Öğrenciler & Kursiyerler

Uzaktan Çalışanlar için Dijital Sertifikaların 7 Faydası: İşletmelerin Neden Dijital Sertifikaların Dikkate Alması Gereklidir

Günümüzde yeni normallerle beraber hayatımıza giren yeni bir çalışma stili olan uzaktan çalışma çoğu şirketin bir parçası haline geldi. İş hayatının dijitalleşmesi, birçok alanda avantaj sağlıyor. Buradaki önemli nokta şirketlerin bunu nasıl kullandığı ve nasıl avantaja çevirdiği. Özellikle Covid-19 sürecinde şirketler uzaktan çalışmaya geçtikçe çoğu şirket çalışan verimliliği artırmak için ve çalışanlarının kariyerlerinde daha ileri gidebilmesi için onların dijital sertifika alabilecekleri sistemler kullanmaya başladı. Dijital sertifikalar sayesinde uzaktan çalışma esnasında şirket çalışanları eğitimlere katılabilir ve bu eğitimler sayesinde beceriler edinebilir. Bu sayede mevcut çalışanlar yeteneklerini ve becerilerini geliştirerek sahip olduğu iş yükünü çok daha efektif bir şekilde çözebilir. Aynı zamanda alınan sertifikalarla şirket çalışanları daha motive bir hale gelirler.

Dijital sertifikaların faydalarını sıralarsak,

  1. Kalıcılık

Elde edilen dijital sertifikalar harcanılan emeğin bir karşılığı ve göstergesidir. Dijital sertifikalar sayesinde yaşam boyu öğrenmemizi kalıcı tutabiliriz. Aynı zamanda yapısının bir diğer faydası da geleneksel sertifikalara göre kaybolma gibi bir durumu olmadığı için kolaylıkla saklayabiliriz.

  1. Doğruluk

Dijital yapısı gereği çok rahat bir şekilde tanımlanabilir ve doğruluğu kontrol edilebilir. Sertifika dolandırıcılığı günümüzde karşımıza çıkan bir problemken sertifikaların dijitalleşmesiyle daha doğru sertifikalar alabiliyoruz. Kişisel çoğu bilgiyi içerisinde bulundurabildiğinden dolayı artık bunu dijital bir kimlik olarakta düşünebiliriz.

  1. Güvenli

Dijital sertifikalar çoğunlukla bulut teknolojisinden faydalanır. Bulut teknolojisi sayesinde hem güvenlik problemi yaşanmaz hem de işlem yoğunluğu azalır. Kullanılan blockchain teknolojisi ile sertifakalar daha güvenli hale geliyor.

  1. Kariyer Geliştirme

Günümüzde üniversite diplomasının yetersiz kaldığı için iş hayatında artı bir eğitim bekleniyor. Uzaktan çalışanlar için Sertifika programları mesleki ilerleme açısından faydalı oluyor. 

  1. Verimlilik

Bir önceki maddeyle bağlantılı olacak şekilde kariyerlerinde gelişime başlayan her çalışanın verimliliğe de artar. Aldığı eğitimin ve verdiği emeğin kaşılığı olarak görünen sertifikasıyla bir sonraki kendini geliştirme eğitimi için de daha istekli bir hale gelir.

  1. Tanımlama

İş dünyasında tarafların birbirini ve kimliklerini doğrulamasını sağlar. Birçok iş yerinde ve kurumda kariyer gelişimi için sertifika tanımlama yapılır. İşletmelerin belirlediği kriterleri yerine getiren çalışanlara  dijital sertifikalar sunulmaktadır.

  1. Paylaşılabilirlik

İnternet üzerinden alınan sertifikanın paylaşılma kolaylığı sayesinde çevrimiçi platformlarda kariyer alanındaki gelişmeleri paylaşıp iş insanlarına bunu göstererek ön plana çıkılabilir. Geliştirilen yetenekleri sertifika eğitimleri sayesinde arttırıp bunu paylaşarak iş hayatında farkımızı ortaya koyarak bir adım öteye geçebiliriz.

Arda Helvacılar

Greetings, this is Arda. I am the founder of Sertifier and a devoted edtech enthusiast.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *