Öğrenciler & Kursiyerler

Kaybolmayan Sertifikalar – Dijital Sertifika ve Rozetler CV’nizi Nasıl Destekleyebilir?

Bugün içinde yer aldığımız dünyanın dinamiklerine adapte olabilmenin, yaşamımızı kolaylaştırma noktasında büyük önem taşıdığı herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Bu dinamiklerden biri de sertifikaların dijitalleşmesidir. Günümüzde dijital dünyanın anahtarı olarak kabul edilen sertifikaların, yaygın olarak tercih edilmeye başlanması, hayatı pek çok alanda kolaylaştırma fırsatı sunmaktadır. Dünya Ekonomi Forumu’na göre dijital sertifikalar gelecekteki büyüme ve sosyalleşme için önemli bir konu olarak görülürken aynı zamanda etik olarak ele alınması gereken bir konu olarak tanımlanmıştır. Tam da bu noktada “dijital sertifika” kavramının doğru anlaşılması, dijital ortamda gerçekleştirilebilecek süreçlerin daha güvenilir bir biçimde sağlanması için son derece önemlidir.

Dijital sertifika ve rozetleri, bireylerin dijital dünyadaki varlığı olarak tanımlamak mümkündür. Daha geniş çaplı ele alacak olursak da, kullanıcıların farklı dijital ortamlarda kim olduklarını ispatlamaya yarayan sertifikaların bilgilerinin bir uzantısı olarak tanımlanabilir. Farklı sosyal platformlara ait üyeliklerin oluşturulması, e-mail kullanımının artması ya da bankacılık işlemlerinin internet üzerinden de yapılabilir olması ise sertifikaların kullanımını artık zorunlu hale getirmiştir. Temel kullanım amacı, kullanıcının dijital dünyadaki varlığını kanıtlamasıdır. Bireyin doğumu ile birlikte edinmiş olduğu kişisel kimlik bilgilerinin yanı sıra sosyal ağlarda kullandığı ismini, müşteri numarasını, şifrelerini ya da e-imzasını içerebilir.

Son yıllarda pek çok alanda dijital dönüşümün sağlandığı düşünüldüğünde, dijital dünyadaki sertifikaların, kullanıcılarına sağlamış olduğu pek çok avantajdan da söz etmek mümkündür.  

  • Dijital sertifika ve rozetler ile insanlar kim olduklarını kanıtlayarak çevrimiçi hizmetlerin tümünden yararlanabilmektedir.
  • Kullanıcılar sahip oldukları sertifikalar aracılığıyla online bankacılık hizmetlerini kullanabilir, çevrimiçi platformlarda alışveriş yapabilir ya da kamu kurum ve kuruluşlarında gerekli işlemlerini hızlıca tamamlayabilirler.
  • Sertifikalar ve rozetler sayesinde kayıt ve başvuru süreçleri de dijital ortamda gerçekleştirilmektedir. Bu sayede zamandan tasarruf edilerek çok hızlı bir şekilde istenilen sonuca ulaşılabilmektedir.
  • Sertifikalar ve rozetler aracılığıyla kullanıcıların devletlerin veri tabanında bulunan tüm bilgilerine de kolaylıkla erişim sağlanabilmektedir.

Sertifika ve rozetler, özgeçmişte yer alan bilgilerimizi kanıtlayabileceğimiz bir belge niteliği taşımaktadır. Böylelikle kişi ve kurumlar için bilgilerin güvenilirliği sağlanmış olmaktadır.Tüm bunların yanında özgeçmişlerimize dijital sertifikaları da dahil edebiliriz. Dijital sertifikaların ömür boyu saklanabilmesi, kanıtlanabilirliği, tasarlanabilirliği, kopyalama ve çalınma ihtimallerinin olmaması gibi avantajları bulunmaktadır. Sertifika QR kod ve seri numarası ile dijital ortama taşınabilmektedir. Böylelikle istenilen zaman diliminde onlarca kişiyle paylaşılması kolaylaşmaktadır. Bu avantajlarıyla birlikte dijital sertifikalar özgeçmişlerimizde yer alabilir. Kanıtlanabilir dijital sertifika ve rozetler ile yetkinliklerimizi ve tecrübelerimizi kaybolmadan özgeçmişlerimize ekleyebiliriz.

Dijital sertifika ve rozetlerin özgeçmişlerimizde yer alması kişinin kendini doğru tanıtılabilmesi açısından önemli ve gereklidir. Akıllı sertifikalar aracılığıyla bilgilerimizi kanıtlayabilir ve destekleyebiliriz.

Ege Yalçınkaya

Hi there, this is Ege, I’m the GM of Sertifier Inc. where we are on a mission to make education accessible for all.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *