Öğrenciler & Kursiyerler

Dijital Sertifika Ve Rozetler İle Zamanınızı Güçlü Yönlerini Geliştirmek Ve Yetkinliklerinizi Arttırmak İçin Kullanın

Günümüzde zaman bizim ve işimiz için en önemli metriklerden bir tanesi haline dönüştüğünden ötürü kendimizi geliştirmek istediğimiz alanlardaki beceri yönetimimiz üzerine eğitimler akıllı ve doğrulanmış sertifikalar üzerinden gerçekleşmeye başlayarak bu yetkinlik sürecinde kaybedilen zamandan tasarruf sağlanabilir hale geldi. Teknoloji ile birlikte hayatımıza giren bu dijital sertifikasyon süreçleri hem zaman hem de deneyim konusunda insanlara önemli bir potansiyel bahşetti. Öğrenilmesi ve üzerine düşülmesi istenilen konular üzerine çalışanın ya da işverenin kendi uygun saatlerinde alabileceği dijital eğitimler ya da şirket öğrenme kültürü üzerinden elde edilen deneyimler hem çalışanların hem de işverenlerin hayatlarına büyük değişimler getirmekte.
İş dünyasında birbirine çok benzer birden fazla başvuru ve çalışan profili bulmak oldukça mümkün. Burda başvuran adaylara ya da halihazırda çalışıp kendini sektörde daha da geliştirmek isteyen çalışanlara önerebilecek en iyi tavsiye zamanlarını güçlü yönlendirini keşfedip onları geliştirmekle ve üzerine çalıştıkları konu üzerinde yetkinliklerini artırmaktan geçer. Dijital eğitim çağında yaşadığımızdan ötürü kendini geliştirmek isteyen herhangi bir insanın bu konuda bulabileceği kaynak sınırsız olabileceği gibi şirketi tarafından bir öğrenme kültürü içinde de çalışanlar kendini geliştirmek isteyebilir. İşte bu süreçleri çok daha kolay bir hale getiren akıllı sertifikalar ile aldığınız eğitimin yetkinliğinizi artıdığını somut bir örnekle kanıtlamış olursunuz. Kanıt olarak sunabileceğiniz bu süreci aynı zamanda CV’nizi güçlendirmek ya da çok daha prestijli bir dijital kimlik yaratmak için de kullanabilirsiniz. Bütün su süreçlerin sonunda gün geçtikte ilgi duyduğunuz alanları daha da keşfederek kendinizin potansiyelini sürekli bir gelişim halinde bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

Farklılaşmak yukarıda bahsettiğimiz bütün süreçlerin içinde önemli bir yer elde etmektedir. Herhangi bir işe alım sürecinde işe alım uzmanlarının iş yetkinliğinin yanı sıra baktığı bir özellik de adayın kendinin ve potansiyelinin farkında olup olmaması aynı zamanda bu potansiyel ile birlikte alınacağı iş üzerinden nasıl iyileştirmeler ve değişimler gösterebileceğidir. Günümüzde imkanların bolluğundan ötürü herkes başvurduğunuz bir iş için kendini geliştirmiş ya da yükselmek istediğiniz bir terfi için sizden çok daha fazla bilgi biliyor olabilir. İşte tam burada kendi kişisel özelliklerinin farkında olan bir çalışan bu yetenekleri daha da keskin bir hale getirerek gelişmek istediği alanda kendini çok daha fazla görünür kılabilir. Bu süreçte ona yardımcı olacağını düşündüğü eğitimleri doğrulanmış akıllı sertifikalar ile pekiştirerek yetkinlikleri üzerinden kendi çalışan imajını çok daha üst seviyelere taşıyabilir.


Sonuç olarak insanlığımız üzerinden kendi karakterimizi bilip kendimizi geliştirme isteğimiz ile beceri yönetimimizi birleştirdiğimizde çok daha başarılı bireyler olabilir böylece yetkinliklerimiz üzerinden alacağımız yeni eğitim olanaklarını görüp onları doğrulanmış akıllı sertifika süreçleri ile güvenilir biçimde gerçekleştirebiliriz.

Barış Bingöl

Barış Bingöl is the Chief Marketing Officer at Sertifier Inc. and works each day to build bridges between their products & services and the individuals & institutions that benefit from them.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *