Sertifier Hakkında

Credly Nasıl Kullanılır?

Credly nasıl kullanılır? Credly, kolaylıkla rozet üretmek için kullanılan bir uygulamadır. Rozetler, izcilerin alışık olduğu araçlardır. Herhangi başarım neticesinde edinilen çıkartmalardır. Edinilen rozetler sayesinde rozet sahipleri, belli yetkinliklere sahip olduklarını ispat etmiş olurlar. Dijital rozetler de tam olarak bu mantıkta çalışmaktadırlar. Credly, dijital rozetlerin üretimi için üstün kolaylık sağlayan bir uygulamadır.

İlk aşamada yapmanız gereken işlem çok basittir. E-posta hesabınız, LinkedIn veya Facebook ile kayıt olabilirsiniz. İlk kaydınızdan sonra kimsenin rozet göndermesine izin vermemek için Credly ekibi profilinizi manuel olarak doğrular. Profiliniz doğrulandıktan sonra tebrikler, girdiniz.

Bu aşamadan sonra yapabilecekleriniz fazlasıyla basit. Credly, doğrulamaya açık bilgilerle rozet gönderimini destekliyor. Bunun için kendi altyapılarında belli sayıda tasarım mevcut. Halihazırdaki taslak tasarımlardan birini seçmek zorundasınız. Seçtiğiniz taslak tasarım üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz.

Tasarımda yapabileceğiniz değişiklikler biraz kısıtlı. Rozet üzerine kısa ifadeler yerleştirebilirsiniz. Özel kullanıcı hesaplarından birine sahipseniz kendi logonuzu da ekleyebilirsiniz. Rozet üzerinde belli tasarımsal değişiklikler yapmak sizin elinizde. Göndermek istediğiniz detayları renkleriyle ele alıp düzenlemeye başlayabilirsiniz. Tasarım işlemi tek büyük bir adımdan oluşuyor. Yapmanız gereken işlemler çok belli. Ancak tasarımlarınızda çok özgür hareket edebileceğinizi düşünmeyin. Kullandığınız ikonlarda bile renk seçimi esnasında yalnızca belli opsiyonlar üzerinden hareket etmeniz gerekiyor.

İlk adımı tamamladıktan sonra karşınıza kısa bir özet çıkıyor. Bu özeti onaylamanız demek, rozet tasarım adımını tamamlamış olmanız anlamına geliyor. Tasarım işlemini tamamladıktan sonra gönderim kısmına geçiş yapıyoruz. Giriş yaparken de söylemiştik: Credly bir rozet gönderim uygulaması. Bu sebeple kaç kişiye rozet gönderimi yapabileceğiniz konusunda karar sizde. Fakat çok fazla kişiye göndermeyi tercih ederseniz biraz zorlanacaksınız. Çünkü sondan bir önceki adımda yani gönderim yapacağınız kişi bilgilerini eklediğiniz kısımda alıcıları tek tek ekliyorsunuz.

Alıcı listelerini eklerken her alıcı özelinde belli etiketlemeler yapabilirsiniz. Her rozetin belli açıklaması ve belli etiketlerinin olmasının faydası yüksek. Neticede gönderilen rozetler, alıcısı için bir yetkinlik ispat aracı. Bu temel gerekçeyle rozetlerin üzerine delillerin ve açıklamaların eklenmesi doğru oluyor. Böylelikle alıcılar ve alıcıların rozetlerini gösterdikleri bireyler, rozetle bireyin neler kazandığını daha net biçimde anlayabiliyor.

Peki Credly’nin Bir Alternatifi Var Mı? Sertifier!

Credly, tasarım anlamında yalnızca rozetleri destekliyor. Sertifier’da hem sertifika hem de rozet tasarlayabilirsiniz.

Sertifier’da sürükle bırak tasarlayıcıyla istediğiniz özgürlükte tasarımlar yapabilir ve modern görünümlere ulaşabilirsiniz.

Credly’de gönderilen rozetlere yetkinlik eklemesi bir kütüphaneden yapılmaz. Bu işlem veri doğrulaması için güvenilir görünmemektedir. Sertifier’da nitelikli ve globalde geçerli bir kütüphane kullanırsınız.

Sertifier’ın daha uygun fiyatlarda daha üstün özellikler sunar. Detaylar için Credly Alternatifleri blogumuza göz atabilirsiniz.


Ege Yalçınkaya

Hi there, this is Ege, I’m the GM of Sertifier Inc. where we are on a mission to make education accessible for all.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *