Eğitim Teknolojileri

Çalışanlar Arası Çevrimiçi İş Birliği Nasıl Sağlanır

Şirketlerin çalışanlar arası doğru iletişimi kurmak ve etkili bir organizasyon yapısına sahip olmak için yapacağı tüm çalışmalar, doğrudan iş verimliliğini ve iş birliğini arttıran en önemli faktörlerin başında yer alıyor. Günümüzde teknolojinin yaygınlaşması ile gelen iletişim ve iş planı uygulamaları yardımıyla bu ihtiyaçlar daha kolay şekilde çözüme kavuşuyor. Artık ekip liderleri, günlük çalışma planını bir uygulama üzerinden belirleyip bütün çalışanlar ile anlık olarak paylaşıyor, freelance ya da remote çalışanları online iletişim kanalları üzerinden toplantılara davet ediyor ve bütün iletişim süreçlerini çevrimiçi olarak yürütebiliyor. Bütün bunların sonucunda karmaşık iş planları daha basit hale gelirken çalışan motivasyonu için önemli olan ekip çalışması ve iş birliği ise kolay şekilde gerçekleştiriliyor. Ayrıca uzaktan çalışılan personel ve ajanslar gibi doğrudan erişimin zor olduğu birimlerle anında temas sağlanıp zamandan tasarruf edilebiliyor. Buna ek olarak çevrimiçi iletişimin kolaylığı ve pratikliği sayesinde gün içerisinde normal bir takvimde yapılabilecek toplantıdan çok daha fazlası gerçekleştirilebiliyor. Buda şirketler açısından büyük bir avantaj sağlıyor.

Çalışanlar arasındaki iletişimi kolaylaştıran ve birbirleriyle iş birliği sağlayan pek çok yardımcı uygulama bulunuyor. Her biri birbirinden farklı özellikler barındıran uygulamalar ile, hem daha planlı hem de daha keyifli bir çalışma ortamı yaratmak mümkün. Burada önemli olan şirket ve çalışanlar için hem pratik hem kullanışlı olan uygulamaları seçmek.

Telefon ile yapılan iletişim birçok açıdan hem kalitesiz hem de yetersiz kalıyor. Bu nedenle çevrimiçi iletişimde etkili uygulamalar kullanmak çalışanlar arası iş birliğini arttıracağı gibi uzaktan çalışma koşulları ile yok olan sosyal çalışma ortamının iyileştirilmesinde de etkili rol oynayacaktır.

Sadece on yıl öncesine kıyasla modern iş hayatında bugün nasıl iş yaptığımıza bir göz atacak olursak ne kadar değiştiğini rahatlıkla göreceğiz. Geçmişte, bir projede başkalarıyla iş birliği yapmak, genellikle herkesle aynı odada olmak anlamına geliyordu. Yüz yüze çalışmanın kesinlikle avantajları olsa da, özellikle uzaktan çalışanlarla çalışan şirketler için işleri gerekenden daha zor hale getiren lojistik problemler ortaya çıkıyor. Bu soruna bugünün çözümü, çevrimiçi iş birliği araçları olarak biliniyor.

Çevrimiçi çalışmalarınız için kullanacağınız uygulamalar sadece iş için değil aynı zamanda çalışanlarınız sosyalleşmesi ve motivasyonlarını arttırmak içinde kullanabileceğiniz etkili yollardan biridir. Çeşitli konularda spor, etkinlik, sanat vs. gibi çevrimiçi odalar kurmak ve bu odalar üzerinden çalışanlarınıza sosyal konularda sohbet imkanı sunmak veya gün içerisinde öğlen molası gibi saatlerde sırf bu saatlerde çalışanlarınızın kullanabileceği ve herhangi bir konuda sohbet etme imkanları bulabilecekleri çevrimiçi odalar açmak çalışanlarınızın motivasyonu ve iş verimliliği için şirketinize oldukça büyük katkılar sağlayacaktır.

Ege Yalçınkaya

Hi there, this is Ege, I’m the GM of Sertifier Inc. where we are on a mission to make education accessible for all.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *