Sertifikalar ve Rozetler

Dijital Olmayan Sertifikaları Paylaşmanın Zorlukları

  Elde ettiğimiz sertifikaları istediğimiz şekilde paylaşabilmek çok önemli. Uzun uğraşlar ve çalışmalar sonucu kazanılan bu sertifikalar başka insanlarla ve kurumlarla paylaşılabildiği halde anlamlı hale geliyor. Sertifikaları sıradan eğitimlerden farklı kılan da bu. Günün sonunda elde edilen bu sertifikalar birey hakkında önemli bilgiler ve sinyaller veriyor. İş dünyasında iyi bir imaj oluşturabilmek ve ortaya konan emeği gösterebilmenin en önemli yolu bu belgeleri paylaşabilmekten geçiyor. Peki sertifika paylaşım süreci bizler için yeterince iyi ve sorunsuz ilerliyor mu?

  Başarılı şekilde tamamlanan eğitimlerin sonucunda kazanılan bu belgelerin fiziksel belgeler olması durumunda ciddi problemler ortaya çıkabiliyor. Elde ettiğimiz fiziksel sertifikaları paylaşmak gerçekten de çok zor. Sertifikalarımız bir kağıt parçasından ibaret olduğu için bu belgeler her çeşit fiziksel hasara açıktır, yıllar içerisinde yıpranabilir veya kaybolabilir. Bunlardan herhangi birinin yaşanması durumunda belgelerimizi yeniden çıkartmamız zorlayıcı ve hatta bazı durumlarda imkansız olabiliyor.

  Bizlere verilen bu fiziksel belgeler dijital ortamlarda anlamını yitiriyor. Elde ettiğiniz başarıları paylaşmak istemeniz durumunda  farklı problemlerle karşılaşabiliyorsunuz. Fiziksel formatta olan bu belgelerin orijinalliğini ispat etmek kolay olmuyor. İçinde bulunduğumuz dönemde fiziksel bir evrağı kopyalamak ve manipüle etmek çocuk oyuncağıdır. Bu da internet ortamında paylaştığınız fiziksel belgelerin anlamını yitirmesine sebebiyet vermektedir. Aynı eğitimi almamış bir insan da çeşitli dolandırıcılık yöntemlerine başvurarak bu belgeyi kendi adına çıkarttırabilir.  Bu durumda paylaştığınız fiziksel belgeler soru işaretlerine açık olacaktır. Bu da hak edilerek kazanılan sertifikaların paylaşım sürecini zora sokabilir. Dijital sertifika ve rozetler ise bu problemi ortadan kaldırmaktadır. Blokzincir gibi dünyayı değiştirmeye devam eden teknolojiler ile verilerinizin güvenilirliğini ve orijinalliğini teyit altına alırlar. Kullanılan altyapı sayesinde belgelerinizin orijinalliği kanıtlanır ve bu bilgiye dileyen herkes ulaşılabilir.

  Yine bir sertifika paylaşımı yaparken bu belgenin sizin hakkınızda ve aldığınız eğitime dair çeşitli bilgiler içermesini beklersiniz. Fiziksel sertifikalarda bu bilgiler oldukça kısıtlıdır. Bu belgeler genellikle tek sayfadan oluşur, sertifikayı aldığınız kurum ve sizinle alakalı sadece çok temel bilgilere yer verilir. Söz konusu olan aldığınız eğitimle ilgili bilgiler olduğunda da çok fazla şey değişmez. Kağıt üzerindeki belgeler kısıtlı ve açıklayıcılıktan çok uzaktır. Dijital sertifika ve dijital rozetler bu problemi de çözmektedir. Bu belgeler aldığınız eğitimin içeriğinden  eğitmenlerin özgeçmişlerine kadar birçok bilgiyi ulaşılabilir hale getirir ve sizin için sonsuza kadar saklar.

  Dijital sertifika ve rozetlerin bahsettiğimiz özellikleri sayesinde, sertifika paylaşımındaki zorluklar ortadan kalmaktadır. Teknolojinin hayatımızın her noktasına girdiği bu dönemde siz de dijital sertifika ve rozetler sayesinde siz de eğitimlerinizi herkesle kolayca paylaşabilir ve internetteki kimliğinizi güçlendirebilirsiniz.

Ege Yalçınkaya

Hi there, this is Ege, I’m the GM of Sertifier Inc. where we are on a mission to make education accessible for all.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *