Sertifikalar ve Rozetler

Sahte Sertifikaların Tespiti

Son zamanlarda oldukça duymaya başladığımız Kişisel markalaşma deyişi, bireyin değerlerini ve genel itibarını gösteren tek tip bir kamu imajı oluşturmak için kullandığı bir pazarlama biçimidir. Kişisel markanız, kendinizi nasıl tanıttığınızdır. Dünyanın sizi görmesini istediğiniz beceri, deneyim ve kişiliğin eşsiz birleşimidir. Hikâyenizi anlatmak ve onun davranışlarınızı, davranışlarınızı, konuşulan ve söylenmeyen kelimelerinizi ve tutumlarınızı nasıl yansıttığıdır. Kendinizi diğer insanlardan farklı kılmak için kişisel markanızı kullanırsınız. 

 Kişisel markalaşma tıpkı bir tüzel kişiliğin yarattığı marka algısı gibi, bireylerin dışarıya karşı kendi üzerinde yarattığı değerlerin toplamıdır. Aynı zamana bu deyiş içinde olduğumuz dijital çağın dijital ortamlarında, çok daha sınırsız bir hareket alanına kavuştu. Özellikle geleneksel eğitim seçeneklerine artı olarak hayatımıza giren e-öğrenme, dijital etkinlik gibi fırsatlar kişisel markamızı oluşturmak için çok büyük fırsatlar haline geldiler.

Ama bi tabi yayılımı artan her faaliyet gibi, yayılımla beraber gelen sahtecilik de bu e-öğrenme sektörünün önemli sorunlarından birisiydi.

Herkes birçok eğitim, etkinlik sertifikaları aracılığıyla marka değerini arttırmıştı. Ama peki bu sertifikalar gerçek miydi?

 Her sorun yeni bir çözümü doğurur matematiği, bireylerin sahte eğitim bilgileri sunma riskini de dijital sertifika, rozet ve akıllı sertifika teknolojileriyle çözdü!

Daha önce fiziksel bir etkinlikten veya eğitimden aldığınız bir sertifikanın doğrulanabilmesi çok zordur. Ama az önce bahsettiğimiz teknolojilerle verilen sertifikaların anında doğrulayabilirsiniz.

Sertifier olarak sunmakta olduğumuz eğitim belgeleri sahip olduğu Blockchain teknolojisiyle her portaldan doğrulanabilir. Gene aynı şekilde Sertifier’in sunduğu eğitim belgelerini Linkedln profilinize eklemeniz halinde online görünürlüğünüzü de arttırabilirsiniz.

Peki nedir bu dijital sertifika?

Dijital Sertifika 

Açık anahtar sertifikası ya da bilinen diğer adıyla dijital sertifika, açık anahtar sahipliğinin kanıtlanmasında kullanılan bir elektronik dokümandır. Sertifika, anahtar hakkında bilgiler, sahibinin kimliği hakkında bilgiler (özne olarak adlandırılır) ve sertifikanın içeriğini doğrulayan bir varlığın dijital imzasını içerir (sağlayıcı olarak adlandırılır). İmza geçerliyse ve yazılım, incelediği sertifikanın sağlayıcısına güveniyorsa, sertifikanın öznesi ile güvenli bir şekilde iletişim kurmak için bu anahtarı kullanabilir.

Kısacası daha güvenilir eğitim belgeleri olan dijital sertifikalar; özellikle işe alım süreçlerinde karşı karşıya kaldığımız, sahte sertifika furyasından, eğitim belgelerine olan güvensizlikten bizi koruyabilir. Daha doğru rekabetin olduğu değerlendirme süreçlerini bize kazandırabilir. 

Ve en önemlisi online görünürlüğü yüksek kişisel markalaşmanızı oluşturabilirsiniz. 

Barış Bingöl

Barış Bingöl is the Chief Marketing Officer at Sertifier Inc. and works each day to build bridges between their products & services and the individuals & institutions that benefit from them.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Seamless Credentialing at Your FingertipsTry Sertifier Now
+