Sertifikalar ve Rozetler

Onaylamak ve Ödüllendirmek için Dijital Sertifikaları ve Rozetleri Kullanın

Günümüz bilgi çağında hepimiz bir şeyler için emek veriyoruz. Ev için, okul için kariyerimiz için ve daha fazlası. Yaşam boyunca yetkinliklerimizi geliştirmek için de emek veririz. Bu yetkinliklerin ve becerilerin gelişmesi için eğitimler alırız. Önceden daha geleneksel yüz yüze eğitimler alırken şimdi internetin hayatımızın her noktasında olması ve günümüzün şartlarından dolayı uzaktan eğitimlerle de kendimizi geliştirebiliyoruz. Bunu yaparken emeğimizin karşılığı ve başarımızın göstergesi olarak sertifikalar alıyoruz. Peki sertifika nedir? Kurumlar tarafından verilen eğitimlerin bitirilmesi ve başarı ile tamamlanması durumunda verilen belgeye sertifika denir. Sertifika almanın birçok nedeni vardır. Hem kariyerde hem de iş bulma sürecinde yardımcı olarak bu süreci kolay hale getirirler. Öğrenciler için, başarısını göstermek olurken bir çalışan için belirli bir eğitimi başarıyla tamamladığına dair ödül almak gibi nedenlerle sertifikalar alırlar. Sertifika programları sayesinde öğrenciler bu kursları özgeçmişlerine ekleyerek mülakata çağrılma oranlarını arttırır. Geleneksel yöntemler yerine artık sertifikalar basım yerine, sertifika numarası veye QR kod kullanıyor. Sertifier’in bulut tabanlı teknolojisi ile artık dijital sertifikalara ulaşılabiliyor.

Şirketler veya kurumlar alınan eğitimleri onaylamak için sertifika hazırlama ve oluşturma sürecine girerler. Sertifika programına dahil olan herkesin yetkinliklerini doğrulamaya ihtiyaçları vardır. Eğitim sürecinde birçok kez zorlanmış olabilirler ama sertifikalar sayesinde kendi yetkinliklerinin doğrulandığını gördüklerinde bunu bir motivasyon kaynağına çevirebilirler. Sertifikaları veren şirketin veya kurumun beceri yönetimi yaparak kurumdaki çalışanlarını doğru becerilere yönlendirmesiyle de daha verimli bir çalışma ortamı ortaya çıkar. Beceri yönetimi kuruluşların yöneticisi tarafından hedeflerine ulaşmasında yardımcı olmak için kullandığı şeydir. Sertifika eğitimleri verimliliği arttırdığı için beceri yönetimi doğru şekilde kullanılır. 

Akıllı sertifikalar onaylanma ve ödüllendirmenin dijital versiyonudur. Akıllı sertifikaları bulut tabanlı sistemlerde saklayarak ömür boyu kalıcılık elde edilebilir

Ödüllendirmek ve onaylanmak iş verimliliğini sürekli olarak arttırır. Çalışanların işlerini daha verimli ve profesyonel şekilde yapmasını sağlar. Çalışanın alacağı herhangi bir faydali eğitim çalışanın gününü daha verimli geçirmesini sağlar. Kendini daha özgüvenli hissedip yaptığı işi daha severek yapmasını sağlar. Bütün bu etkilerin sonucu olarak dijital rozet ve dijital sertifikalar öne çıkıyor. Dijital sertifika ve rozetler sayesinde öğrenim süreci kolaylaşıyor ve öğrenim kültürü çoğalıyorken çalışanlar onaylandıklarını ve ödüllendirildiklerini gördüğünde daha motive oluyorlar. Bunların hepsine bağlı olarak işletmenizin verimliliği her geçen gün artmaya devam ediyor.

Begüm Avcı

Hi there! I'm Begum, the Marketing Manager at Sertifier! In addition to trying to reach more people with Sertifier's creative solutions daily.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *