Çevrimiçi Eğitim Verin

E-Öğrenme Kurumumu Nasıl Öne Çıkarabilirim?

E-öğrenme kurslarınızı hazırladınız. Mümkün olan en iyi öğrenme deneyimini yarattığınıza eminsiniz. Sırada ne var? Elbette e-öğrenme kurumunuzu tanıtmanız gerekiyor! Dijital pazarlama hakkında önceden bilgi veya deneyiminiz yoksa veya kurumunuzun mevcut pazarlama stratejilerinizden memnun değilseniz, bu blog sizin için. Pazarlama zor bir iş gibi gözükebilir ama endişelenmenize gerek yok. İşte e-öğrenme kurumunuzu tanıtmaya başlamak için atabileceğiniz 6 basit adım.

 

  1. Hedef kitlenizi belirleyin ve anlayın.

    Ne öne çıkarıyorsanız çıkarın, pazarlamanın ilk adımı budur. Basit sorularla başlayalım. Kurslarınız yeni başlayanlara mı yoksa daha ileri seviyedeki öğrencilere mi yönelik? Hedef kitlenizdeki insanlar nereli? Akademik geçmişleri var mı? En büyük ihtiyaçları neler? Derslerinizi bir hobi olarak mı alacaklar yoksa daha büyük kariyer hedefleri var mı? Bu soruları olabildiğince detaylı cevaplamaya çalışın ve sosyal medya mecralarını kendi yararınıza kullanın. Hedef kitlenizin davranışlarını anlamak için onların bulunduğu Facebook gruplarına, forumlara veya Quora gibi sitelerde  katılın. Hedef kitleniz hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi edinin. Bu, diğer adımları çok daha kolay hale getirecek.

  2. Onlara, e-öğrenme kurslarınızdan ne kadar çok faydalanabileceklerini açıklayın.

    İşletmenizi tanıtmaya çalışırken unutmamanız gereken bir şey var. Siz kitlenize ulaşmaya çalışırken, kitlenizin de bilinçli veya bilinçsiz olarak sizi ulaşmaya çalışıyor. Öğrenmek ve gelişmek istiyorlar ve kurslarınız onların ihtiyaçlarını karşılayabilir. Topladığınız verileri kendi yararınıza kullanın. Unutmayın ki onları neye ihtiyaç duyduklarını, bazı durumlarda onlardan daha iyi anlayabilir, onları kurslarınıza bu şekilde yönlendirebilirsiniz. Onlara, e-öğrenme kurslarınızın karşılaştıkları bir sorunu nasıl çözeceğini, yaşam kalitelerini nasıl daha iyi hale getireceğini, onlar için nasıl daha iyi kariyer fırsatları yaratacağını vb. açıklayın. Bu aşama müşterilerinizi kazandığınız aşamadır. Bunu Google Ads, Linkedin Ads, Facebook Ads gibi dijital pazarlama araçları ile reklamlar oluşturarak, kitlenizin arayabileceği veya ilgilerini çekebileceğini bildiğiniz içerik oluşturabilir ve kitlenizin boyutuna bağlı olarak doğrudan kitlenize ulaşarak gerçekleştirebilirsiniz. Gelecek bir blogda Google Ads, Linkedin Ads, Facebook Ads gibi pazarlama çözümlerini kitlenize ulaşmak için nasıl kullanabileceğinizin ayrıntılara gireceğiz, ilginizi çekiyorsa blogumuza abone olun, kaçırmayın!

  3. Farkınızı ortaya koyun.

    Hadi sizin de potansiyel müşterilerinizden biri olduğunuzu ve bir kurs aradığınızı varsayalım. Neden diğer e-öğrenme kurumlarının değil de, sizin kurumunuzun kurslarını seçerdiniz? Belki de şu şekilde cevaplayacaksınız: “Çünkü kurslarım piyasanın en iyileri. Müşterilerimin onlardan alacağı değer eşsiz.” ve haklı da olabilirsiniz. Ancak istatistikler bunun potansiyel müşteriler için tek başına belirleyici faktör olmadığını açıkça göstermektedir. Çoğu kişi önce kursun maliyetine ve tamamlanması için geçen süreye bakmakta. Onlara kursunuzun nasıl ve neden zamanlarına değeceğini ve uygun maliyetli olduğunu açıklayın. Kurslarınız piyasadaki diğer kurslardan fiyat/performans olarak çok daha üstün olabilir. Ancak, kitlenize paralarının ve zamanlarının nereye gideceğini ve kurslarınızdan ne beklemeleri gerektiğini açıklamazsanız bunun hiçbir önemi kalmaz. Kimsenin yapmadığı, potansiyel müşterinizin parasına ve zamanına değecek ne sunuyorsunuz? Farkınızı ortaya koyun.

  4. Demo sürümleri ve tanıtım videoları kullanın.

    Çoğu müşteri ücretsiz dersler aramakta ve bunun nedenini anlamak da çok zor değil. Hepimiz beklentimiz karşılanmamasının, zamanımız ve paramız boşa harcanmasının ne kadar sinir bozucu olduğunu bilir. Geri ödeme alabilseniz bile, zamanınızı asla geri alamazsınız. Bu nedenle, kitleniz ile güven bağı kurmak için, tanıtım videolarına göz atmalarına veya demo kurslar almalarına izin verin. Bu, hem kurumunuz ile kitleniz arasında bir güven bağı oluşturacak hem de kurslarınıza bolca ilgi çekecektir.

  5.  Mevcut ve geçmiş müşterilerinizi lehinize kullanın.

     En etkili pazarlama, mevcut öğrencilerinizin sizin için yapacakları pazarlamadır. Memnun bir müşteriden gelen onaylama, bir kişinin kurslarınızı almak istemesinin en önemli nedeni olabilir. Ancak bu iki ucu keskin bir kılıçtır. Eğer mevcut öğrencileriniz derslerinizden memnun değilse, çevrimdışı/çevrimiçi fikirleri diğer birçok müşteriyi kurslarınızdan uzaklaştırabilir. Öğrencilerinizin sadece kurslar sırasında değil, geri bildirime veya desteğe ihtiyaç duyduklarında da mümkün olan en iyi deneyimi elde etmelerini sağlayın!

  6. Dijital belgeler (sertifikalar, açık rozetler, vb.) ile kurslarınızı destekleyin.

    İnsanlar sadece yeni bir beceri öğrenmek değil, aynı zamanda bu becerileri de kullanmak da isterler. İşte burada da sertifikalar gibi dijital belgeler devreye giriyor. Araştırmalara göre, kurslar tamamlandığında kullanıcılara sertifika vermek, o kursa katılımı gözle görünür boyutta artırmakta. Dijital sertifikaların genellikle gözden kaçan ancak çok daha önemli bir yararı, işletmeniz için organik tanıtım oluşturmalarıdır. Müşterileriniz sertifikalarını LinkedIn sayfalarında paylaştıklarında veya profillerine eklediklerinde, kurumunuzu da ücretsiz olarak tanıtmış olur! Hedef kitleniz bu sertifikaları mevcut müşterilerinizden sık sık gördüğünde, bu onların gözünde işletmenizi çok daha güvenilir kılar. Sertifika vermemek için tek bir neden bile yok ve bu Sertifier’ın olaya dahil olduğu kısım. Sertifier, kurumunuz için akıllı sertifikalar oluşturmanıza, göndermenize ve depolamanıza olanak tanır ve paha biçilmez eğitim verileri sağlar. Daha da iyisi, Sertifier’ı sitenize entegre edebilir ve çok daha bütünlüklü bir e-öğrenme deneyimi yaratabilirsiniz.


Şimdilik hepsi bu kadar! Unutmayın, her şey hedef kitlenizi tanımlamak ve anlamak, onlara ulaşmak ve tanıtımlarınızda farkınızı ortaya koymakla başlar. Ve en önemlisi, iyi iletişim ve sertifikalar kullanarak kurslarınız sırasında ve sonrasında müşterilerinizin tatmin olmasını sağlamak. Herhangi bir şeye ihtiyacınız olursa bize ulaşabilir, eğitimciler için oluşturulmuş bloglarımıza göz atabilirsiniz. Ayrıca blog sitemizde, eğitim teknolojileri hakkında ücretsiz bir e-rehberimiz var! Vakit kaybetmeyin, e-öğrenme kurumunuzu tanıtmaya başlayın!

Barış Bingöl

Barış Bingöl is the Chief Marketing Officer at Sertifier Inc. and works each day to build bridges between their products & services and the individuals & institutions that benefit from them.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *