Eğitim Teknolojileri

E-öğrenme Öğrencilerin Yaşamlarını Nasıl Geliştirdi?

İnternet teknolojileri hayatımıza girmeden önce kütüphaneleri dip bucak ederek bulduğumuz ansiklopediler, gazete yazıları, kitaplar, televizyon temel bilgiye ulaşma kanallarımızdı. Bu kanallar verdiği yeri doldurulamaz keyifler dışında; maliyet, depolama, ulaşım gibi birçok dezavantaja da sahipti. Bugün geldiğimiz süreçte internet teknolojileri bilgiye erişim süresini kısaltmış, bilgi içeriğini neredeyse sınırsız kılmış, maliyetleri oldukça minimal bir düzeye getirmiş ve depolama sorununu dijital sertifika ve rozetlerle ortadan kaldırmıştır. Özellikle covid-19 pandemisiyle beraber küresel ölçekte yaşanan sosyal izolasyon internet teknolojilerini hem günlük hem de iş hayatımızın vazgeçilmez unsuru haline getirmiştir.  

Pandemiyle beraber hayatımıza giren en önemli yeni normallerden birisi de e-öğrenmeydi. Çevrim içi dersler, etkinlikler hatta çevrim içi müze, sanat galerisi gezileri, çevrim içi görüntülenebilen dijital sertifikalar, bunlar belki de hepimiz için alışılmadık deneyimlerdi. Şimdi gelin e-öğrenmenin öğrencilerin yaşamını nasıl geliştirdiği üzerine konuşalım

E-öğrenme zamandan ve paradan tasarruf sağlar

Çevrimiçi öğrenme ile öğrencileriniz içeriğe her yerden ve her zaman erişebilir. Derslere katılmak için işlerinden zaman ayırmaları gerekmez. E-öğrenme aynı zamanda uygun maliyetlidir; şirketler, hem öğrencilerin hem de eğitmenlerin seyahat ve konaklama maliyetlerinden, ayrıca mekan ve materyallerden önemli miktarda tasarruf sağlar. Kitapların, sertifikaların baskı olmaması da karbon ayak izinizi azaltmanıza yardımcı olur.

E-öğrenme daha iyi kalıcılık sağlar

Modern öğrenenler, küçük boyutlu, etkileşimli içeriği tercih eder. Bir kılavuzun sayfalarını okumaktansa bir video izlemeyi veya bir podcast dinlemeyi tercih ederler. E-öğrenme araçları, öğrenme tasarımcılarının içeriği etkileşimli hale getirmesini sağlar. İçerik ne kadar ilgi çekici olursa, öğrenciler bilgiyi o kadar iyi hatırlar. Öğrenmekten zevk alırlarsa, kavramları işte hatırlayabilir ve uygulayabilirler. Ayrıca eğitim ardından tanımladığınız dijital sertifikalara her an internet üzerinden ulaşabiliyor olması etkinliğin kalıcılığını pekiştirir.

E-öğrenme tutarlıdır

Yüz yüze oturumlarda her eğitmenin kendi öğretim yöntemi vardır. Her biri yaklaşım ve tarz bakımından farklılık gösterir ve hatalara açıktır. E-öğrenme ile bu sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. Çevrimiçi öğrenme, her seferinde tutarlı ve standartlaştırılmış eğitim sağlar. Her öğrenci, dersi ne zaman ve nerede aldığına bakılmaksızın aynı deneyimi yaşar.

E-öğrenme ölçeklenebilir

Çevrimiçi öğrenme ölçeklenebilir. İhtiyacınız olan sayıda çalışana dağıtabilirsiniz ve tek seferlik bir yatırımdır. Kursu ne kadar çok öğrenci alırsa, masrafları o kadar hızlı yazabilirsiniz. Ayrıca eğitimin ardından verdiğiniz dijital sertifikalar ve rozetler sizi maliyet ve zaman yönünden rahatlatırken, öğrencilerinizi de depolama yönünden rahatlatacaktır. 

E-öğrenme kişiselleştirme sunar

Her öğrencinin benzersiz tercihleri ve öğrenme hedefleri vardır. E-öğrenme, bireysel ihtiyaçları karşılamayı mümkün kılar. Öğrencilerin öğrenme yollarını seçmelerine ve kendi hızlarında gezinmelerine olanak tanır. Neyi ne zaman öğreneceklerine karar verdiklerinde, kursa yatırım yapmaya devam ederler. Ayrıca e-öğrenme tanımladığı kişiselleştirilmiş dijital sertifika ve rozetlerle öğrencilerin çevrim içi görünürlüğünü arttırır. 

Arda Helvacılar

Greetings, this is Arda. I am the founder of Sertifier and a devoted edtech enthusiast.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Seamless Credentialing at Your FingertipsTry Sertifier Now
+