Öğrenciler & Kursiyerler

Dijital Kimlik Bilgileri Potansiyel Bir Çalışanın Yetkinliğini Nasıl Kanıtlayabilir?

Artık neredeyse tamamen dijital kanallardan yönettiğiniz işe alım süreçlerinin artan online görünümü nedeniyle, iş ilanlarınıza talep de doğru orantılı olarak arttı. Kurumunuz için en uygun adayı seçmek ve adaylar arasında etik bir değerlendirme süreci yönetmek önceliklerinizden belki de en önemlisi haline geldi. Yakın geçmişte oldukça meşakkatli olan kimlik doğrulama, delillendirme gibi süreçler şimdilerde dijital kimlik yönetimi yazılımlarıyla hiç zor değil. Dijital kimlik bilgileri, bir kişinin yetenek ve yetkinliklerinin grafiksel bir temsili ile onu kazanmak için gerekli bilgi ve faaliyetlerin doğrulanabilir bir açıklamasıdır. Dijital kimlik bilgileri, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrulamanın en hızlı ve en güvenli yoludur. 

Dijital kimlik bilgileri hem potansiyel bir adayı değerlendirirken hem de mevcut adaylarınıza verdiğiniz eğitimler yönünden kurumunuza birçok fayda sağlar. Potansiyel bir adayın sahip olduğu dijital eğitim sertifikalarının, dijital kimlik yönetimi yazılımlarıyla doğrulanabilir olması hilekarlığa fırsat vermez. Doğru işe alım kararı, ileri dönemde doğacak yeni bir pazarlama, insan kaynakları ve işe alım operasyonu maliyetlerinden sizi korur. Diğer taraftan yayınlanan veriler var olan işçilerinizi eğitmenin, yeni bir işçi işe almaktan daha az maliyetli olduğunu göstermektedir.  Yeni çalışanları işe almak daha pahalıdır diyebiliriz. Ortalama olarak, şirketler yeni bir ekip üyesini başarılı bir şekilde işe almak ve işe almak için bir çalışanın maaşının altı ila dokuz ayını harcar. Bu nedenle mevcut çalışanlarınızı eğitmek için kurumunuzda verdiğiniz eğitimler, dijital kimlik yönetimi yazılımlarıyla sizi doğacak yüksek bir maliyetten korur. Dijital sertifikalar veya rozetler sayesinde çalışanlarınızın verdiğiniz eğitimlerden gerçekten başarılı oldukları bilgisine sahip olabileceksiniz. 

Dijital kimlik belgelerinin hizmet ettiği başka faydalar da vardır. Dijital kimlik bilgilerinden olan dijital sertifika ve rozetler yapısı gereğiyle son derece görseldir ve sosyal medya kanallarında ve profesyonel ağlarda paylaşım için optimize edilmiştir. Bu, bir kuruluşun kimlik bilgileri için farkındalık, değer ve talep oluşturur. Çalışanlarının sürekli gelişimini gözeten bir firma algısı, tercih edilen firma olmanızı pekiştirir. Vaka çalışmasına göre Beceri Geliştirme Paradigmasını Değiştirmek dijital rozetler, IBM’in çeşitliliğe sahip, kapsayıcı bir iş gücü oluşturmasına yardımcı olur. IBM’in dijital rozet programı, 2018’in başlarında 200 milyondan fazla tahmini sosyal medya gösterimi elde etti ve bu da aylık 39.000 ABD Doları pazarlama değerine karşılık geliyor.

Özetle dijital kimlik bilgileri olan dijital sertifika ve rozetler, hem potansiyel bir adayı değerlendirirken, hem de mevcut çalışanlarınızın gelişimini gözetirken kurumunuza birçok fayda sağlar.  

Ege Yalçınkaya

Hi there, this is Ege, I’m the GM of Sertifier Inc. where we are on a mission to make education accessible for all.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *