Öğrenciler & Kursiyerler

Dijital Sertifika Programları ile Boş Zamanınızı Değerlendirin Ve Yeni Şeyler Öğrenin

Boş zamanlarınızda videolar izleyerek istediğiniz alanda yeterliliklerinizi ve bilginizi artırıp üzerine bir de sertifika almak ister misiniz ? Cevabınız evetse dijital sertifika programları tam size göre demektir.
Kalan her şey gibi sertifikalar da dijitalleşen dünyaya ayak uydurdu. Dijital sertifikalar sayesinde istediğiniz yerden eğitimlerinize katılabilir ve bu eğitimler sonunda elde ettiğiniz becerileri gösterebilirsiniz. Alabileceğiniz eğitimler konusundaysa bir sınır yok. Hitabet yeteneklerinizi geliştirmek için etkili konuşma kursu alabilirsiniz veya yapay zeka sertifika programına katılarak bu alandaki kariyer yolunuzda ilk adımı atabilirsiniz. Dijital sertifika programlarının sağladığı avantajlar alabileceğiniz eğitimlerin çeşitliliği ile sınırlı kalmıyor. Gelin bu sertifikaların başka hangi problemleri çözdüğüne ve hayatınıza nasıl etki ettiğine bakalım.


Dijital sertifikalar, fiziksel sertifikaların yarattığı birçok problemi çözerken, bize farklı avantajlar da sunuyor. Dijital sertifikalar, fiziksel muadilleri gibi kaybolmuyor, eskimiyor veya yıpranmıyor. Elde ettiğiniz dijital sertifiklar size iş hayatınız boyunca eşlik edebiliyorlar. Dijital sertifikalar dijital kimliğinizin bir parçasıdır ve size dair bir sürü bilgiyi içermektedir. Fiziksel sertifikalarda bu bilgiler oldukça kısıtlıdır, aldığımız eğitime dair herhangi bir detayı bu belgenin üzerinde bulamayız. Akıllı belgeler ise aldığımız eğitimdeki derslerden bize eğitimi veren hocaya kadar birçok bilgiyi bünyesine barındırabilir. Bu bilgiler istenilen kişilere her an gösterilmeye hazırdır.

Sertifikaların en büyük problemlerinden biri de kanıtlanmaya muhtaç olmaları. Fiziksel kağıt formatındaki bu sertifikalar kolaylıkla kopyalanabilir veya sertifikanın içeriği hakkında farklı bilgiler yazılabilir. Dijital sertifikalar ise kullandığı Blockchain gibi teknolojiler sayesinde son derece güvenilirdir. Bu belgelerin orijinal olup olmadığı internet üzerinden saniyeler içerisinde kontrol edilebilir. Bu da hem sertifika sahibine kolaylık sağlar hem de kurumları sertifikayı doğrulatmak gibi masraflı ve zaman alıcı süreçlerden kurtarır. Bu akıllı belgeleri paylaşmak da fiziksel sertifikaları paylaşmaktan çok daha kolaydır. Linkedin gibi sosyal ağ programlarında veya mail aracılığıyla sertifikalarımızı istediğimiz şekilde paylaşabiliriz.
Sürekli öğrenim süreci de son zamanlarda öne çıkan bir kavram. Dijital sertifikaları sürekli öğrenim sürecimizin bir parçası yapmak hiç zor değil. Hızla değişen sektör dinamiklerine ayak uydurmak için çalışanların da kendilerini geliştirmeye devam etmesi gerekiyor. Fakat çalışmaya devam ederken herhangi bir eğitim programına katılmak zorlayıcı olabilir. Bu noktada devreye yeniden dijital sertifikalar giriyor. Bu sertifikalar sayesinde istediğiniz vakitte istediğiniz becerinizi geliştirmeniz mümkün.


Dijital sertifikalar sayesinde hem boş vakitlerinizi değerlendirip hem de CV’nizi öne çıkartmanız mümkün. Akıllı belgelerin sağladığı tüm kolaylıklar ve avantajlardan faydalanmak için siz de kendinize uygun bir dijital sertifika programlarını seçebilirsiniz.

Arda Helvacılar

Greetings, this is Arda. I am the founder of Sertifier and a devoted edtech enthusiast.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *