Öğrenciler & Kursiyerler

Online Eğitim Almanın Bu Kadar Faydalı Olabileceğini Hiç Düşünmeyeceksiniz!

Covid-19 pandemisiyle beraber hayatımıza giren yeni normallerden birisi olan uzaktan eğitim, öğrenenlerin zaman ve mekan bağlamında birbirlerinden ve öğrenme kaynaklarından uzak olduğu eğitim modelidir. Uzaktan eğitimi normalseyen büyük bir çoğunluk olmasına rağmen, bazı grupların memnuniyeti düşüktür. Şimdi uzaktan eğitimi sizler için daha keyifli hale getirecek avantajlarını ön plana çıkartacağız. 

Uzaktan Eğitimin Avantajları 

Okul ile beraber İşe Ayrılan Zaman Artar 

Uzaktan eğitimin öğrencilere kendi zaman yönetimini kendi yapabilmesi imkanını sağlaması, öğrencilerin okul dışında iş, kulüp gibi ortamlara ayırdığı zamanı arttırmaktadır.  Bu sayede okul hayatınızda öğrendiğiniz bilgileri aktif hale getirebileceğiniz ortamlar, eğitim hayatınızdan aldığınız verimliliği de arttıracaktır. 

Gereksiz Maliyetten Korunursunuz 

Normal koşullarda fiziksel eğitimin getirdiği bazı maliyetler vardır. Ulaşım, tüketim vs gibi.  Uzaktan eğitim esnasında bir yere eğitim kurumuna ulaşmak için ayırdığınız bütçeden veya tüketim giderlerinizden korunabilirsiniz. 

Zamandan Tasarruf Edersiniz 

Üniversiteye gidip gelmekle, otobüs ya da tren beklemekle zaman kaybetmezsiniz. Bir uzaktan eğitim programında sınıfınız yatak odanızdadır- çalışma materyali masanızın üzerinde veya bilgisayarınızdaki e-materyal. 

Kendi Öğrenme Alışkanlıklarınızı Sürdürebilirsiniz

Sınıf ortamında gerçekleştirilen eğitimde buluşulan ortak bir eğitim stilinde aktarılanların öğrenilmesi beklenir. Uzaktan eğitim sisteminde ise siz aktarılanları kendi eğitim alışkanlıklarınızla birleştirebilirsiniz. 

İstediğiniz Zaman, İstediğiniz Yerde Çalışabilirsiniz

Belirli bir zamanda çevrimiçi bir eğitime veya video konferans yoluyla bir derse katılmanız gereken senaryolar dışında, istediğiniz zaman, istediğiniz yerde çalışabilirsiniz. Sınıfta mahsur kalmanıza gerek yok, bahçenizde, oturma odanızdaki kanepede veya kendi yatağınızın rahatlığında ders çalışmaya gidebilirsiniz. İster sabahlık ister gece kuşu olun, en verimli olduğunuzda çalışmak için en uygun zamanı seçebilirsiniz. 

Daha fazla ağ oluşturma fırsatı sunar

Yıllar içinde uzaktan eğitim sonunda işverenler arasında bir miktar kabul gördü ve bu cesaret verici bir işarettir. Uzaktan eğitim programı akredite olduğu sürece endişelenmenize gerek yok. Hindistan’da, Uzaktan Eğitim Konseyi (DEC) tarafından onaylanan tüm uzaktan eğitim programları, Merkezi Hükümet altındaki görevlerde ve hizmetlerde istihdam amacıyla otomatik olarak tanınmaktadır.

Daha Fazla Esneklik

Uzaktan eğitim programları ile öğrenciler bilgisayar ve internet bağlantısının kullanıldığı her yerden istedikleri dersleri takip edebilir ve tamamlayabilirler. Uzaktan eğitime kaydolanların daha büyük bir yüzdesi aslında çalışan kişilerdir. Uzaktan eğitim , bu tür öğrencilerin zaten yoğun olan programlarına müdahale etmeden ders çalışmak için uygun zaman bulmalarını sağlar. İşten sonra, gecenin ortasında veya hafta sonları ders çalışabilir. Öğrenme materyalleri ve öğretim, herhangi bir zamanda çevrimiçi olarak elde edilebilir. Böylece çalışan öğrenciler kazandıkça öğrenebilirler.

Özetle uzaktan eğitim, fiziksel eğitimden arda kalan hatta fiziksel eğitime ayırdığımız uzun soluklu zamanları daha minimal seviyeye indirmemizi ve başka meşguliyetlere zaman ayırmamamızı sağlayan bir internet sistemidir. 

Arda Helvacılar

Greetings, this is Arda. I am the founder of Sertifier and a devoted edtech enthusiast.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *