Sertifier Hakkında

Sertifier | Başlıyor

Selamlar,

Sertifier’dan harika haberler getirdik! İkinci yatırım turumuzu kapattık. Yola çıktığımızın ilk günden beri tam 722 günü geride bıraktık. Az zamanda çok iş yapmaya gayret ettik. Harika bir ekip oluşturduk. Hedeflediklerimize ulaşmak maksadıyla tüm heyecanımızla ilerliyoruz.

Ama önce…

Sertifier nedir?

Sertifier bir anonim şirket, resmi kuruluşu Mayıs 2019. İki ana ürüne sahip. İlki şirkete adını veren sertifika otomasyon uygulaması Sertifier Uygulaması, ikincisiyse bireylere yetkinlik odaklı gelişim ve kariyer yolculuğu sağlayan Verified Uygulaması.

Sertifier Uygulaması

Sertifikalar, yüzyıllardır “Bu eğitimden ne öğrendin?” sorusu için muhteşem bir cevap aracı oldu. Belgelenebilir, hatırlanabilir ve üzerine yeni eğitim sekansları gerçekleştirilebilirler. Gel gelelim sene 2020 olunca bu sertifikaların kâğıt kalmaya devam etmesi anlamsızdı. Üstüne sadece bir tasarım gibi görülmesi daha da manasızdı. Biz de yepyeni bir tasarım yarattı. Yıkıcı olması ve inovatif durmasına özen gösterdik. Akıllı sertifikaları ürettik. Akıllı sertifikalar sayesinde eğitim taşınabilir hale geldi. Bireyler de kurumlar da kimin ne öğrendiğine daima erişebiliyorlar. Bireyin aldığı sertifikayla edindiği yetkinliği biliyoruz. Ayrıca bu yetkinliğin hangi mesleklerle ilişkili olduğunu ve hangi yetkinlikleri daha edinmesi gerektiğini de listeliyoruz. Sertifikaların sosyal medyada paylaşılmasını sağlıyoruz, LinkedIn’e doğrudan eklenmesini destekliyoruz. Kurum takip edebiliyor, sertifikayı edinen yapabiliyor. Her an herkes tüm veriyi istediği oranda takip edebiliyor. Kullanımı da aşırı kolay. Kullananı da hayli bol.

Verified Uygulaması

Ne öğrenmesi gerektiğini bilmeyenin derdinin öğrenme isteksizliği olmadığına eminiz. Birey, ne bildiğini bilmiyor. Ne bildiğini bilmesi için neler yaptığını listelemesi gerekiyor. CV var, yetmez mi? Yetmez. Tüm bu eğitim ve deneyim bir yere toplandığında yetkinliklerle de eşleştirilmeli.

Altın, petrol, yetkinlik…

Verified’a birey aldığı tüm eğitimleri yerleştirebiliyor. Tamamını. Coursera’dan, şirket içi eğitimlere; diplomalarından, kısa bir webinara tamamını tek yerde toplayabiliyor. Toplarken de etiketliyor hem de akıllıca yöntemlerle. Bizim yetkinlik kütüphanesini kullanarak. Bireyin sahip olduğu mesleğe göre yetkinliklerini ölçüyoruz. Ölçtüğümüzü puanlıyoruz. Geri bildirim veriyoruz. Bireye, yetkinliklerine uygun biçimde ne öğrenmesi gerektiğini söylüyoruz. Günlük takvimine işliyor, düzenli takip ediyor. İçerik üretenleri ve içerik tüketmeyi sevenleri takip ediyor. Sürekli ne öğrendiğini bilip ne öğrenmesi gerektiğini görüntülüyor. Oluşturduğu sürekli güncellenen portföyünü de herkese açabiliyor.

Neler yaptık?

İki uygulamamızla birlikte 8 ülkedeyiz. 1 milyondan fazla belge ürettik. 1.5 milyon yetkinlik verisini aldık, işledik, eşledik ve listeledik. Hangi meslek, hangi yetkinliğe karşılık geliyor biliyoruz. Hangi yetkinliklerle hangi mesleğe yönelebilirsiniz bildirebiliyoruz. 8 ülkeden 132 kurumla çalışıyoruz. Sertifier’da aylık abonelik, Verified’da freemium model işliyor. Verified’ın reklamını Sertifier’a bağlı yapıyoruz. 14k indirme aldık ve pazarlarda 4.1 puana sahibiz.

Hayal ediyoruz, inanıyoruz ve başaracağız.

Yatırımı neden aldık? Ekibimizde verileri işleyecek arkadaşlara ihtiyacımız var. Dahil olduğumuz ülkelerde başa baş ilerlediğimiz rakiplerimiz var. Her iş birliği ve müşteri edinimiyle büyüyen operasyonlarımız var; ancak bireyselleştirilmiş ve yetkinlik odaklı eğitimde ürünlerimizde biraz daha yolumuz var. Yeni pazarlara açılırken hem ürünlerimizi geliştiriyoruz hem de pazara kendimizi tanıtıyoruz.

Bundan sonra ne var?

2021’de 15 ülkeye varmış olacağız. En az 500 müşteriye düzenli hizmet vereceğiz. OECD 2025 yılı için bireyselleştirilmiş eğitimi bir şart olarak görüyor. Biz bunu uçtan uca başaran ilk global firma olacağız. Meslekler ve eğitimler 2017’de kalsınlar, 2020’de tek mesele yetkinlikler ve biz onları tanıyoruz. Sizleri de tanıtmalarını sağlayacağız.

İlk yatırımımızı Tarvenn Ventures’tan almıştık. İkinci yatırım turunda da bizlerle kalmaya devam ettikleri için teşekkürlerimizi sunuyorum.

Çıktığımız yola inanan ve bizi destekleyen yeni yatırımcılarımız Lima Ventures ve TechOne Ventures’a sonsuz teşekkürler. Bizler inandık, sizlerle başaracağız.

Eğitim teknolojileri bir inanç meselesidir. Üstünkörü yapılması mümkün değildir. Ayrıntılar önemlidir ancak hızlı hareket etmek de zorunludur. Az zamanda büyük işler yapmak sevdalı olduğumuz bir model. Yine az zamanda, hedeflediğimiz her şeyi başarmaya geliyoruz.

Sertifier Ekibi Adına – Arda, CEO

Arda Helvacılar

Greetings, this is Arda. I am the founder of Sertifier and a devoted edtech enthusiast.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *