Sertifikalar ve Rozetler

Dijital Sertifika Kullanımının Yaygınlaşması – Sertifika Güvenliği

Dijital Sertifika Kullanımının Yaygınlaşması

  Dijital sertifikaların kullanım alanları her geçen gün genişliyor. Sertifikalar eğitim ve çalışma dünyasında edindikleri yeri sağlamlaştırmaya devam ediyorlar. Bu sertifikaların iş dünyasında yarattığı farkı gören bireyler, daha fazlası için çalışmaya devam ediyorlar. Aynı zamanda ilgi duydukları alanda yaptıkları çalışmaların ve elde ettikleri tecrübelerin dijital birer göstergesini elde ediyorlar. Dijital sertifikaların birçok problemi çözmesi, kullanımındaki yaygınlaşmanın ana sebebi. Alınan eğitime ve ulaşılan yeterliliklere dair çeşitli bilgeler içeren bu dijital belgeler hem işverenlerin hem de çalışanların işini kolaylaştırıyor. Bu sertifikalar ömür boyu  öğrenme ilkesinin uygulanmasında da en önemli araçlardan biri olmaya devam ediyor. İş dünyasının değişen yapısına ayak uydurmak ve yeni edinimler kazanmanın en etkili yolu farklı alanlarda sertifikalar edinmekten geçyor. Oluşturduğunuz portföy ile hangi alanlara ilgili olduğunuzu rahatlıkla gösterebilirsiniz. Bu dijital belgeler şirket içi eğitimlerde de önemli rol oynamaya devam ediyor. Çalışanlaranı belirli alanlarda geliştirmek isteyen şirketlerin çoğu sertifika eğitimlerine başvuruyor. Bu eğitimler yapmış olduğunuz işte uzmanlaşmanıza olanak veriyor. Bu sayede kendinize değer katma süreciniz asla bitmiyor.

  İş dünyasının tüm aktörleri için hayat kolaylaştırıcı tüm özelliklerinin yanında sertifika tasarım süreçlerinin de gelişip farklılaşması, dijital sertifikaların yaygınlaşmasında önemli rol oynamıştır. Farklı bilgilerle detaylandırılabilen bu belgeler farklı ihtiyaçlara cevap vermektedir.Bu sertifikalar eşsiz bir eğitime sahip olmanızı sağlar. Yüksek eğitim alma oranının arttığı bu dönemde rekabet de çok yüksek seviyelere çıkmıştır. Lisans mezunu olmak veya master yapmış olmak istediğiniz işi bulmanızı garanti etmez ve sizi binlerce mezundan birisi yapar. Elde edeceğiniz sertifikalar ise sizi farklılaştırır.

Dijital sertifikaların en önemli özelliklerinden biri de paylaşım kolaylığıdır. QR kod veya link ile paylaşılabilen bu sertifikalar dünyanın her yerine gönderilebilir. Bu belgeler dijital olmaları sayesinde sosyal medya sitelerinde veya Linkedin gibi profesyonel platformlarda paylaşabilir ve internetteki profilinizi güçlendirmeye devam edebilirsiniz.

Sertifika Güvenliği

  Fiziksel sertifikalar bir kağıt üzerine basılmış olan sertifikalardır. Tahmin edebileceğiniz üzere her şeyin bilgisayar ve internet üzerine inşa edildiği bu dönemde, fiziksel sertifikalar ihtiyaçlarımıza yanıt verememeye başlamıştır. Bu sertifikalar çok kolay bir şekilde kopyalanabilir ve manipüle edilebilirler. Bu etkenler de fiziksel sertifikaların sertifika güveliğini sorgulanabilir hale getirir. Birçok firma için bu sertifikalar güvenilir değildir ve tasdiğe muhtaçtır. Firmaların belgelerin doğruluğundan emin olmak için zaman ve kaynak harcamaları gerekebilir. Dijital sertifikalar bu noktada devreye girer ve fiziksel versiyonlarının yarattığı problemleri çözebilirler. Sertifika sahteciliği ihtimalini ortadan kaldırarak sertifika güvenliğini arttırırlar. Dijital sertifikalarda bilgileri şifrelemek için özel anahtarlar kullanılabilir. Anahtarlar, bu sertifikalar aracılığıyla etkinleştirilir ve saklanır. Uygulanan işlemler sertifika güvenliğini problemini ortadan kaldırır.

Barış Bingöl

Barış Bingöl is the Chief Marketing Officer at Sertifier Inc. and works each day to build bridges between their products & services and the individuals & institutions that benefit from them.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *