc. where we are on a mission to make education accessible for all.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *