Eğitim Teknolojileri

2021 Sertifika Programlarındaki Trendler

Pandemi ile birlikte giderek hızlaşan dijitalleşme, eğitimlerin de dijitalleşmesini beraberinde getirdi. Dijital sertifika ve rozet programları ile birlikte yeterliliklerini geliştirmeyi planlayanlar bu yıl da birbirinden farklı programları tercih etti. Sertifika sahibi adayları yapay zeka eğitiminden işaret dili uzmanlığına birçok farklı sertifikayı almak için emek gösterdiler. Gelin 2021 yılının trend sertifika programlarına beraber bakalım.


Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı: Günbegün artan internet kullanımı birçok mesleğin doğmasına da sebebiyet verdi. Artık firmalar bünyelerinde sosyal medya uzmanlarına da yer veriyor. Bu sertifika sayesinde şirketinizin sosyal ağllarını etkili bir biçimde kullanmayı, trendleri takip ederek yeni reklamlar oluşturmayı, bir reklamı en geniş kitleye nasıl ulaştırabileceğinizi öğreneceksiniz. İnternet kullanıcılarına en doğru şekilde hitap ederek, şirketinizin büyümesine katkıda bulunabileceksiniz.


Yapay Zeka Sertifika Programı: Yapay zeka pazarı 2030 yılına kadar 15 trilyon dolar büyüklüğe ulaşması beklenen bir pazar. Siz de bu pastadan payınızı almak istiyorsanız yapak zeka sertifika programları size göre olabilir. Bu sertifika programları sayesinde derin öğrenme, makine öğrenmesi, lineer cebir gibi konularda kendinizi geliştirebilirsiniz.


SEO Uzmanlığı Sertifika Programı: SEO(arama motoru optimizasyonu) sertifikası, dijital pazarlamanın en önemli kanalı olan arama motoru kullanımını optimize etmek üzerine bir eğitimi kapsar. Arama motoru uzmanlığı geleceğin mesleklerinden biri olarak görülmektedir. Bu sertifikalar sayesinde arama motorları nasıl çalışır, anahtar kelime sorgusu nasıl yapılır, sitenizin tıklanma oranlarını nasıl arttırabilirsiniz gibi sorulara cevap bulabileceksiniz.

Diksiyon ve Güzel Konuşma Sertifika Programı: Etkili ve akıcı bir konuşmaya sahip olmak, bize hayatımızın her anında yardımcı olacaktır. Bu şekilde konuşabilmenin temelinde ses organlarının doğru bir biçimde kullanılması yatar. Diksiyon ve güzel konuşma sertifikası sayesinde, diliniz kurallarına uygun olarak etkili bir şekilde konuşabilecek, sesinizi kontrol etmeyi öğreneceksiniz. Bu program sayesinde jest ve mimiklerinizi etkin bir biçimde kullanmayı öğrenmek de mümkün.


İşaret Dili Sertifikası Programı: İşaret dili bilmek çevremizdeki engelli bireyler ile etkili bir iletişim kurmanın yegane yoludur. Beden hareketlerinin çeşitli kombinasyonlarından oluşan bu dili sertifika programına katılarak öğrenmek mümkün. İşaret dili bilginiz aynı zamanda banka, restoran, market, adliye ve noter gibi yerlerde çalışabilir, bu alanda bir kariyer elde edebilirsiniz.


İş Sağlığı ve Güvenliği Dijital Programı: İş sağlığı ve güvenliği, meslekte çalışan kişilerin güvenliği, sağlığı ve refahı ile ilgilenen bir alandır. Mimar, mühendis, şantiye şefi veya amir gibi görevlerde çalışıyorsanız bu sertifikayı alarak kariyerinize olumlu yönde bir katkıda bulunabilirsiniz.


Yaşam Koçu Sertifikası: Yaşam koçluğu bireylerin yaşamsal farkındalığını artırmak ve istediği alanlarda potansiyeline ulaşmasını sağlamak için gerekli yardımı aktarmaktır. Sertifikalar sayesinde yaşam koçu unvanını alan kişiler danışanlarına bu alanda hizmet sunmaya başlayabilir.

Arda Helvacılar

Greetings, this is Arda. I am the founder of Sertifier and a devoted edtech enthusiast.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *