Sertifikalar ve Rozetler

Çalışanlarınızı Tanımak ve İş Verimliliğini Artırmak için Dijital Sertifikalar ve Rozetler Kullanın

Günümüz çalışma dünyasında çoğu insan birbirine benzer gözüken işleri yapıyor gibi gözükse de aslında yapılan işlerin sektöründen iş başlığına ve içeriğine kadar farklılık gösterdiği su götürmez bir gerçek. Genellikle işe alım yapan departman İnsan Kaynakları işe alım sürecinde adayın belirli özelliklerine bakarak ellerindeki açık iş tanımı üzerinde ne kadar uyumlu olabileceklerini ölçmeye çalışıyorlar. Tam olarak bu noktada bazen işe aldığımız çalışanlarımızı belirli metrikler üzerinden değerlendirdiğimizden ötürü onları tam olarak tanıyamamış ve potansiyellerini tam olarak keşfedememiş oluyoruz. Bu sebeplerden ötürü şirket içi bir öğrenme kültürü geliştirmek hem çalışanlar için bir kişiselleştirilmiş öğrenim imkanı sunacak hem de bütün bu iş verimliliğini artıcı süreçte çalışanınızı daha iyi ranıma imkanını size sunacaktır. Günümüzde bu öğrenme süreçleri gelişen teknoloji ile birlikte parallel bir şekilde Dijital Sertifikalar ve Dijital Rozetler üzerinden gerçekleştiriliyor. Dijital Rozet ve Dijital Sertifikalar ile birlikte hem çalışanınızın iş yerindekini motivasyonunu artırıyorsunuz hem de buna ek olarak çalışanın kendini daha iyi tanımasına imkan tanıyarak ona işi üzerinde gelişebileceği yeni imkanlar sunuyorsunuz. Bütün bu süreç sonucunda hem iş verimliliği artış gösteriyor hem de buna parallel olarak herkesin kendi yetkinliklerini kendi potansiyellerini keşfederek oluşturduğu iş tanımları devreye giriyor.


Kişiselleştirilmiş Öğrenim günümüzde şirketler tarafından bir hayli dikkat çeken bir konu haline gelmiş ve çoğu şirket bu konu üzerine kendi bünyelerine dahil edebilecekleri eğitim süreçleri araştırmaya başlamıştır. Bu eğitim süreçleri şirkete ileriki vadede çalışanı üzerinden iyi bir pr yapabilme ve imajını yüksekye tutabilme özelliğini de beraberinde getiriyor. Kendini tanıyan ve sınırlarını zorlayarak yeni potansiyel vadeden alanlara erişebilen çalışanlar şirket açısından iş verimini artırarak aynı zamanda şirkete çalışanını tanıma ayrıcalığını da bahşediyor. Bütün bu kendini tanıma ve sınırlarını genişletebilme sürecine ek olarak bildiğimiz işlerinde gelişen ve değişen dünyamızda sürekli değişim gösterdiğini ve kendimizi sürekli yeniliklere açık tutmamız gerektiğini biliyoruz. Hali hazırda sürekli yaptığımız işlerin de günden güne nasıl bir değişimde olduğunu takip edebilmek, yine şirketin sahip olması gereken iyi bir öğrenim sürecinden geçiyor.


İş verimliliğini artırmak her zaman çalışanının günlük yaptığı işleri daha kalifiye bir haliyle yapmasından da geçmiyor. Çalışanınız şirketinizin öğrenme kültürü vasıtasıyla alacağı bir stress yönetimi eğitimi ile de gününü daha efektif geçirebilir belki de haftasını ya da aylarını bu konu üzerine çok daha iyi bir şekilde planlayıp işinde başarılı bir çalışan olabilir. Bütün bu süreçlerin özeti olarak; Dijital Rozet ve Dijital Sertifikalar ile desteklenmiş iyi bir kişiselleştirilmiş öğrenim kültürü hem sizin çalışanınızı tanımanıza yardımcı olacak hem de işlerinizin genel olarak verimliliğini önemli derecede artıracaktır.

Ege Yalçınkaya

Hi there, this is Ege, I’m the GM of Sertifier Inc. where we are on a mission to make education accessible for all.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *