Sertifikalar ve Rozetler

Düzenlediğiniz Etkinliği Pazarlamanın En Kolay Yanı

 20.yy’a kadar üretim kapasitesini etkileyen unsurların sınırlılığı, bazı teknolojilerin henüz hiç keşfedilmemiş, üretim sürecine hiç dahil olmaması gibi unsurlar nedeniyle üretim talep karşısında etkinlik kuramamıştır. Üretimin talep karşısında düşük kaldığı piyasa yapısı, üretimin piyasada talebe karşı daha dominant olabileceği bir ortam hazırlamıştır. Düşük arz-yüksek talep ortamı, üretici firmalara ürettikleri ürünün fiyatını piyasadan bağımsız belirleyebilme veya tüketicilerin isteklerine yön verebilme gibi güçler vermiştir.

Fakat bugün geldiğimiz süreçte neredeyse her sektörde tüketicinin tek bir ürünle ilgili birçok alternatifi vardır. Tüketiciler alternatiflerin sunduğu cazip teklifler arasından tercih yapabilme tekelini elinde bulundurmaktadır. Aynı zamanda kalite beklentisi sadece fiziksel düzlemdeki ürün ve hizmetleri değil, dijital düzlemdeki ürün ve hizmetleri de kapsar hale gelmiştir.

Hal böyleyken yüksek rekabetin olduğu bu piyasada, ürününüze veya hizmetinize tüketicinin ihtiyaçlarını, beklentilerini dahil etmediğinizde rekabet etme gücünüzü kaybedebilirsiniz.

 Son zamanlarda, özellikle pandemi süreciyle beraber fiziksel etkinliklere artı olarak e-öğrenme, dijital etkinlik gibi alternatiflerde her zamankinden daha çok gündemimizde. Dijital veya fiziksel gerçekleştirilen etkinliklerde de tüketici alternatifler arasından en uygununu seçme gücünü korumaktadır. Düzenlediğiniz etkinliğinizin potansiyel katılımcılar tarafından tercih edilen etkinlik olabilmesi için, hem etkinliğin gerçekleşme sürecinde hem de etkinlik sonrasındaki hizmetlerinizde iyileştirmeler yapmalısınız. Ayrıca yaptığınız her iyileştirme etkinliğinizin belirgin yönlerini öne çıkarma ve daha kolay dijital pazarlama çalışmaları yapmanıza olanak sağlayacaktır.

Peki o zaman etkinliğinizi daha kolay pazarlayabilmek ve tüketicilerinin etkinliğinizi tercih etmesi için neler yapabilirsiniz?

Dijital Sertifika

Bir etkinlik söz konusu olduğunda uzaya karışan baskı sertifikalar yerine, dijital sertifika kavramı daha çok ilgi çekmeye başlamıştır. Baskı sertifikalar hem etkinlik sahibine hem de katılımcıya yaşattığı zorluklar nedeniyle tercih edilenler listesinden kaybolmaktadır.

Açık anahtar sertifikası ya da bilinen diğer adıyla dijital sertifika, açık anahtar sahipliğinin kanıtlanmasında kullanılan bir elektronik dokümandır. Sertifika, anahtar hakkında bilgiler, sahibinin kimliği hakkında bilgiler ve sertifikanın içeriğini doğrulayan bir varlığın dijital imzasını içerir. İmza geçerliyse ve yazılım, incelediği sertifikanın sağlayıcısına güveniyorsa, sertifikanın öznesi ile güvenli bir şekilde iletişim kurmak için bu anahtarı kullanabilir.

Akıllı Sertifika

Sertifikaları sadece estetik açıdan ele almak etkili bir yaklaşım değildir. Akıllı sertifikalar ile etkinlik katılımcıları akıllı sertifikalarla hangi eğitimden ne öğrenildiğini etiketleyebilir, eğitim delillerini ve detaylarını sertifikalarına ekleyebilirler.

Akıllı sertifika sistemi eğitim ve iş dünyası adına kilometre taşı niteliğinde olup öneminin gerçekten kavranması gerekmektedir. Doğru kullanılan sertifika doğru iş arayan ve işverenleri doğru zamanda birleştirip kaynakların boşa harcanmasının önüne geçilmesi açısından kritik rol oynayacak bir araçken bu özelliği akıllı sertifika çok daha ileri bir seviyeye taşımaktadır.

Özetle birçok faaliyetin neredeyse bütünüyle dijitalleşmeden etkilendiği bu teknoloji çağında, düzenlediğiniz etkinlikleri dijital ve akıllı sertifikalar, entegrasyonlar ile birleştirmediğinizde potansiyel katılımcıların etkinliğinizi tercih etme oranı azalmaktadır.

Çünkü bu yeni çağda dijital sertifikalar hiç olmadığı kadar önemli!

Arda Helvacılar

Greetings, this is Arda. I am the founder of Sertifier and a devoted edtech enthusiast.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *