Çevrimiçi Eğitiminizi İyilşetirin

Online Eğitimlerinize Katılımı Nasıl Arttırabilirsiniz?

Etkileyici bir eğitim hazırladığınız ve bunu internet ile paylaştınız, ama beklediğiniz erişimi elde edemediğinizi fark ettiniz. Hangi platformda olursa olsun, bazen eğitimlerinizde istediğiniz erişimi sağlayamayabilirsiniz. Bu eğitiminizin kötü olduğu anlamına gelmez, sadece pazarlama stratejisine önem vermeniz gerekiyor olabilir. Bu yazımızda hak ettiğiniz erişime ulaşmak için dikkat etmeniz gerekenleri özetleyen bir rehber hazırladık.

Eğitimlerinize Katılımcı Sayısını Nasıl Arttırabilirsiniz?

Ücretsiz Bir Versiyonunu Yayınlayın

Eğitiminizin ne kadar iyi olduğunu anlatmak yerine göstermeyi tercih edebilirsiniz. Eğitiminizin kısaltılmış bir “demo” hali aday öğrencileri kursunuzu satın almaya teşvik edebilir. Ayrıca bu eğitiminizi satın almasa dahi bu “demo” sayesinde sizden haberdar olan kişiler gelecekteki başka kurslarınızı satın alabilirler.

Çevrenizi Oluşturun ve Sosyal Medyayı Kullanın

Sosyal medyada kitlenize hitap edecek bilgi verici küçük materyalleri düzenli olarak paylaşmanız insanların sizi takip etmesini ve içeriklerinizi daha dikkatli incelemesini sağlayacaktır. Bu sayede eğitimlerinizi paylaştığınız zaman inceleyecekler ve göz ardı etmeyeceklerdir. Ayrıca konu ilgilerini çekiyorsa eğitimi satın almak isteyeceklerdir.

Öğrencilerinizle Etkileşime Geçin ve Kursunuzu Geliştirin. İncelemeleri ve Yorumları Sergileyin

Eğitiminizi almış ve faydalanmış kişiler eğer beğendilerse çevrelerine sizi önerecektir. Aynı şekilde sizin kendinizi tanıtmanız yerine başkalarının sizi övmesi sizin için faydalı olacaktır. Kullandığınız platformda veya kendi websitenizde öğrencilerin yorumlarına yer ayırın ve öğrencilerden yorum yapmalarını isteyin. Gelen eleştirileri de dikkatle değerlendirerek eğitiminizi iyileştirmeye özen gösterin.

Akıllı Sertifikaları Kullanın

Akıllı sertifikalar öğrencilerin kursunuza katıldığını sergilemesini sağlar. Sosyal Medyada kolayca paylaşılabildiği için eğitimlerinizin sonucu kolaylıkla sergilenecektir. Ayrıca sertifikalı eğitimler öğrencileriniz için daha değerlidir. Bu sayede hem kursunuza olan ilgiyi arttırabilir hem de kursunuzu ücretsiz bir şekilde sosyal medyada yayabilirsiniz.

Sonuç

Eğitimlerinizin yayılma başarısını, kalitesi kadar eğitimlerinizi yaymak için gösterdiğiniz çaba da etkileyecektir. Online eğitimlerinizin satışların sizi memnun etmesi için aktif bir pazarlama stratejisi yürütmeniz şart. Eğer mevcut bir e-öğrenme kurumunuz varsa bu yazımızı da incelemenizi tavsiye ederiz.

Ege Yalçınkaya

Hi there, this is Ege, I’m the GM of Sertifier Inc. where we are on a mission to make education accessible for all.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *