Sertifikalar ve Rozetler

Mikro Yeterliliklerinizi CV’nizde Nasıl Listeleyebilirsiniz?

Günümüz kendini geliştiren ve teknoloji dünyasında artık dijital eğitimler, alınan kurslar ve doğrulanmış Dijital Sertifika ve Dijital Rozetler iş başvurusu yapan adayların ya da yeni mezunların CV’sinde büyük önem arz etmektedir. Bu tarz ufak eklemeler ile birlikte adayların CV’leri çok daha yetkin ve beceri yönetimleri çok daha yüksek seviyede gözükmektedir. Özellikle son yıllarda Covid-19 üzerinden geçirdiğimiz pandemi süreçleri halihazırda iş başvurusunda bulunan adaylar için kendini geliştirme konusunda kaçınılmaz bir fırsata dönüşmüştür. İşe alım uzmanları bu dönemlerde adayların kişisel gelişim için neler yaptığını merak etmekte çıkardığı sonuçları adayları eşlediği pozisyonlar üzerinden değerlendirmektedir. Pandemi süreçleri ile birlikte işe alım uzmanlarının adaylarda aradıkları kriterlerde sektör içinde değişim göstermektedir fakat genel olarak mikro yeterliliklerinizi nasıl CV’nizde belirgin hale getirebileceğinize ve bunların daha çok hangi konular üzerinde olabileceğin şöyle bir bakalım.


⦁ Stresle başa çıkabilmek; Covid-19 süreci kendi içinde gri bir alan oluşturduğundan insanlar da doğal bir şekilde bilmedikleri bu olay üzerine stres yaptılar. Fakat böyle durumlarda içinde bulunulan durumu okuyup o an içinde en optimal seçenekleri bulabilmek genel olarak iş hayatı için çok faydalı bir yetkinlik.
⦁ Değişime uyum sağlayabilmek: 2020 yılı ortası ile hayatımızda değişen birden fazla süreç artık 2021 yılında çoğumuza normal gelse de insanlık olarak hızlı bir değişim süreci yaşadık. Kimi insanlar için bu süreç çok daha yıpratıcı geçse de değişimi hayatlarında tutabilen insanlar için bu durum çok daha az hasarlı geçti.
⦁ Trend takibi: Değişen süreçler ile birlikte hayatımızdaki çoğu iş de kendi içinde teknolojik bir evrim süreci yaşadı. İş hayatında da trend takibi çok önemli olduğundan ötürü bu mesleki beceriyi de sayabiliriz.
Kendini geliştirebilmek: Özellikle pandemi süreci ile birlikte insanlar dijital eğitimlere CV’lerine koyabilecekleri doğrulanmış dijital sertifika ve dijital rozet elde etme sürecine girdiler. Hayat boyu gelişime açık olabilmek iş hayatı için çok önemli bir madde.
⦁ Planlı olmak: Doğru zamanda doğru işleri yapabilmek ve bu planların yapım aşamasında içinde bulunan imkanları ve şartları da düşünerek en optimal çözümleri bulmak.
⦁ Kendi işinden sorumlu olabilmek: Covid süreci ile birlikte evden çalışma sistemi çalışanların aslında kendi işlerine daha sıkı tutunmalarına ve süreçte aksama yaşanmamasına özen gösterildiğini gösterdi.
⦁ Sosyal hayat ve iş hayatı dengesi: Evimizin hem açlşma alanı hem sosyal çevremiz hem ailemiz kısacası her şeyimiz haline gelmesi üzerine bu dengeyi kurabilen ve süreci yönetebilen insanlar iş hayatlarında daha da başarılı olma eğilimindeler.
⦁ Odaklanabilmek: Odak konusu çevreminde çok etmen varken genel kaybettiğimiz bir mesele ama 2021 yılında odağını koruyabilmek için çeşitli online eğitimler almak kurslara katılmak ileriki iş hayatı için iyi bir beceri.
⦁ Kendine sahip çıkabilmek: İş hayatı temposunda sağlığına kendi ruhsal ve fiziksel bedenine sahip çıkabilmek ve kendini dinleyebiliyor olmak.
⦁ Efektif olabilmek: Evden çalışma ile yolda kaybettiğimiz zamanı işimize nasıl yansıttığımız ileriki iş hayatıımız için de büyük önem arz etmekte.
Sonuç olarak yukarıdaki bütün süreçleri artık internetten dijital bir şekilde eğitimler ve kurslar alarak beceri yönetiminiz üzerine odaklanabilir, aynı zamanda bu konular üzerine doğrulanmış dijital sertifika ve dijital rozetler elde ederek mikro yeterliliklerinizi listeleyebildiğiniz bir CV ve iş imajı elde edebilirsiniz.

Ege Yalçınkaya

Hi there, this is Ege, I’m the GM of Sertifier Inc. where we are on a mission to make education accessible for all.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *