Eğitim Teknolojileri

Dijital Sertifikalar Hakkında Bu Kadar Trend Olan Ne?

Dijital sertifika, kriptografi ve ortak anahtar altyapısı (PKI) kullanarak bir cihazın, sunucunun veya kullanıcının gerçekliğini kanıtlayan bir dosya veya elektronik paroladır. Genel anahtar ve özel anahtar bilgilerini kullanarak, dijital sertifikalar esasen mesajın alıcısına mesajın belirli bir kişiden geldiğini garanti eder. Dijital sertifika, daha güvenli iletişim sağlamak ve internette sahtekarlığı önlemek için gönderenin kimliğini doğrular. Şirket bilgilerini artan siber saldırılardan koruma isteği, bu yıl her kuruluşun en önemli önceliği olmalıdır. Şirketinizin siber güvenliğini artırmanın bir yolu, kendi sanal sertifikanızı almanın kullanılmasıdır. İşte sizi ikna etmek için 5 işlev sanal sertifika gerçekten her kuruşa değer.

Güvenlik – Basitçe söylemek gerekirse, sanal sertifika, şirket istatistiklerinizi çevrimiçi olarak güvence altına almak için en mantıklı seçimdir. Dijital sertifika yabancılardan ve kimlik avcılarının hassas bilgileri çalmasını önlemek için iç ve dış iletişimlerinizi şifreleyin. Sanal sertifikanın en önemli örneği SSL Sertifikaları olabilir. SSL, net sunucu ve net tarayıcı arasındaki sözlü alışverişi şifreler ve ziyaretçinin istatistiklerinin gizlenen bilgisayar korsanları aracılığıyla çalınmayacağından emin olur.

Ölçeklenebilirlik – küçükten büyüğe işletmeler, sanal sertifika yine de şifreleme aynı büyüklüğü sunabilir. Yönetilen pkı’yi içeren sistemler yardımıyla sertifikanızın kontrolünü kolayca merkezileştirebilirsiniz. Dijital sertifika o kadar ölçeklenebilir ki, BYOD cihazlarınızı sabitlemek için bile kullanabilirsiniz. Yalnızca birkaç tıklamayla tüm şirketinizden sertifika verebilir, iptal edebilir ve yenileyebilirsiniz.

Güvenilirlik – Muhtemelen sanal sertifikanın nereden geldiğini merak ediyorsunuzdur. Kamu olarak adlandırılan kurumlar, Sertifika Yetkililerine güvenerek sanal sertifikanın verilmesiyle baş ederler. Merak etme, sertifika dağıtmıyorlar. Şirketler, sanal sertifikalarını almadan önce titiz bir incelemeye tabi tutulmalı, hiçbir sahte grubun sanal sertifikaya sahip olamayacağından ve fazladan sertifika alınamayacağına emin olmalıdır 

Özgünlük – Bir e-postanın veya bir internet sitesinin sahte olabileceği günümüz çağında, sanal sertifika yardımı mesajınızın sözde alıcılarına ulaşacağından emin olun. SSL Sertifikaları internet sitenizi şifrelerken, S /MIME e-postalarınızı ve Belge İmzalama Sertifikalarınızı şifreler ve belirtiler ve belirtiler dosyalarınızı dijital olarak şifreler. Dosyalarınız için sanal sertifika yükleme yasal bağlayıcı enerjisinin toplamı.

Herkese Açık Güven – Sonunda şirketinizin internet sitesini şifreleyerek ve dosyalarınızı ve e-postalarınızı dijital olarak imzalayarak müşterileriniz için avantajlı bir popülerlik öngörüyorsunuz. Siber güvenliğe yatırım yaparak müşterilerinizin, özellikle gizliliklerini ve korunmalarını neye göre değerlendirdiğinizi anlayabiliriz. Gerçek olarak kabul etmeyi geliştirmek, tüm işletme tarzlarında çok önemlidir.

Arda Helvacılar

Greetings, this is Arda. I am the founder of Sertifier and a devoted edtech enthusiast.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *